Világkonyha Blog: 2009. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei - 2009. szeptember

Magyar szakácskönyv a Top 5-ben.

Alig hogy megjelent, már is fölkerült a legnépszerűbb könyvek Top 5-ös listájára Izraelben Ofer Vardi újságíró szakácskönyve, a Gulash Lagolesh magyar nagymamája étel- és süteményreceptjeivel.

 

A könyv valójában egy doboz, amiből a receptes kártyákat egyenkét lehet kivenni és a dobozhoz mellékelt hűtőmágnessel a hűtőre rögzítve követni az utasításokat.


A szerző - aki a Jediót Ahronót, és az Izrael Ha Jom című napilapok újságírója - elmondta az MTI-nek, hogy a cím a neten gulyás-szörfözőt jelent.

Tovább 

A spárga megállja helyét a rákbetegségek gyógyításában.


Tartalmaz egy bizonyos fehérjét, melyet "histones"-nek hívnak és
aktív szerepe van abba, hogy megakadályozza a sejtek növekedését. A spárga olyan anyagot tartalmaz, mely normalizálja a sejtek növekedését. Ezek a tulajdonságok szerepet játszanak a rákbetegség legyőzésében és az egész testre üdítőleg hatnak.

 

A spárgát megfőzzük (használhatunk konzerv spárgát is, épp
olyan jó, mint a friss).  A megfőzött spárgát turmixszoljuk össze pépes állagúra és tegyük be a hűtőszekrénybe.

Tovább 

 

Nagy Kamra Napok  (Most Must)

A Befőzések után lassan jön a raktározás!


Must Most!
Bajban a Bencekúti Pincészet!
Rendre segítik a bajbajutott gazdák portékáinak eladását, most Ők
szorulnak segítségre!
 Leszedvén a szőlőt, frissen lepréselnénk, és két literes palackokba
tölteném. Mint tudjátok, teljesen vegyszermentesen kezeljük szőlőinket, s
a mustba sem tennék tartósítót, így  a préseléstől számított. rövid időn
belül a vásárló kezébe kell kerüljön

Tovább 

Ma már egyre több helyen kóstolhatunk eredeti, a világ különböző részéről származó teákat , nemcsak Budapesten, hanem az ország számos városában is. A teaházakat nem a teaszakértő szemével teszteltük, inkább a hangulatot, a kiszolgálást és a hozzáértést vizsgáltuk. Természetesen azok a teaházak számítottak befutónak, ahol a teaértők sem találnának kivetnivalót.

 

A tálalás is szempont volt

 

 

Vörös Oroszlán - teát a népnek

A Vörös Oroszlán neve egy évtizede "a teaházat" jelenti, egyfajta mérce az egyre szaporodó teaházak útvesztőjében.

Utolsó hozzászólás

Darjeeling Teaház üzente 3 éve

Nem olyan régen jártam a Darjeeling teaházban. a bejegyzés óta nekem úgy tűnik , némiképpen már módosultak a dolgok...
nekem tetszett a hely. A kiszolgálás rendben volt, a tea isteni, az árak okésak. Biztos vagyok benne, hogy vissza fogok térni :)

Tovább 

A bor, a finomságok és a zene ünnepe az évente megrendezett Komáromi Borkorzó. Immáron második alkalommal nemcsak koccintással tisztelegnek a város nagy szülötte, Jókai Mór emlékének.



A rendezvény az idei első szeptemberi hét végén is szokásos helyén, a Klapka téren és a Tiszti pavilon udvarában várja a nemes borok, ízletes ételek és a jó zene hódolóit. A régió, a távolabbi vidékek, valamint a meghívott külföldi borászok által termelt borokhoz a környék sajtjait, péksüteményeit, vad-és szüreti ételeit kínálják a vendégeknek.

Tovább 

A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt polgári tagozatával tüntette ki a köztársasági elnök az államalapítás ünnepén Bíró Lajost, a Bock Bisztró társtulajdonos-séfjét.

 

Bíró Lajos (59) több mint negyven évet töltött különböző éttermek konyháiban szakácsként és konyhafőnökként. (Életútjáról részletesebben itt olvashat). Bár sokan addig is az egyik legkreatívabb magyar szakácsnak tartották, szakmai életében a 2003-2004-es évek hoztak döntő fordulatot.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu