Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | B Klári | 1 hozzászólás
Az Országalma Étterem
működtetője Magyarország egyik legnagyobb rendezvényszervező társasága,
az 1992-ben alapított Gála Party Service Kft.
A Gála 2003-tól végzi a parlamenti rendezvények kiszolgálását.
Ez magában foglalja a képviselők számára
hideg-meleg büfé üzemeltetését, az Országgyűlés ülés-napjain a 'la
carte étterem működtetését, a bizottsági ülések bekészítéseit és a
protokoll eseményekhez kapcsolódó vendéglátást, valamint a 2007-ben
megnyitott Országalma Étterem vezetését is.
A magyarok asztala az Országházban |
||||
Ünnepélyes külsőségek között 2007-ben állították ki „A magyarok asztala” című könyvet az Országházban. A nagyméterű alkotás a magyar gasztronómia és étkezési kultúra értékeit foglalja össze a magyarok étkein keresztül kilenc fejezeten át - a honfoglalástól napjainkig. A könyv létrejöttét Benke László és Gribek Lajos mesterszakácsok neve fémjelzi. Benke László olimpiai és Oscar-díjas mesterszakács, a nagyméterű - 70x100 centiméteres - könyv egyik szerzője méltatásában elmondta: a gasztronómia egy nép nemzeti kincse, amely tükrözi múltját, jelenét és meghatározza a jövőjét is. |
|
|
Íróink, költőink, művészeink társasági életének kedvelt helye, sok esetben alkotóműhelye is volt a kávéház.
"A kávéházban fény volt és meleg, s ha környezetünk gyertyavilágos
sötétségéből oda beléptünk, akkor úgy éreztük, mégsem vagyunk annyira
elhagyatottak. Ott voltak barátaink és ott volt minden nemzedékünk."
Írta a századfordulón Füst Milán, amikor Budapestet a kávéházak
városának is nevezték. Joggal, hiszen több mint 550 kávéház működött
akkor a fővárosban.
15 éve | B Klári | 0 hozzászólás
Helyszín: Budapest, Millenáris Park.
Ideje: 2009-04-30 -- 2009-05-03
A borfesztivál - nevéhez hűen - az ínyenceknek ad lehetőséget ismereteik bővítésére, hangulata elegáns, visszafogott.
A 4 napos Fesztiválon az ország minden történelmi borvidéke képviselteti magát, közel 50 méltán híres és ismert pincészet közreműködésével. Az ínyencek a nemes nedük közötti szemezgetésen túl, kiváló sajt- és pezsgőkülönlegességekkel is gazdagíthatják ízélményeiket.
A cukrászdát 1840-ben alapította Salis András cukrászmester.
Salis András 1841-ben vette feleségül Reindhardt János német gyulai cipész lányát, akinek rokona, Reinhardt József 1854-ben átvette a cukrászdát. Reinhardt József 1887-ben bekövetkezett halála után özvegye, Kontúr Róza vezette tovább az üzletet 1900-ig. Segédje, Balaskó Béla 1900 és 1907 között vitte tovább a hagyományokat. Az ő segédje, Lázár János 1907 és 1924 között gondoskodott a Reinhardt Cukrászda hírnevéről, majd özvegye, Lázár Jánosné 1947-ig működtette tovább.
Április 3. és 5. között második alkalommal került megrendezésre Újszentivánon a rétesfesztivál és réteskészítő verseny. Egy valódi folklór-hétvége keretein belül számos élményt nyújtott a látogatóknak, no és persze hosszú-hosszú réteseket minden mennyiségben.
A rétes szó eredetileg a "réteges" szóból származik, ami a tészta régi készítési módjára utal, hiszen eredetileg még töltelék nélkül, tésztarétegekből álló süteményféleség volt.
Igazi amerikai palacsinta recept
Hozzávalók:
• 40 dkg sima liszt
• 2 csomag sütőpor (24 g)
• 1 teáskanál só
• 1 evőkanál kristálycukor
• 6 dl zsíros tej
• 2 db tojás
• 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
A vajat egy bögrében beteszem a mikróba 1 percre. Közben jól
összekeverem a lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral. A halom
közepébe egy kisebb mélyedést csinálok, abba öntöm a vajat, és szép
lassan, keverés közben adom hozzá az előzőleg összekevert tojást és a
tejet.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás