Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Elő az erőspaprikával, borssal, gyömbérrel, kölessel, hajdinával, zabpellyel, dióval és mandulával, babbal és lencsével....
Tapasztalták-e
kedves olvasóink, hogy ha valaki
csípőset eszik, vagy iszik, annak nemsokára
melege lesz, törli a homlokát, s veszi le
magáról a ruhát, s a külső
hőmérséklettől függetlenül
meleg érzetről számol be!
Nincs avilágon olyan nép nemzeti konyha, amelyik
ezt ne ismerte volna fel. Már a Bibliában, az
Ószövetségben több helyen
találunk utalást a helyes
táplálkozási szokásokon
belűl a fűszerek használatára, de
igazán tudományos alapra a , Georgehe Oshawa
által rendszerbe foglalt , zen buddhista
filozófiai alapokon nyugvómakrobiotikus rendszer
magyarázza, a jelenséget, valamint az
évezredes hinduista alapokon nyugvó
védikus táplálkozási
rendszer.
15 éve | B Klári | 2 hozzászólás
Ugye milyen jó végre az igazat olvasni?
Kérdés: Úgy hallottam, hogy az aerobikus testedzés meghosszabíthatja az
ember életét, igaz ez?
Válasz: Az ember szíve nem dobog örökké. Ne pazarolja testedzésre a
szívét! Idővel minden elhasználódik. Ha felgyorsítja a szívdobogását,
attól nem fog tovább élni; ez olyan, mintha azt állítanánk, hogy
meghosszabíthatjuk a kocsink életét azzal, hogy száguldozunk vele! Sokáig
akar élni? Akkor szunyókáljon gyakrabban!
|
|
A sárga gévagomba (Laetiporus sulphureus), népies nevén sárgagéva vagy givagomba élő vagy elhalt lombos fákon, ezek vastag ágain telepszik meg; az ártéri erdőkben gyakran jelennek meg.
A változatos alakú, lapos, egymás fölött elhelyezkedő termőtestek akár 30–50 cm átmérőjűre is megnőnek. Egy-egy, rendszerint sárga vagy narancssárga, különböző méretűre nőtt, egymás fölött elhelyezkedő, fodros vgy hullámos szélű telepet hoznak létre. Termőrétegük likacsos, húsuk fehér színű. |
A legismertebb és legmegbecsültebb magyar borászok közül jó néhányan aláírták azt a kiáltványt – három szakmai szervezettel is megerősítve –, amely a magyar közösségi bormarketing körüli (szerintük) áldatlan állapotokra hívja fel a figyelmet. Követeléseiket is megfogalmazták.
A Magyar Bormarketing Nonprofit (MBN) Kft. koordinálta korábban a közösségi bormarketinget. A cég működése azonban veszélybe került azután, hogy a fenntartására szolgáló pénzt közbeszerzési pályázaton nyerhette volna el, de azt nem írták ki.
A pogácsa az egyik legrégebbi és legkedveltebb sütnivaló a magyarlakta vidékeken, de sok más nemzetnél is. Tuti recept viszont nem létezik, mert ahány háziasszony és vidék, annyiféleképpen készülhet a kis, kerek vándorútravaló.
Kicsi nagy kedvencünk mára két fesztivált is magáénak mondhat:
2004-ben rendezték meg az elsőt Zalaszentgróton,
2007-től pedig Kétegyházán is évente megméretnek a legfinomabb pogácsák.
A név eredetét a latin focus – tűz –szóból eredeztetik.
15 éve | B Klári | 3 hozzászólás
Egyetértés
van a világ evőemberei között abban, hogy a japán konyhát vagy nagyon
szeretni, vagy nagyon utálni lehet. A szigetország gasztronómiája a
világ valamennyi konyhájától különbözik, beleértve ázsiai szomszédjaiét
is. Az ételeket a nyers alapanyagok használata, a rengeteg tengeri
élőlény, a szója mindenféle formája, a gyors elkészítési módszerek és a
semleges ízvilág jellemzi. És ami a legfontosabb: a japánok a világon
talán a legnagyobb figyelmet szentelik az ételek esztétikájának.
Aki
már járt Grúziában, a Fekete-tenger menti ex-szovjet tagköztársaságban,
annak minden bizonnyal része volt a messze földön híres grúz
vendéglátásban: megízlelhette különleges fűszerezésű, többnyire dióval
készült ételeit, a sajtos lepény különböző fajtáit (hacsapuri), illatos
lepénykenyerét, márkás konyakjait, zamatos borait. A grúzok általában
több órát töltenek el az ételekkel roskadásig megrakott, terített
asztalnál.
15 éve | B Klári | 0 hozzászólás
A maszájok kulináris szokásait nem éppen európai gyomorra méretezték: kedvenc reggeli italuk a felerészt tejből, felerészt marhavérből kevert turmix. Szép rózsaszínű lé, és igen tápláló, főleg, ha még frissen, melegen fogyasztjuk. De nem ez a maszáj harcosok egyetlen meglepő szokása.
Gyakran esznek bogyókat, nyers vagy épp csak megsütött vadhúst, kecskét, vért, a mi fűszereinkből pedig alig ismernek néhányat.
Az ókori perzsák étkezési szokásairól
Az
ókorban Irán gazdag mezőgazdasági adottságokkal bírt, emellett pedig
élénk kereskedelmet folytatott a görögökkel és a rómaiakkal. Ez azt
eredményezte, hogy rengeteg fűszer, dió, cukor és egyéb földi hívság
utazott át ezeken a területeken.
A perzsa királyi udvar lakomái meglehetősen híresek voltak, olyannyira, hogy a görögök is átvettek tőlük bizonyos étkezési szokásokat, például a kereveten fekve étkezést. Sztrabón, az ókor legnagyobb földrajztudósa Geographika című művében a következőket írta:
"A perzsák pazarul étkeznek, egész állatokat, sokat és sokfélét tálalnak fel.
Először is tervezzük meg a tálalást. Szükségünk lesz egy török kancsóra és kis kecses tulipánforma pohárkákra (vagy valami hasonlóra). Ez a menta- vagy almateához kell. Aztán egy kb. franciaágynyi hely a földön. 2-3 pokrócot és egy viaszos vászont leterítünk ott a földre, majd egy vidám mintás selyemszerű "abroszt". Méteráru boltban szerezhetsz be ehhez anyagot igen kedvező áron.
Hosszúkás lapos és félgömb alakú kisebb-nagyobb kerámia vagy fémtálak is jól jönnének.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás