Világkonyha Blog: 2009. április

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei - 2009. április


Az Országalma Étterem működtetője Magyarország egyik legnagyobb rendezvényszervező társasága, az 1992-ben alapított Gála Party Service Kft.

A Gála 2003-tól  végzi a parlamenti rendezvények kiszolgálását.


Ez magában foglalja a képviselők számára hideg-meleg büfé üzemeltetését, az Országgyűlés ülés-napjain a 'la carte étterem működtetését, a bizottsági ülések bekészítéseit és a protokoll eseményekhez kapcsolódó vendéglátást, valamint a 2007-ben megnyitott Országalma Étterem vezetését is.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Egyre szebb lesz! Régebben dolgohattam én is a konyhán. Sőt hidegtálakat is vittünk rendezvényekre!

Tovább 

A magyarok asztala az Országházban

Ünnepélyes külsőségek között 2007-ben állították ki „A magyarok asztala” című könyvet az Országházban. A nagyméterű alkotás a magyar gasztronómia és étkezési kultúra értékeit foglalja össze a magyarok étkein keresztül kilenc fejezeten át - a honfoglalástól napjainkig. A könyv létrejöttét Benke László és Gribek Lajos mesterszakácsok neve fémjelzi. Benke László olimpiai és Oscar-díjas mesterszakács, a nagyméterű - 70x100 centiméteres - könyv egyik szerzője méltatásában elmondta: a gasztronómia egy nép nemzeti kincse, amely tükrözi múltját, jelenét és meghatározza a jövőjét is.

Tovább 

 

Íróink, költőink, művészeink társasági életének kedvelt helye, sok esetben alkotóműhelye is volt a kávéház.


"A kávéházban fény volt és meleg, s ha környezetünk gyertyavilágos sötétségéből oda beléptünk, akkor úgy éreztük, mégsem vagyunk annyira elhagyatottak. Ott voltak barátaink és ott volt minden nemzedékünk." Írta a századfordulón Füst Milán, amikor Budapestet a kávéházak városának is nevezték. Joggal, hiszen több mint 550 kávéház működött akkor a fővárosban.

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 8 éve

Neked melyik a kedvenc kávéházad?

Tovább 

Helyszín: Budapest, Millenáris Park.

 

Ideje: 2009-04-30 -- 2009-05-03


Gasztro-kaland ínyenceknek.


A borfesztivál - nevéhez hűen - az ínyenceknek ad lehetőséget ismereteik bővítésére, hangulata elegáns, visszafogott.

 

A 4 napos Fesztiválon az ország minden történelmi borvidéke képviselteti magát, közel 50 méltán híres és ismert pincészet közreműködésével. Az ínyencek a nemes nedük közötti szemezgetésen túl, kiváló sajt- és pezsgőkülönlegességekkel is gazdagíthatják ízélményeiket.

Tovább 


A cukrászdát 1840-ben alapította Salis András cukrászmester.

 

 

 

Salis András 1841-ben vette feleségül Reindhardt János német gyulai cipész lányát, akinek rokona, Reinhardt József 1854-ben átvette a cukrászdát. Reinhardt József 1887-ben bekövetkezett halála után özvegye, Kontúr Róza vezette tovább az üzletet 1900-ig. Segédje, Balaskó Béla 1900 és 1907 között vitte tovább a hagyományokat. Az ő segédje, Lázár János 1907 és 1924 között gondoskodott a Reinhardt Cukrászda hírnevéről, majd özvegye, Lázár Jánosné 1947-ig működtette tovább.

Tovább 

Április 3. és 5. között második alkalommal került megrendezésre Újszentivánon a rétesfesztivál és réteskészítő verseny. Egy valódi folklór-hétvége keretein belül számos élményt nyújtott a látogatóknak, no és persze hosszú-hosszú réteseket minden mennyiségben.

 

A rétes szó eredetileg a "réteges" szóból származik, ami a tészta régi készítési módjára utal, hiszen eredetileg még töltelék nélkül, tésztarétegekből álló süteményféleség volt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Imádom a finom rétest, sajnos lehet kapni nem túl jó minőségüt is, de annál az árusnál máskor nem veszek.Pusz Anita.

Tovább 

Igazi amerikai palacsinta recept



Hozzávalók:

• 40 dkg sima liszt
• 2 csomag sütőpor (24 g)
• 1 teáskanál só
• 1 evőkanál kristálycukor
• 6 dl zsíros tej
• 2 db tojás
• 10 dkg olvasztott vaj


Elkészítés:


A vajat egy bögrében beteszem a mikróba 1 percre. Közben jól összekeverem a lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral. A halom közepébe egy kisebb mélyedést csinálok, abba öntöm a vajat, és szép lassan, keverés közben adom hozzá az előzőleg összekevert tojást és a tejet.

Utolsó hozzászólás

Kassai Dorottya üzente 8 éve

Nagyon köszönöm a receptet, már régen vágytam rá. Hamarosan kipróbálom. üdv a küldőnek Dorottya

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu