Világkonyha: blog

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei

Elő az erőspaprikával, borssal, gyömbérrel, kölessel, hajdinával, zabpellyel, dióval és mandulával, babbal és lencsével....


Tapasztalták-e kedves olvasóink, hogy ha valaki csípőset eszik, vagy iszik, annak nemsokára melege lesz, törli a homlokát, s veszi le magáról a ruhát, s a külső hőmérséklettől függetlenül meleg érzetről számol be!

Nincs avilágon olyan nép nemzeti konyha, amelyik ezt ne ismerte volna fel. Már a Bibliában, az Ószövetségben több helyen találunk utalást a helyes táplálkozási szokásokon belűl a fűszerek használatára, de igazán tudományos alapra a , Georgehe Oshawa által rendszerbe foglalt , zen buddhista filozófiai alapokon nyugvómakrobiotikus rendszer magyarázza, a jelenséget, valamint az évezredes hinduista alapokon nyugvó védikus táplálkozási rendszer.

Tovább 

Ugye milyen jó végre az igazat olvasni?


 Kérdés: Úgy hallottam, hogy az aerobikus testedzés meghosszabíthatja az
 ember életét, igaz ez?


 Válasz: Az ember szíve nem dobog örökké. Ne pazarolja testedzésre a
 szívét! Idővel minden elhasználódik. Ha felgyorsítja a szívdobogását,
 attól nem fog tovább élni; ez olyan, mintha azt állítanánk, hogy
 meghosszabíthatjuk a kocsink életét azzal, hogy száguldozunk vele! Sokáig
 akar élni? Akkor szunyókáljon gyakrabban!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

szerintem ez hülyeség...

Tovább 

 

A sárga gévagomba (Laetiporus sulphureus), népies nevén sárgagéva vagy givagomba élő vagy elhalt lombos fákon, ezek vastag ágain telepszik meg; az ártéri erdőkben gyakran jelennek meg.

 


A változatos alakú, lapos, egymás fölött elhelyezkedő termőtestek akár 30–50 cm átmérőjűre is megnőnek. Egy-egy, rendszerint sárga vagy narancssárga, különböző méretűre nőtt, egymás fölött elhelyezkedő, fodros vgy hullámos szélű telepet hoznak létre. Termőrétegük likacsos, húsuk fehér színű.

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 15 éve

Na ezt megpróbálom majd!

Tovább 

A legismertebb és legmegbecsültebb magyar borászok közül jó néhányan aláírták azt a kiáltványt – három szakmai szervezettel is megerősítve –, amely a magyar közösségi bormarketing körüli (szerintük) áldatlan állapotokra hívja fel a figyelmet. Követeléseiket is megfogalmazták.



A Magyar Bormarketing Nonprofit (MBN) Kft. koordinálta korábban a közösségi bormarketinget. A cég működése azonban veszélybe került azután, hogy a fenntartására szolgáló pénzt közbeszerzési pályázaton nyerhette volna el, de azt nem írták ki.

Tovább 

A pogácsa az egyik legrégebbi és legkedveltebb sütnivaló a magyarlakta vidékeken, de sok más nemzetnél is. Tuti recept viszont nem létezik, mert ahány háziasszony és vidék, annyiféleképpen készülhet a kis, kerek vándorútravaló.


Kicsi nagy kedvencünk mára két fesztivált is magáénak mondhat:


2004-ben rendezték meg az elsőt Zalaszentgróton,


2007-től pedig Kétegyházán is évente megméretnek a legfinomabb pogácsák.



A név eredetét a latin focus – tűz –szóból eredeztetik.

Utolsó hozzászólás

Nagy Andrásné Katalin üzente 15 éve

Hamubasült pogácsa? Uti pogácsa? A Pogácsa mindig finom,az itteni receptek remekek. Köszönjük.

Tovább 

Japán konyha


Egyetértés van a világ evőemberei között abban, hogy a japán konyhát vagy nagyon szeretni, vagy nagyon utálni lehet. A szigetország gasztronómiája a világ valamennyi konyhájától különbözik, beleértve ázsiai szomszédjaiét is. Az ételeket a nyers alapanyagok használata, a rengeteg tengeri élőlény, a szója mindenféle formája, a gyors elkészítési módszerek és a semleges ízvilág jellemzi. És ami a legfontosabb: a japánok a világon talán a legnagyobb figyelmet szentelik az ételek esztétikájának.

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 15 éve

Nem nagyon láttam receptet én sem a cikkeink között. Mindenképpen pótoljuk. Milyen távol-keleti ételeket szeretnél kipróbálni?

Tovább 

Grúz konyha


Aki már járt Grúziában, a Fekete-tenger menti ex-szovjet tagköztársaságban, annak minden bizonnyal része volt a messze földön híres grúz vendéglátásban: megízlelhette különleges fűszerezésű, többnyire dióval készült ételeit, a sajtos lepény különböző fajtáit (hacsapuri), illatos lepénykenyerét, márkás konyakjait, zamatos borait. A grúzok általában több órát töltenek el az ételekkel roskadásig megrakott, terített asztalnál.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

SZUPER DOLGOK VANNAK ITT!!GYAKRAN JÖVÖK,már látom!!!

Tovább 

Maszáj konyha


A maszájok kulináris szokásait nem éppen európai gyomorra méretezték: kedvenc reggeli italuk a felerészt tejből, felerészt marhavérből kevert turmix. Szép rózsaszínű lé, és igen tápláló, főleg, ha még frissen, melegen fogyasztjuk. De nem ez a maszáj harcosok egyetlen meglepő szokása.



szavanna2.jpg (23774 bytes)
























Gyakran esznek bogyókat, nyers vagy épp csak megsütött vadhúst, kecskét, vért, a mi fűszereinkből pedig alig ismernek néhányat.

Tovább 

Az ókori perzsák étkezési szokásairól

 

Az ókorban Irán gazdag mezőgazdasági adottságokkal bírt, emellett pedig élénk kereskedelmet folytatott a görögökkel és a rómaiakkal. Ez azt eredményezte, hogy rengeteg fűszer, dió, cukor és egyéb földi hívság utazott át ezeken a területeken.

 

 

network.hu

A perzsa királyi udvar lakomái meglehetősen híresek voltak, olyannyira, hogy a görögök is átvettek tőlük bizonyos étkezési szokásokat, például a kereveten fekve étkezést. Sztrabón, az ókor legnagyobb földrajztudósa Geographika című művében a következőket írta:

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"A perzsák pazarul étkeznek, egész állatokat, sokat és sokfélét tálalnak fel.

Tovább 

Először is tervezzük meg a tálalást. Szükségünk lesz egy török kancsóra és kis kecses tulipánforma pohárkákra (vagy valami hasonlóra). Ez a menta- vagy almateához kell. Aztán egy kb. franciaágynyi hely a földön. 2-3 pokrócot és egy viaszos vászont leterítünk ott a földre, majd egy vidám mintás selyemszerű "abroszt". Méteráru boltban szerezhetsz be ehhez anyagot igen kedvező áron.

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hosszúkás lapos és félgömb alakú kisebb-nagyobb kerámia vagy fémtálak is jól jönnének.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu