Világkonyha Blog: 2009. március

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei - 2009. március

A Torkos Csütörtök mintájára itt a Borszerda, újabb országos éttermi kedvezmények 2009. április 29-én.

A kampány neve Borszerda. A szervezők (Magyar Bormarketing Kht.) célja a minőségi magyar borok és a mindennapi mértéktartó borfogyasztás népszerűsítése. Az akció keretein belül a vendégek a Borszerda kampányhoz csatlakozott étteremben minden magyar bor fogyasztásakor 50%-os kedvezményt kapnak, sőt a főétel mellé jár a ház borából egy ajándék pohárral!

Tovább 

1. Először is, moss kezet!


2. Igenis, moss kezet. Ez elengedhetetlen.


3. Ebben hajthatatlan vagyok: moss kezet!


4. Rendben van. Most menj a hűtőhöz, és vegyél ki 5 tojást.


5. Azt a 4 tojást,amit sikeresen kivettél a hűtőből, törd fel egy tálkába.


6. Emeld fel a tálkát a padlóról,és töröld fel a kiömlött tojást.


7. A jövőben ügyelj arra, hogy semmit se verj le a másik kezeddel.


8. Vegyél ki a hűtőből újabb 5tojást, és azt a négyet, ami megmaradt belőlük, törd fel egy tálkába.


9.

Utolsó hozzászólás

Gazdig József üzente 15 éve

Kivácsivá tesz, hogy a világversenyeken miért szakácsok a nyertesek, miért nem szakácsnők? Talán azért mert a paprikáskrumpli már rutinból megy? Ha valami jót akar enni a Menyecske, azt étteremben, vagy ha Apu összeüt valami különlegeset. :D

Tovább 

 

network.hu

A pita a közel-kelet kenyere, azonban tájanként és népenként számos verziója létezik.

Ami közös bennünk, hogy mindengyik változatot kenyér helyett fogyasztják. Néha főételhez kísérőként , vagy köret gyanánt, de néha csak úgy magában, olíva olajjal megkenve, egy-két szem bogyót ropogtatva mellé.

 

 

Ez a libanoni verzió receptje:

 

50 dkg liszt

3 dl víz

3 ek olívaolaj (hidegen sajtolt)

1,5 kávéskanálnyi élesztőpor

1,5 kávéskanálnyi tengeri só

1,5 kávéskanál méz

 

Futtassátok fel az élesztőt, és gyúrjátok össze a hozzávalókat, majd hagyjátok megdagadni.

Utolsó hozzászólás

Grosz Tamás üzente 15 éve

Hu4 Ez jó!

Tovább 

A fűszeres nyalánkság elkészítése gyerekjáték, és ha egyszer megleptétek vele a családot, biztosak lehettek benne, hogy egy ideig nem kell tortákkal és bonyolult sütikkel bajlódnotok, mert ezt fogják követelni minden alkalommal.

Ez a hagyományos, Barcelona tájáról származó Katalán krém receptje!

 

 

network.hu

 Hozzávalók (5 személyre):

 

1 liter tej

6 tojás

fél citrom

1 rúd egész fahéj

25 dkg porcukor

5 dkg kukoricakeményítő

barnacukor

 

A citromot megpucolom a keserű héjától, és apró barabokra vágom.

Tovább 

Egy magára valamit is adó gasztromán legalább egyszer megfordult már a Culinaris valamelyik üzletében, főként, ha a kiszemelt fogások különleges hozzávalóit egy helyen szeretné beszerezni.

 

network.hu

 A Culinaris népszerű főzőiskolábankülönbözőy tájak és népek hagyományos ízvilágával, kulináris szokásaival és rendhagyó technikai trükkjeivel ismerkedhetnek meg az odalátogatók, és amíg az étel elkészül, a külföldi, vagy magyar mesterszakácsok a különböző kultúrák legendáiba avatja be a kuktákat.

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 15 éve

Múlt héten voltam az Óbudai üzletben. Nagy meglepetésemre tényleg sok olyan dolgot kaptam egy helyen, amit utazásaim során külföldön kostóltam meg és azóta kellemes érzéssel gondolok rá. (friss articsóka, igazi jázmintea, óriásoliva, feketebab, főzőbanán, édesburgonya, citromnád, padlizsánkrém, csicseriborsókrém stb)

Tovább 

A portugál konyha ízei nálunk még annyira talán nem ismertek, pedig nem marad le a szomszédos tájak remekei mögött. A Bolo Rei portugáliában egy közkedvelt deszert, nálunk pedig nagyszerű lehetőség arra, hogy egy számunkra egyelőre felfedezésre váló ízvilág egyik különleges fogásával kápráztassuk el vendégeinket. 

 

Hozzávalók:

 

network.hu

 25 dkg cukor

10 dkg vaj

60 dkg liszt

20 dkg mandula, fenyőmag és dió, apróra darabolva

15 dkg aszalt gyümölcs: szilva, barack, körte, sárgadinnye, áfonya, mazsola...

Tovább 

Manapság már úton-útfélen találni előre gyártott pesto szószt, de a házi készítésű, friss hozzávalókból varázsolt tésztaszósszal nem vehetik fel a versenyt.

A recept egyszerű, pillanatok alatt elkészül, kellemes mediterrán hangulatot varázsolva az asztalokra.

 

Ez az eredeti alaprecept, próbáld ki bátran!

 

Hozzávalók:

 

network.hu

 3 szem fokhagyma

egy nagy csokor friss bazsalikom

5 dkg fenyőmag

12 dkg reszelt parmezán

1,5 dl extraszűz olívaolaj

1 kávéskanál só

fehérbors

 

Alaposan megmosom a bazsalikomot, azután letépkedem a leveleket, és egy konyharuhára borítom száradni.

Tovább 

 

 

Nemrég egy új vendéglőben jártam; azzal reklámozzák, hogy ott széles a választék.
Jövök be az ajtón, szembe a pincér: - Tessék parancsolni, mit óhajt? Enni szeretne, inni szeretne, esetleg műsoros programra vágyik? Zenét kíván, táncos lányokat, stb... ?
- Hm, ez jól kezdődik, nem is tudtam, hogy itt ennyi minden van. Gondoltam, gyorsan bedobok egy korsó sört, de ha már így van, talán eszem is valami egyszerűt.
Pincér, készségesen: - Hová óhajt ülni, uram?

Utolsó hozzászólás

Szabó Edit üzente 15 éve

Csúcs

Tovább 

Úgy tűnik, a vendéglősök egy része igencsak tiszteli a néphagyományt. Szó szerint értelmezi a torkos csütörtököt. Legalábbis, ami a farsangból maradt ételek elfogyasztásának szokását illeti. Ráadásul még ismerik egyéb elnevezéseit is a jeles napnak: zabáló avagy csonka csütörtök.

 

Nagyjából ugyanis ennek jegyében állnak neki akciózni, vendéget beetetni. Hiába a szakma józanabbik felének tiltakozása, figyelmeztetése, óvása és így tovább. Mi szerint, nem biztos, hogy efféle kampányokkal kell országimázst teremteni vagy akár csak a vendéglőbe járáshoz szoktatni a népeket.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu