Világkonyha Blog: 2008. december

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei - 2008. december

Az ünnepnapoknak megvan a sajátos, bensõséges hangulata, ezt a hangulatot pedig az ünnepi ételekkel tehetjük fényesebbé. A magyar konyha ezeréves tapasztalatait felhasználva olyan ünnepi ételeket ajánlunk melyek magukban hordozzák a hagyományos konyha legfõbb vonásait, de jelen korunkhoz igazodnak.


Szilveszter

 

Régi paraszti hagyományok szerint az újévi jókívánságoknak nagy jelentõségük van, befolyásolják a következõ évi munkát, a termést, az újévi cselekedetek hatással vannak az egész évre.

Tovább 


A kuszkusz berber eredetû szó, olyasmit jelentett, hogy ,,jól megsodort". Sok helyen még ma is kézzel sodorják-pödörik gömböcökké, enyhén benedvesített és belisztezett keménybúzadarából.

 

A lisztes víz vékony filmmel vonja be a parányi labdacsokat, melyeket azután különbözõ méretû sziták segítségével méret szerint szétválogatnak, leszitálván róla a fölösleges lisztet is. Aztán szétterítik a napon, s kiszárítják. Az eljárás lényege az, hogy egy pergõs valamit állítsanak elõ, vagyis a gõzölés vagy áztatás során ne keletkezzen belõle pempõ (mint a tejbegríz vagy a puliszka esetében).

Tovább 

 

A kuszkusz észak-afrikai specialitás, az étel alapját házilag készítik. Egyenlõ mennyiségû búzadarát és lisztet gyúrnak-forgatnak-ráznak össze kevés sós vízzel addig, amíg a dara átmérõje a kétszeresére nem nõ és teljesen gömbölyûvé nem válik. Ekkor kevés olajjal locsolják meg. Mivel a munka nagyon fáradságos, a háziasszonyok egyszerre nagyobb mennyiséget készítenek, és a maradékot szétterítik száradni, mint nálunk a gyúrt tésztát. A kuszkusz készítése és a felhasznált alapanyagok sora vidékrõl vidékre változik; Marokkóban sáfránnyal, Algériában paradicsommal, Tunéziában pedig jó csípõsen, Harissa szósszal (chili, fokhagyma, kömény, koriander, olívaolajjal) szeretik.

Tovább 

Süssünk végre otthon is pitát. Nem olyan nehéz!

 

Hozzávalók: 1 csomag szárított élesztõ, 1 evõkanál cukor,  375 ml víz, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olívaolaj, 450 g liszt
 
Keverjük össze az élesztõt, a cukrot és a vizet egy nagy keverõtálba, várjunk vele tíz percet, míg az élesztõ kelni nem kezd. Keverjük hozzá a sót és az olajat, majd a lisztet is. Dagasszunk belõle közepes keménységû kenyér tésztát. Szórjuk meg a tetejét liszttel, majd egy száraz konyharuhával takarjuk le, és kelesszük egy órán át.

Utolsó hozzászólás

Pozsgainé HHajnalka üzente 14 éve

Köszönöm a receptet feltétlenül kipróbálom még ma.
Ha beleteszem a nejlon zacskóba utána a mélyhűtőbe is tárolhatom a pita tésztákat?

Tovább 

Nagyon praktikus, könnyel elkészíthetõ vendégváró vacsora az


Egészben sütött karácsonyi lazac

 

Míg a hal a sütõben párolódik, addig feldíszíthetjük a karácsonyfát, becsomagolhatjuk az ajándékokat vagy elkészíthetjük az ünnep többi fogásait.

Egész lazacot vásároljunk, körülbelül 2-2,5 kg-osat. A halat mossuk meg alaposan, majd dörzsöljük be sóval. Fûszerezzük kívül-belül hal fûszerkeverékkel.
Alufóliából tépjünk le három hosszú csíkot, jóval hosszabb legyen, mint a lazac.

Tovább 

A lazacfélék leginkább az Ó- és Újvilág északi részein elterjedtek. Évtizedekkel ezelõtt még hálóval, horoggal fogták ki a gazdaságilag jelentõs, igen jó húsú lazacfajokat, igencsak kis mennyiségben, így nem csoda, hogy szinte megfizethetetlen árunak számított. Idõközben az óriási igény következménye képpen kialakult a lazacok tömeges szaporításának folyamata is: napjainkban a nemes lazacot többségében óriási méretû, zárt ketrecekben tenyésztik

Tovább 

 


Lazactatár krémsajttal

 

Hozzávalók:

40 dkg füstölt lazac

20 dkg natúr krémsajt

1 fej lilahagyma vagy egy szál póré

1 db lime leve

1 teáskanál mustár

bors

 

Elkészítés: A lazacot apróra vágjuk, és villával még egy picit átdolgozzuk. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a többi hozzávalót, majd alaposan elkeverjük. A hal elég sós, ezért sózni nem szükséges. Ha lehet, 1-2 órát hagyjuk állni a hûtõszekrényben, hogy az ízek összeérjenek.

Tovább 

Sült kacsacomb fahéjas meggyraguval 


Hozzávalók:

  • 4 db kacsacomb
  • 30 dkg kimagozott meggy, befőtt is lehet
  • 1 dl vörösbor
  • 2 dkg vaj
  • 1 fej fokhagyma
  • kevés citromlé
  • morzsolt kakukkfű
  • cukor
  • őrölt fahéj
  • kevés liszt

A megtisztított kacsacombokat sózd be alaposan, és dörzsöld be kakukkfűvel. A bőre alá szurkáld be a fokhagymát. Forró sütőben először párold meg alufólia alatt, aztán fólia nélkül, gyakran locsolgatva süsd aranysárgára. A meggyet forgasd át felforrósított vajon, ízesítsd cukorral, fahéjjal, vörösborral és kevés citromlével.

Utolsó hozzászólás

Madarász Lajosné Éva üzente 12 éve

Köszönöm!!!!!!!!!!! A meggyragus kacsacomb lessz a Karácsonyi menü.
Mindenkinek nagyon-nagyon Boldog probléma mentes Karácsonyi
Ünnepeket Kivánok.Üdvözlettel :Éva

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu