Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A kolostor-gasztronóni a nem éppen ismert szóösszetétel. Nézzük mi van mögötte.
Nemcsak áhítattal élnek a megszentelt falak között a kolostorok lakói. Érdemes e sajátságos gasztronómiai lelőhelyeken kutakodni, és belekóstolni az apácák, szerzetesek főztjébe.
Van aki kifejezetten ezt a gasztronómiai témakört kutatja, és szép kis receptárat gyűjtött össze. Az eredetileg közgazdasági diplomával rendelkező külkereskedő Javier de Sagastizabal immár két évtizede foglalkozik azzal, hogy végigjárja spanyol kolostorokat.
15 éve | B Klári | 0 hozzászólás
Zsidek László gyerekkora óta gasztronómiával foglalkozik, az országot-világot Ízvadászként járja, ahol szakértő szemmel ismerkedik az éttermek kitűnő fogásaival, séfjeivel, gasztronómiai remekivel. Mindebből számos televíziós és rádiós műsor, riport és újságcikk és receptkönyv is született. Aktív közéleti tevékenysége során találkozhattunk vele országos és helyi kultúrális, szabadidős, sport, öko rendezvényeken, társadalmi segélyprogramokban egyaránt.
|
|
15 éve | Mercury Larissa | 2 hozzászólás
Kiszely István jeles magyarságkutató a nagy közönségsikernek örvendő előadás szerkesztett, rövidített változatát olvashatják.
Ki kell ábrándítanom önöket, mert én nem vagyok történész. Biológus, orvosember vagyok. Soha nem akartam a magyar őstörténettel foglalkozni. Nagy alapkutatásom az volt, hogy a múltat hozzuk össze a jelennel. |
15 éve | B Klári | 5 hozzászólás
Ráspi, azaz Horváth József 1992-ben alakította át szülei fertőrákosi házát étteremmé. A név azóta márka lett. Ám míg idáig a vendégek zarándokoltak a fővárosból a Sopron melletti településre, most a híres szakács-borász hozza éttermét Budapestre.
hvg.hu: Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban is több nemzetközileg elismert, csillagos étterem működik távol a nagyvárosoktól, kicsi, néha egészen eldugott falvakban. Ezért nyitotta meg pont Fertőrákoson az éttermét?
15 éve | B Klári | 0 hozzászólás
Végy 4 medvetalpat, 2 hódfarkot, fél kiló bölényhúst, 1 mocsári madár húsát, egy marék erdei vörösbogyót a folyóparti erdőből, májusi citromfüvet...
Na jó, ezeket inkább kihagyjuk...
Felhasználunk viszont vadrizst, ami indiánrizsként is ismert és más, itthon is kapható nyersanyagokat.
A receptekkel viszont várunk a következő bejegyzésig, hogy kellőképpen ráhangolódhassunk e szellemvilággal, több ezer éves tapasztalattal átitatott kultúrára. Előbb felkeltjük, felidézzük az ősi ételkészítési hagyományokat.
15 éve | B Klári | 0 hozzászólás
Vörösbab-leves
- Hozzávalók 4 személyre:
7,5 dl zöldségleves, 350 g kockára vágott burgonya, 150 g kockára
vágott cékla, 100 g finomra vágott póré, 2 közepes hámozott, finomra
vágott paradicsom, 1 zöld chilipaprika magostól, apróra vágva, 300 g
főtt vörös bab, 2 evőkanál földimogyorókrém, 1 teáskanál oregánó, só.
- Elkészítés:
A zöldségeket a mogyoróvajon megpároljuk, felöntjük a zöldséglével és
10 percig főzzük. Hozzáadjuk az előfőzött vörös babot, és fűszerezzük a
levest.
15 éve | B Klári | 0 hozzászólás
Az év első és utolsó napja nemcsak a vidám, hangos duhajkodások ideje, de évszázadok óta a legtöbb babona és hiedelem kapcsolódik hozzá. Szerencse, bőség és gazdagság kívántatik. Nincs ez másként az ételekkel sem. Gondosan állítsuk össze a mágikus fogásokat, és együk magunkat szerencsésre!
Mindenek előtt vegyük sorra a kamrában a tartalékokat, nehogy üres legyen a zsíros bödön, a kávé-, a cukortartó, a lisztes zacskó az év első perceiben. Töltsük fel, mert ha teli vannak a tárolók, akkor bőségben telik majd az év, de ha üresen kongó kamrával kezdünk, akkor nem lesz teli a bendőnk az elkövetkező esztendőben.
Mandulás burgonyafánk
70 dkg burgonya
2 tojás
10 dkg mandulapehely
só, bors, szerecsendió
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A
burgonyát kockára vágva sós vízben puhára főzzük és még forrón
összetörjük. Hozzáadjuk 2 tojás sárgáját, sót, borsot szerecsendiót és
5 dkg mandulát, jól összekeverjük. A masszából lisztes kézzel apró kis
gombócokat formálunk, és enyhén felvert tojásfehérjébe, majd a
mandulapehellyel összekevert zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban
aranysárgára sütjük.
Kedves Network tag!
Elérkezett újra a legszebb, legbennsőségesebb ünnepünk a karácsony.
Újra meghirdetjük a tavaly elindított Karácsonyfa Szépségversenyt.
Igazán szeretetteli, kedves verseny volt a tavalyi, csak bíztatni tudlak, hogy idén te is vegyél részt benne. Ha állítotok karácsonyfát, fényképezd le és töltsd fel ide.
A tavalyi képekből láthatod, nem kell, hogy különleges, óriási vagy pompázatos legyen a karácsonyfátok ahhoz, hogy feltöltsd és megoszd velünk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás