Világkonyha: blog

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei

A kolostor-gasztronóni a nem éppen ismert szóösszetétel. Nézzük mi van mögötte.


Nemcsak áhítattal élnek a megszentelt falak között a kolostorok lakói. Érdemes e sajátságos gasztronómiai lelőhelyeken kutakodni, és belekóstolni az apácák, szerzetesek főztjébe.



Van aki kifejezetten ezt a gasztronómiai témakört kutatja, és szép kis receptárat gyűjtött össze. Az eredetileg közgazdasági diplomával rendelkező külkereskedő Javier de Sagastizabal immár két évtizede foglalkozik azzal, hogy végigjárja spanyol kolostorokat.

Tovább 

Zsidek László gyerekkora óta gasztronómiával foglalkozik, az országot-világot Ízvadászként járja, ahol szakértő szemmel ismerkedik az éttermek kitűnő fogásaival, séfjeivel, gasztronómiai remekivel. Mindebből számos televíziós és rádiós műsor, riport és újságcikk és receptkönyv is született. Aktív közéleti tevékenysége során találkozhattunk vele országos és helyi kultúrális, szabadidős, sport, öko rendezvényeken, társadalmi segélyprogramokban egyaránt.

Tovább 

 

Kiszely István jeles magyarságkutató a nagy közönségsikernek örvendő előadás szerkesztett, rövidített változatát olvashatják.

 


 


 

Ki kell ábrándítanom önöket, mert én nem vagyok történész. Biológus, orvosember vagyok. Soha nem akartam a magyar őstörténettel foglalkozni. Nagy alapkutatásom az volt, hogy a múltat hozzuk össze a jelennel.

Utolsó hozzászólás

Polgár Katalin üzente 15 éve

Kiszely István fantasztikus, igazi megszállott MAGYAR EMBER, magyarságkutató és rendkívül termékeny író. Szegényebb lennék, ha nem ismerném , csak részben is munkáit és ÖT is.
Örömmel tölt el,hogy dedikált könyveink vannak a polcainkon, amiket mindig idézetekkel kisér. Számunkra a következőt írta:
" Jó magyarnak lenni igen nehéz, de nem lehetetlen." /Széchenyi Itsván/
A keresőben nagyon sok munkájára rátalálsz.

Tovább 

Ráspi, azaz Horváth József 1992-ben alakította át szülei fertőrákosi házát étteremmé. A név azóta márka lett. Ám míg idáig a vendégek zarándokoltak a fővárosból a Sopron melletti településre, most a híres szakács-borász hozza éttermét Budapestre.


hvg.hu: Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban is több nemzetközileg elismert, csillagos étterem működik távol a nagyvárosoktól, kicsi, néha egészen eldugott falvakban. Ezért nyitotta meg pont Fertőrákoson az éttermét?

Utolsó hozzászólás

Csillag Virág üzente 15 éve

Nem hiszem, hogy 10 ezer forint több havi fizetésed, és ennyiből kijön egy 3-4 fogásos ebéd vagy vacsora a Ráspiban.
Persze ez sem olcsó, sőt, de ha tényleg nagyon jó, valami ünnepi alkalom kapcsán talán megengedheti magának az ember.
Kérdés, hogy tényleg jó-e.

Tovább 

Végy 4 medvetalpat, 2 hódfarkot, fél kiló bölényhúst, 1 mocsári madár húsát, egy marék erdei vörösbogyót a folyóparti erdőből, májusi citromfüvet...

 

Na jó, ezeket inkább kihagyjuk...

 

Felhasználunk viszont vadrizst, ami indiánrizsként is ismert és más, itthon is kapható nyersanyagokat.

 

A receptekkel viszont várunk a következő bejegyzésig, hogy kellőképpen ráhangolódhassunk e szellemvilággal, több ezer éves tapasztalattal átitatott kultúrára.  Előbb felkeltjük, felidézzük az ősi ételkészítési hagyományokat.

Tovább 

Vörösbab-leves



- Hozzávalók 4 személyre: 7,5 dl zöldségleves, 350 g kockára vágott burgonya, 150 g kockára vágott cékla, 100 g finomra vágott póré, 2 közepes hámozott, finomra vágott paradicsom, 1 zöld chilipaprika magostól, apróra vágva, 300 g főtt vörös bab, 2 evőkanál földimogyorókrém, 1 teáskanál oregánó, só.

- Elkészítés: A zöldségeket a mogyoróvajon megpároljuk, felöntjük a zöldséglével és 10 percig főzzük. Hozzáadjuk az előfőzött vörös babot, és fűszerezzük a levest.

Tovább 

Az év első és utolsó napja nemcsak a vidám, hangos duhajkodások ideje, de évszázadok óta a legtöbb babona és hiedelem kapcsolódik hozzá. Szerencse, bőség és gazdagság kívántatik. Nincs ez másként az ételekkel sem. Gondosan állítsuk össze a mágikus fogásokat, és együk magunkat szerencsésre!

 

Mindenek előtt vegyük sorra a kamrában a tartalékokat, nehogy üres legyen a zsíros bödön, a kávé-, a cukortartó, a lisztes zacskó az év első perceiben. Töltsük fel, mert ha teli vannak a tárolók, akkor bőségben telik majd az év, de ha üresen kongó kamrával kezdünk, akkor nem lesz teli a bendőnk az elkövetkező esztendőben.

Tovább 

 

Mandulás burgonyafánk

70 dkg burgonya
2 tojás
10 dkg mandulapehely
só, bors, szerecsendió
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A burgonyát kockára vágva sós vízben puhára főzzük és még forrón összetörjük. Hozzáadjuk 2 tojás sárgáját, sót, borsot szerecsendiót és 5 dkg mandulát, jól összekeverjük. A masszából lisztes kézzel apró kis gombócokat formálunk, és enyhén felvert tojásfehérjébe, majd a mandulapehellyel összekevert zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük.

Tovább 

Rögtönzött esküvői tortát készíthetünk pici mignonok és más édes aprósütemények felhasználásával. Nehogy a torta hiánya legyen az akadálya egy esküvői esemény hangulatának csökkenéséhez.

 

 

network.hu

Kedves Network tag!


Elérkezett újra a legszebb, legbennsőségesebb ünnepünk a karácsony.

Újra meghirdetjük a tavaly elindított Karácsonyfa Szépségversenyt.

Igazán szeretetteli, kedves verseny volt a tavalyi, csak bíztatni tudlak, hogy idén te is vegyél részt benne. Ha állítotok karácsonyfát, fényképezd le és töltsd fel ide.


A tavalyi képekből láthatod, nem kell, hogy különleges, óriási vagy pompázatos legyen a karácsonyfátok ahhoz, hogy feltöltsd és megoszd velünk.

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 15 éve

Kedves Tuz!

Itt a mappa:

http://netpolgar.network.hu/kepek/karacsonyfaink_2009

Ha megnyitod a NetPolgár klub képeit, éppen az első.
A másik kérdésedre válaszolva, tényleg a karácsony klubban lett volna logikus.
A gyenge indok, hogy a NetPolgár klubban van az, hogy tavaly is ott tartottuk, amikor még nem volt meg a Karácsony klub.

A jövő évi szervezésnél viszont figyelembe vesszük a javaslatodat.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu