Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | B Klári | 1 hozzászólás
Komlós
kenyeret már régóta készülök sütni. A hegyen van és apu le is szedte
még mikor virágzott, csak mindig elfelejtettem elhozni. Na most végre
itt van nálam a komlóvirág és el is készült az első kenyér.
Ami
nagyon érdekes volt: fogtam a növénnyel teli zacskót és szabályosan
forrónak éreztem. Egy nagyon meleg kisugárzást érzékeltem. Mondtam is a
páromnak, hogy szinte süt ez a virág. Ma teát főztem belőle a kenyérhez
és legnagyobb meglepetésemre egy idő állás után ilyen tűzvörös színű
folyadék lett belőle.
Ősrégi kultúrnövény, időszámításunk előtt 2000
évvel már ismerték. Világszerte elterjedt, Magyarországon már a XIII.
század óta ismert.
Népies nevei: sullyogó iszalag, suttyogó iszalag, szeleginy. Fantasztikus nevek, akár Harry Potter bájitaltan-könyvében is olvashatnánk őket. Valóban varázslatos növény, hiszen készíthetünk belőle házisört, süthetünk vele ízletes házikenyeret, használhatjuk jóízű, friss salátának.
Most már mindenki kitalálta, hogy ez a sokrétű, élő zöld bűbáj a KOMLÓ.
|
|
12 éve | B Klári | 1 hozzászólás
A blogkóstoló elért az 5-ik fordulójához, és én már harmadszor vehettem
részt benne. Nagyon szeretem, idáig minden alkalommal általam még
ismeretlen blogokat kaptam, és mindig sikerült is finomabbnál finomabb
dolgokat kipróbálni. :)
Ez alkalommal Hankka volt a háziasszony, kinek köszönhetően HajniZoli blogját
ismerhettem meg. Nagyon tetszik a blog, örvendek, hogy innen
válogathattam a sok finomság közül. Egy kicsit nehéz volt a döntés, mert
nagyon sok olyan süti, étel között kellett választanom, amiket szívesen
megennénk nap mint nap.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás