Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | B Klári | 0 hozzászólás
Hozzávalók és elkészítés:
Végy 1 kg meleg szeretetet,
szitáld át a türelem szitáján,
nehogy pletykamag kerüljön bele.
Adj hozzá egy liter bátorságot,
3 dl szorgalmat és 1 dl jóságot.
Gyúrd össze 1 tojásnyi kedvességgel,
és takard be tiszta jókedvvel.
Ha megkelt, süsd meg a kitartás tüzénél.
Szórd meg vidám mosollyal, és tegyél rá
pár csepp megfontolást.
Aztán vágd fel sok-sok darabra,
hogy mindenkinek jusson belőle,
aki szeretetre éhes!
14 éve | B Klári | 0 hozzászólás
Tamás írja róla: 321,84 g pulyka”féle” húst sikerült a 900 g-ba beletenni, ebből ami ténylegesen mellehúsa, az csak 259,2 g. No comment….
Ellenben mennyi finom
szintetikus anyag van benne. De az legalább olcsó, azt a pulykahús
helyett biztos nagytételben veszik a gyártók.
NYAM-NYAM!!!"
Kémiai laborokban előállított vegyületekkel készült virtuális ételek a közértek polcain
Füstölt
húsáruk, amiket sosem füstöltek meg, krémes, ínycsiklandó sajtok,
amelyek maradéksajtokból készültek és epret csak kis mennyiségben látott
eperjoghurtok.
|
|
Kínai Wal-Mart az olyasmi, mint nálunk a Tesco.
Csak
az árukínálat különbözik egy kicsit.
Ezek
bizony krokodilok. Nálunk a
malacka szájába tesznek citromot,
de annak kicsit kisebb a szájacskája, úgyhogy ez itt narancs, vagy grapefruit.
Ez itt az ömlesztett rizs. Van náluk nagyon sok és sokféle.
Válogatható vegyes húsok. (Itt aztán lehet kotorászni!)
Narancslé és főző olaj. (Még jó hogy passzolnak egymáshoz!)
Teknősök
és egyebek. (Pl.
A Legnagyobb Magyar középtermetű ember volt, ánglius módra, kockás skót
nadrágosan járt. Tiszafüreden az ottani kurtanemesség 1846-ban igen
furcsállotta idegen ruháját.
- Csak amikor bekebeleztem egy hatalmas porció agyonpaprikázott
birkatokányt és egy pint bort – beszélte el utóbb barátainak – akkor
kiáltottak fel a fürediek: „Mégis csak derék magyar ember ez!”
STEFI GRÓF ÉS A NYÁRSBA HÚZOTT KAPPAN
Falk Miksa írta meg, hogyan ugratott át a gróf diákkorában testvérbátyja, Széchenyi Lajos gróf horpácsi udvarában egy fedetlen, mély vermet.
14 éve | B Klári | 1 hozzászólás
A júniusi ünnepi könyvhétre jelent meg a Püski kiadó gondozásában ez a könyv, amely a fogyókúrázók és egészségesen étkezni vágyók Bibliája lehet:
Kovács Imre Ács Zoltán: A nagy titok
„Egyél fiam, orvosság”, mondták nagyanyáink, és ők még úgy is főztek, többezer éves hagyományt folytatva. Ebben a hagyományban, amiből a magyar konyha is gyökeredzik, nem volt különbség az étel és az orvosság között. Erről szól a könyv.
15 éve | B Klári | 1 hozzászólás
KEMENCEÉPÍTÉSI TANFOLYAM
TÖBB MINT 50 ÓRÁS ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI KÉPZÉS
A HAGYOMÁNYOS
ÉLETMÓD KEDVELŐI SZÁMÁRA
Időpont: 2010.
május 21-24; június 5-6.
Helyszín: Fanó Magdiék 10
ha-os biotanyája Egerszalók mellett
A tanfolyam oktatói,
előadói és gyakorlatvezetői, a
PANGEA Egyesület
önkéntesei:
Benicsek Mihály és
Zsíros Zoltán
A
tanfolyam témái:
- Kemencék a környezet- és
egészségtudatos életmód szolgálatában
- A
hagyományos kemencék típusai és táji jellegzetességei
-
Az építés alapanyagai
- Az építés
gyakorlati fortélyai
-
Kemencés receptek és
azok alapanyagai
További kedvcsináló képek (illusztráció)
Program:
Május 21.- a kész alap és az eszközök,
szerszámok bemutatása, az
előkészületek
Május 22.-
falazás, gyakorlati ismeretek a kemencestílusokról,
szerkezetről,
az ajtó behelyezése, hamuzó nyílás kialakítása
Május
23.- homokmag készítés, kémény és
boltív falazás,tetőtartó gerendák beépítése
Május 24.-
kémény és boltív falazás, kéménytető kialakítás,
belső tapasztás
Június 5-6.-külső
tapasztás
Az étkezést a
tanfolyam ideje alatt önállóan kell megoldani.
15 éve | B Klári | 0 hozzászólás
A Kossuth-kifli Pozsonyból indult hódító útjára. Az 1840-es évek elején, az országgyűlések alkalmával a képviselők kedvenc helye volt Palugyay Jakab „Vasforrás” nevű vendéglője. A Pozsony Gundeljaként is ismert vendéglős és borkereskedő 1848 elején vette át a Zöldfához cégérezett fogadót, mely Kossuthnak is megbecsült szálláshelye volt. Erkélyéről mutatta be a városnak az első magyar független kormány miniszterelnökét, Batthyány Lajost. Palugyay híres konyhájának étlapján mindig szerepeltek a táj jellegzetes ételei, így a diós, mákos pozsonyi kifli is.
Honnan is ered a Torkos Csütörtök szokása?
A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a Farsang. Ez a Húsvétot megelőző, Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret.
Az egyik ilyen népszokás volt régen a Hamvazó Szerdát követő Torkos Csütörtök.
Az országszerte néhány éve újra megrendezett Torkos csütörtök programsorozat szervezői célja éppen az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet a hagyományok csodás tárházára.
15 éve | B Klári | 0 hozzászólás
Naná, hogy a Farsangi fánk, mi más...
Igen, túrófánk, meg azon kívül még jó néhány hagyományos farsangi fogás...
Túrófánk
sütéshez
tálaláshoz
elkészítés
A gabonából készült ételek az emberiség számára régóta jelentik a táplálkozás alapját. De nem mindegy milyen formában fogyasztjuk!
A gabonáknak 3 fontos részét különböztetjük meg:
• korpa, a külső kemény héj, ami, mint az emberi bőr, a belső részek védelméül szolgál, és egyben tartalmazza az ember számára (is) oly fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, és nem utolsó sorban a rostokat; már régóta a gabonamag fő egészségvédő összetevőjének számít,
• a csíra vagy embrió a növényre jellemző minden információt magában foglal,
• liszttest, a belső keményítőtartalmú endosperma, olyan, mint a tojássárgája, körbeveszi a csírát, tápanyagául szolgál, amíg, mint kifejlett növény nem tud gondoskodni magáról.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás