Világkonyha Blog: 2009. november

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei - 2009. november

network.hu

 A mézeskalács készítése feltehetőleg egyidős a méz használatával. Hazánkban az Árpád - házi királyok idején a kolostorokban készítettek mézes süteményeket. Mára szinte összefonódott a téllel és ahogy a szaloncukor, úgy a mézeskalács is a karácsonyi időszakban a legkedveltebb. Lássuk, hogyan készíthetjük el olcsón és gyorsan!

 

Egy lábasba... a receptet itt találod!

Több mint 25 éve várja a vendégeket Kőszeg belvárosában a Várkör cukrászda, melynek üzemeltetője, Vadász Tibor elnyerte Vas megye 2009. évi cukrászmestere címet. A kicsi, de vonzó cukrászda is érzékeli a forgalom visszaesését.

 

 

 

A válság hatása, a munkanélküliség növekedése, a fizetőképes kereslet csökkenése rányomja a bélyegét Vadász Tibor cukrászmester Kőszeg szívében lévő színvonalas cukrászdájának forgalmára is.

 

Egyre kevesebb a vásárló, a megrendelés, a korábbi jelentős osztrák vendégforgalom is visszaesett.

 

 

 

 

 

 

 

A legtöbb Kőszegre kiránduló szombathelyi, valamint az ország más részeiből érkező megfordul a Várkör névre hallgató cukrászdában, szerencsére sok közöttük a törzsvendég.

Utolsó hozzászólás

Pongrácz Lászlóné üzente 7 éve

Bizony, isteni finomakat lehet enni. Többször voltam vendég, mivel szombathelyi vagyok c sak elköltöztem egy ideje, de ha hazamegyünk kirándulásképpen Kőszeg, Velem mindig az első helyen.
Jó helyre került, bizony a helyezés. Gratulálunk az egész család nevében is Pongrácz család Budapestről

Tovább 

 

A gazdasági világhelyzet még mindig nem valami rózsás, az átlag angol kétszer is meggondolja, beüljön-e a családjával vendéglőbe drágán vacsorázni. De az is hozzá tartozik az angolok karakteréhez, hogy keresik az életben az apró örömöket. Ezért népszerű a legújabb kulináris divat: a vendéglők aranyat és ezüstöt kevernek az ételbe vagy bearanyozzák a falatokat, és hétfőtől kezdve ez már akármelyik háztartásban is lehetséges lesz.

 

 

network.hu

 

 

Az arany világpiaci ára csúcs körül jár, ezért felemelő érzés aranyat enni - persze csak módjával.

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 8 éve

Már az ókorban is ették. :DDD

Tovább 

Töltött káposzta kínáló:

 

 

töltött káposzta

 

 

 

Egy nóta, melyet énekeltünk:

 

Tölts teli pajtás poharad, poharad,
míg ki nem ázik a fogad, a fogad.
||: Így jár aki mindig bort iszik,
míg a temetőbe nem viszik:]]

Eltemették az öreget, öreget,
melléje tették az üveget, üveget.
||: Így jár aki mindig bort iszik,
míg a temetőbe nem viszik :]]

Én édes pintes üvegem, üvegem,
süvegem előtted leveszem, leveszem,
||: Ha szép lányt látok, köszönök,
olyat iszok, hogy csak nyöszörgök!:]]

 

 

Pohárköszöntő:

 

az ifjú párra

 

 

 

Jó hangulatot teremtett a Szélrózsa Együttes igen szinvonalas előadásával:

 

 

Szélrózsa Együttes

 

 

Vőfélyviccek:

 

lagziban

 

 

Fábrinál

 

Tovább 

2009. november 28-29-én (szombat-vasárnap) 10-18 óra között látogatható a helyszínen váltahtó belépőjeggyel (2000 Ft). A jegy tartalmazza a fesztivál logóval ellátott kóstoló poharat és a mezőgazdasági múzeum belépőt.

 

 

network.hu

 

 

Ízelítő a programokból:

 

VI: Magyarországi Újbor futam

Magyarországi Borrendek Országos Találkozója


Magyarországi Kádármesterek termékbemutatója és vására

Borturizmus Börze


(Megismerheti Magyarország borvidékeit és pincészeteit a www.holborozzunk.hu támogatásával)

 

Magyarországi Újborok felismerő bajnoksága

 

Adventi Újbor és Sajtszentelés

 

 

"Jó Bor jó Egészség"

 


Babits Mihály
(1883-1941)

Őszi Pincézés

"Csöndes a tanya, nincs dolog.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu