Világkonyha: blog

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei

Hozzávalók és elkészítés:

Végy 1 kg meleg szeretetet,

szitáld át a türelem szitáján,
nehogy pletykamag kerüljön bele.

Adj hozzá egy liter bátorságot,

3 dl szorgalmat és 1 dl jóságot.

Gyúrd össze 1 tojásnyi kedvességgel,

és takard be tiszta jókedvvel.

Ha megkelt, süsd meg a kitartás tüzénél.

Szórd meg vidám mosollyal, és tegyél rá
pár csepp megfontolást.

Aztán vágd fel sok-sok darabra,

hogy mindenkinek jusson belőle,
aki szeretetre éhes!

Tovább 

 


És az összetevők részletes listája: (csak erős idegzetűeknek!)

 


Tamás írja róla: 321,84 g pulykaféle húst sikerült a 900 g-ba beletenni, ebből ami ténylegesen mellehúsa, az csak 259,2 g. No comment….
Ellenben mennyi finom szintetikus anyag van benne. De az legalább olcsó, azt a pulykahús helyett biztos nagytételben veszik a gyártók.

NYAM-NYAM!!!"

 

 

Kémiai laborokban előállított vegyületekkel készült virtuális ételek a közértek polcain


Füstölt húsáruk, amiket sosem füstöltek meg, krémes, ínycsiklandó sajtok, amelyek maradéksajtokból készültek és epret csak kis mennyiségben látott eperjoghurtok.

Tovább 

 

 

 

Kínai Wal-Mart az olyasmi, mint nálunk a Tesco. 

Csak az árukínálat különbözik egy kicsit. 


Ezek bizony krokodilokNálunk a malacka szájába tesznek citromot,

de annak kicsit kisebb a szájacskája, úgyhogy ez itt narancs, vagy grapefruit.


cid:image001.jpg@01CB6B87.9D11FD70

 


 

Ez itt az ömlesztett rizs. Van náluk nagyon sok és sokféle.


cid:image002.jpg@01CB6B87.9D11FD70

 

 

 

Válogatható vegyes húsok. (Itt aztán lehet kotorászni!)


cid:image003.jpg@01CB6B87.9D11FD70

 

 

Narancslé és főző olaj. (Még jó hogy passzolnak egymáshoz!)

 


cid:image004.jpg@01CB6B87.9D11FD70


Teknősök és egyebek. (Pl.

Tovább 

A Legnagyobb Magyar középtermetű ember volt, ánglius módra, kockás skót nadrágosan járt. Tiszafüreden az ottani kurtanemesség 1846-ban igen furcsállotta idegen ruháját.

- Csak amikor bekebeleztem egy hatalmas porció agyonpaprikázott birkatokányt és egy pint bort – beszélte el utóbb barátainak – akkor kiáltottak fel a fürediek: „Mégis csak derék magyar ember ez!”

 

 

 


STEFI GRÓF ÉS A NYÁRSBA HÚZOTT KAPPAN



Falk Miksa írta meg, hogyan ugratott át a gróf diákkorában testvérbátyja, Széchenyi Lajos gróf horpácsi udvarában egy fedetlen, mély vermet.

Tovább 

A júniusi ünnepi könyvhétre jelent meg a Püski kiadó gondozásában ez a könyv, amely a fogyókúrázók és egészségesen étkezni vágyók Bibliája lehet:

 

Kovács Imre Ács Zoltán: A nagy titok


„Egyél fiam, orvosság”, mondták nagyanyáink, és ők még úgy is főztek, többezer éves hagyományt folytatva. Ebben a hagyományban, amiből a magyar konyha is gyökeredzik, nem volt különbség az étel és az orvosság között. Erről szól a könyv.

 

 

network.hu


Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm valóban így mondták !Nagyon klassz lehet a könyv utánajárok és megveszem én is !

Tovább 

KEMENCEÉPÍTÉSI TANFOLYAM

 

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 

 



TÖBB MINT 50 ÓRÁS ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI KÉPZÉS


A HAGYOMÁNYOS ÉLETMÓD KEDVELŐI SZÁMÁRA




Időpont:        2010. május 21-24; június 5-6.

Helyszín:      Fanó Magdiék 10 ha-os biotanyája Egerszalók mellett


A tanfolyam oktatói, előadói és gyakorlatvezetői, a PANGEA Egyesület
 önkéntesei:

 Benicsek Mihály és Zsíros Zoltán

 

 

 A tanfolyam témái:
 
 -        Kemencék a környezet- és egészségtudatos életmód szolgálatában
 
 -        A hagyományos kemencék típusai és táji jellegzetességei

 -        Az építés alapanyagai

 -        Az építés gyakorlati fortélyai  

 -        Kemencés receptek és azok alapanyagai

 

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További kedvcsináló képek (illusztráció)

 

 

 

 Program:



Május 21.- a kész alap és az eszközök, szerszámok bemutatása, az
előkészületek


Május 22.- falazás, gyakorlati ismeretek a kemencestílusokról, szerkezetről,
az ajtó behelyezése, hamuzó nyílás kialakítása

Május 23.- homokmag készítés, kémény és boltív falazás,tetőtartó gerendák beépítése



Május 24.- kémény és boltív falazás, kéménytető kialakítás, belső tapasztás


 Június 5-6.-külső tapasztás

 Az étkezést a tanfolyam ideje alatt önállóan kell megoldani.

Utolsó hozzászólás

Kékesi Arnold üzente 14 éve

Erre ment valaki vagy valami? Csak mert engem érdekelne, hogy mondjuk egy kis méretű kerti kemence vagy valami hasonló az mennyire időigényes. Szóval egy nap alatt meg lehet-e egy ilyet csinálni vagy esetleg ez egy több napos meló.

Tovább 

A Kossuth-kifli Pozsonyból indult hódító útjára. Az 1840-es évek elején, az országgyűlések alkalmával a képviselők kedvenc helye volt Palugyay Jakab „Vasforrás” nevű vendéglője. A Pozsony Gundeljaként is ismert vendéglős és borkereskedő 1848 elején vette át a Zöldfához cégérezett fogadót, mely Kossuthnak is megbecsült szálláshelye volt. Erkélyéről mutatta be a városnak az első magyar független kormány miniszterelnökét, Batthyány Lajost. Palugyay híres konyhájának étlapján mindig szerepeltek a táj jellegzetes ételei, így a diós, mákos pozsonyi kifli is.

Tovább 

Honnan is ered a Torkos Csütörtök szokása?

 

A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a Farsang. Ez a Húsvétot megelőző, Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret.

 

Az egyik ilyen népszokás volt régen a Hamvazó Szerdát követő Torkos Csütörtök.

Az országszerte néhány éve újra megrendezett Torkos csütörtök programsorozat szervezői célja éppen az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet a hagyományok csodás tárházára.

Utolsó hozzászólás

Lőrincz Andrásné üzente 15 éve

Vacsoráztam, méghozzá a Govinda Vega-sarok-ban! Szívből ajánlom mindenkinek, nemcsak megfizethető, hanem finom is!!!

Tovább 

Naná, hogy a Farsangi fánk, mi más...

Igen, túrófánk, meg azon kívül még jó néhány hagyományos farsangi fogás...


Túrófánk


  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 3 egész tojás
  • 1 pohár tejföl (175 g)
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 ek cukor
  • csipet só

sütéshez

  • kb. 1/2 l olaj

tálaláshoz

  • vaníliás porcukor
  • házi készítésű sárgabarack dzsem

elkészítés 

  1. A túrót egy villával összetörjük és minden hozzávalóval jól elkeverjük.

Tovább 

A gabonából készült ételek az emberiség számára régóta jelentik a táplálkozás alapját. De nem mindegy milyen formában fogyasztjuk!


A gabonáknak 3 fontos részét különböztetjük meg:


korpa, a külső kemény héj, ami, mint az emberi bőr, a belső részek védelméül szolgál, és egyben tartalmazza az ember számára (is) oly fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, és nem utolsó sorban a rostokat; már régóta a gabonamag fő egészségvédő összetevőjének számít,


• a csíra vagy embrió a növényre jellemző minden információt magában foglal,


liszttest, a belső keményítőtartalmú endosperma, olyan, mint a tojássárgája, körbeveszi a csírát, tápanyagául szolgál, amíg, mint kifejlett növény nem tud gondoskodni magáról.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

hű..köszi!!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu