Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Máté Máté | 0 hozzászólás
A Torkos Csütörtök mintájára itt a Borszerda, újabb országos éttermi kedvezmények 2009. április 29-én.
A kampány neve Borszerda. A szervezők (Magyar Bormarketing Kht.) célja a minőségi magyar borok és a mindennapi mértéktartó borfogyasztás népszerűsítése. Az akció keretein belül a vendégek a Borszerda kampányhoz csatlakozott étteremben minden magyar bor fogyasztásakor 50%-os kedvezményt kapnak, sőt a főétel mellé jár a ház borából egy ajándék pohárral!
15 éve | B Klári | 3 hozzászólás
1. Először is, moss kezet!
|
|
|
15 éve | Serfőző Éva | 1 hozzászólás
A pita a közel-kelet kenyere, azonban tájanként és népenként számos verziója létezik.
Ami közös bennünk, hogy mindengyik változatot kenyér helyett fogyasztják. Néha főételhez kísérőként , vagy köret gyanánt, de néha csak úgy magában, olíva olajjal megkenve, egy-két szem bogyót ropogtatva mellé.
Ez a libanoni verzió receptje:
50 dkg liszt
3 dl víz
3 ek olívaolaj (hidegen sajtolt)
1,5 kávéskanálnyi élesztőpor
1,5 kávéskanálnyi tengeri só
1,5 kávéskanál méz
Futtassátok fel az élesztőt, és gyúrjátok össze a hozzávalókat, majd hagyjátok megdagadni.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
A fűszeres nyalánkság elkészítése gyerekjáték, és ha egyszer megleptétek vele a családot, biztosak lehettek benne, hogy egy ideig nem kell tortákkal és bonyolult sütikkel bajlódnotok, mert ezt fogják követelni minden alkalommal.
Ez a hagyományos, Barcelona tájáról származó Katalán krém receptje!
Hozzávalók (5 személyre):
1 liter tej
6 tojás
fél citrom
1 rúd egész fahéj
25 dkg porcukor
5 dkg kukoricakeményítő
barnacukor
A citromot megpucolom a keserű héjától, és apró barabokra vágom.
15 éve | László Krisztina | 1 hozzászólás
Egy magára valamit is adó gasztromán legalább egyszer megfordult már a Culinaris valamelyik üzletében, főként, ha a kiszemelt fogások különleges hozzávalóit egy helyen szeretné beszerezni.
A Culinaris népszerű főzőiskolábankülönbözőy tájak és népek hagyományos ízvilágával, kulináris szokásaival és rendhagyó technikai trükkjeivel ismerkedhetnek meg az odalátogatók, és amíg az étel elkészül, a külföldi, vagy magyar mesterszakácsok a különböző kultúrák legendáiba avatja be a kuktákat.
A portugál konyha ízei nálunk még annyira talán nem ismertek, pedig nem marad le a szomszédos tájak remekei mögött. A Bolo Rei portugáliában egy közkedvelt deszert, nálunk pedig nagyszerű lehetőség arra, hogy egy számunkra egyelőre felfedezésre váló ízvilág egyik különleges fogásával kápráztassuk el vendégeinket.
Hozzávalók:
25 dkg cukor
10 dkg vaj
60 dkg liszt
20 dkg mandula, fenyőmag és dió, apróra darabolva
15 dkg aszalt gyümölcs: szilva, barack, körte, sárgadinnye, áfonya, mazsola...
Manapság már úton-útfélen találni előre gyártott pesto szószt, de a házi készítésű, friss hozzávalókból varázsolt tésztaszósszal nem vehetik fel a versenyt.
A recept egyszerű, pillanatok alatt elkészül, kellemes mediterrán hangulatot varázsolva az asztalokra.
Ez az eredeti alaprecept, próbáld ki bátran!
Hozzávalók:
3 szem fokhagyma
egy nagy csokor friss bazsalikom
5 dkg fenyőmag
12 dkg reszelt parmezán
1,5 dl extraszűz olívaolaj
1 kávéskanál só
fehérbors
Alaposan megmosom a bazsalikomot, azután letépkedem a leveleket, és egy konyharuhára borítom száradni.
Nemrég egy új vendéglőben jártam; azzal reklámozzák, hogy ott széles a választék.
Jövök be az ajtón, szembe a pincér: - Tessék parancsolni, mit óhajt?
Enni szeretne, inni szeretne, esetleg műsoros programra vágyik? Zenét
kíván, táncos lányokat, stb... ?
- Hm, ez jól kezdődik, nem is tudtam, hogy itt ennyi minden van.
Gondoltam, gyorsan bedobok egy korsó sört, de ha már így van, talán
eszem is valami egyszerűt.
Pincér, készségesen: - Hová óhajt ülni, uram?
Úgy tűnik, a vendéglősök egy része igencsak tiszteli a néphagyományt. Szó szerint értelmezi a torkos csütörtököt. Legalábbis, ami a farsangból maradt ételek elfogyasztásának szokását illeti. Ráadásul még ismerik egyéb elnevezéseit is a jeles napnak: zabáló avagy csonka csütörtök.
Nagyjából ugyanis ennek jegyében állnak neki akciózni, vendéget beetetni. Hiába a szakma józanabbik felének tiltakozása, figyelmeztetése, óvása és így tovább. Mi szerint, nem biztos, hogy efféle kampányokkal kell országimázst teremteni vagy akár csak a vendéglőbe járáshoz szoktatni a népeket.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás