Világkonyha Blog: 2011. október

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei - 2011. október

A paleolit táplálkozás lényege a visszatérés a kőkori zöldség-gyümölcs-hús étrendhez. Mivel a gabonafélék és a tejtermékek "csupán" az utóbbi tízezer évben váltak az ember táplálékává, ezeket egyrészt kevésbé tudjuk megemészteni, másfelől túl nagy szénhidrát terhelést jelent a szervezetnek, s ez a civilizációs betegségek fő okozója.

 

Lehet benne valami.

Bevallom azonban, hogy magam még nem mertem megpróbálni ezt a fajta diétát, annyira kenyér és rízsfüggő vagyok.

Utolsó hozzászólás

Polgár Kyten üzente 5 éve

Alábbiakat kiegészítem, mi már régóta csak xilittel - nyírfacukor - édesítünk és kókuszolaj hidegben kókuszzsír a fogyasztásunk kellékei.
Akciók alkalmával veszünk 150 Ft-körül zabpelyhet, azt külön kávé darálón ledaráljuk és így a legolcsóbb zabliszthez jutunk hozzá, de keveset használunk ebből is.
Kókuszreszeléket veszünk egy csomag felét beáztatom és hűtőbe teszem, majd 2 nap múlva finom kókusztejünk lesz, sokkal olcsóbban, mint a boltban. Nincs se szaga, se mellék íze! - a kókuszolajnak sem!
Budapestről rendeljük egy bioboltból, míg itt nálunk Vas megyében 25 dkg xilit 750 Ft, addig mint régi rendelőik és az egész családnak rendelünk, nagy kedvezményben részesülünk, így pl. 1 kg xilitet 1800 Ft-ért kapunk.
Ez segíti pl. a férjemnél a glucos szint elvárt értékén tartását. A paleolit étkezésnek köszönhetően a II. diabetesze megszűnt!
A Barco kókuszolaj jó minőségű, azt 1.300 Ft-ért rendeljük - disznózsír 10000 Ft-nál tart -.
Erről a kókuszolajról annyit érdemes tudni, hogy 180 fokon sem ég meg, így minden kortyinkája elhasználható! - azon kívül ami még fontosabb, hogy a sütés-főzéshez arányaiban is sokkal kevesebb kell, tehát nem drágább mint bármelyik zsír, vagy minőségi olaj.
Olíva olajoknál pedig sokan nem tudják, hogy a hidegen sajtolt csak salátákhoz jó, sütés főzésnél rákkeltő hatást is kiválthat.......
Köszönöm a figyelmet. Válaszokat, ajánlásokat szívesen fogadok.

Tovább 

Maradt a Halloween-i sütőtökből, senki nem hajlandó a grillcsirke végét megenni a sütőből, nem bírsz már ránézni se a finomfőzelékre, borsófőzelékre? Megoldás: készíts belőle rizottót!

 

Először is - hogy a rízskészítéssel járó streszt egyszer s mindenkorra feloldjuk, lássuk, hogyan készül a rízs.


Vagy mégse... Ide nézz!



  • Indiai kutatók olyan rizsfajta kifejlesztésén dolgoznak, amely fogyasztható főzés nélkül is. Az északkeleti Orisza államban hozták létre az aghonibora elnevezésű fajtát a Központi Rizskutató Intézet munkatársai.

Utolsó hozzászólás

Makovics Jánosné üzente 6 éve

Nagyon köszi,majd lehet egyszer megcsinálom.A rizsfőzés nálam nagyon egyszerű,már évek óta igy főzöm.A forrásban lévő sós vízbe belteszem a kívánt mennyiségű mosott rizst, kb.kávéskanál vagy kevesebb ecetet hozzáteszek és főzöm húsz percig.Szoktam néha egy pici olajat is beletenni,utána öblitem és ízesitem nagyon gyönyörű, fehér, pergős rizst kapok így.Próbáld ki nem fogod megbánni. A víz a rizs tizszerese legyen vagy akár több, lényeg,hogy ne egy pohárnyi vízben főjjön.
Üdv.Dittus

Tovább 

 
A levendula a modern konyha egyik újra-felfedezett fűszere.

Személy szerint az ehető virágokból készült édes és sós ételek iránt kezdtem érdeklődni. Eljátszom a gondolattal, hogy fehércsokis levendulafagyit, krémet vagy tejszínes levendulás sütit készítek. Igazán trendi ínyencség lehet még belőle.


Nagyanyáink még természetes hangon beszélnek nekünk levendulás ételekről, már ha sikerül őket kifaggatnunk, mi, fiatalabb konyhatündérek viszont egy  kis internetes kutakodásra szorulunk.

Tovább 

A kenyér mindig is az emberi táplálkozás sarokköve volt. Ha a jó kenyeret az őt megillető helyre tesszük, ez már önmagában is óriási lépés a jobb egészség elérése irányában. Legközelebb, amikor kenyeret vásárolni megyünk, már az élet igazi anyagáért induljunk el!


"Miért adtok pénzt azért, ami nem kenyér, és gyűjtött kincseteket azért, ami meg nem elégíthet? Hallgassatok rám, hogy jót egyetek..." (Ésaiás könyve, 55:2)

http://golgotha.uw.hu/a%20kenyer.html


Egy szem búza


Ha megvizsgáljuk a búzaszemet, 3 fontos alkotóelemet érdemes megjegyezni:

  • Búzamag héja, azaz korpa
  • Ún.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu