Világkonyha Blog: 2009. június

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei - 2009. június

Az első orosházi libamáj fesztivált a magyar libamáj védelmében és annak népszerűsítésére szervezték.

 

Azért rendezték meg Orosházán június 5-e és 7-e között, hogy visszaszerezzék azt a népszerűséget a terméknek, amit a termelők és feldolgozók szerint egy éve elveszítettek.

 

A termelők szerint az elmúlt egy évben kétmilliárd forintos kára lett az ágazatnak azért, mert állatvédők arra szólították fel az áruházakat, hogy ne áruljanak libamájat.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

6.-án ott voltunk.
Röviden ? Nem rossz, nem rossz, de (még) nem az igazi :(
Nem tudom, hogy jött ki a 15 ezer vendég, de szombaton, a második napon jóformán egész nap csak lézengtek a látogatók... Utasi Árpi, szegény, csak néhány tucat érdeklődőnek mondta a meséit, az operett előadás előtt valamivel többen lettünk, igazából Rúzsa Magdi vonzotta a közönséget, de azért ott sem volt "telt ház" :( pedig fergeteges koncertet adott !!!
Kóstolásnak azért kicsit drága volt pár dekányi (messze volt a 7 dkg-tól) libamáj, zsírjában, lila hagymával - 700 ft-ért, vagy a két gyufásdoboznyi !!! briós megkenve némi libamájpástétommal , szintén ugyanannyiért. Mi a magyaros libamájat kóstoltuk meg (700 pénz volt az is), hát, nem nyerte el a tetszésünket :(
- a néhány dekányi májszeletke igen ízetlen volt . Nekem régen volt szerencsém elég rendszeresen hízott libamájat enni (otthon hizlaltunk és vágtunk libát), annak ÍZE !!! volt , a "magyaros" hagymás-lecsós krumpli köret meg inkább paprikás krumplira emlékeztetett .
Az adott napon nem azt láttuk, hogy olyan nagyon sok fogyott volna a libamájas étkekből.
Viszont, érdekes módon, az egyéb, nem libamájból készült és igen csak elfogadható árú egyéb ételek (marhapörkölt tarhonyával, sült kacsacomb, sült csülök stb) igen csak fogytak, főként estefelé ...no és persze a pálinka kóstolásnál is elég szép számmal álltak sorban az emberek, holott 300-400 ft volt egy 3-4 cl-es "kóstolás" !!!

Kíváncsi leszek, jövőre, az idei első fesztivál tanulságait levonva, milyen lesz a 2. libamáj fesztivál ...

Tovább 

 

Az orosházi libamáj hízott libából nyert, szépen fejlett két májlebenyből álló, jellegzetes alakú belsőség, amelynek színe fehéres vagy világos-sárgás rózsaszín. Állománya rugalmas, tésztás tapintású.

 

A hízott libából szabályosan kitermelt májat érettsége, az elzsírosodás mértéke, színe, állagának minősége, valamint tömege alapján minősítik, osztályozzák.

A ludat az ember a neolitikumban háziasította, amit régészeti leletek bizonyítanak.

Utolsó hozzászólás

Oláh Éva üzente 8 éve

Hát.... ebben a cikkben a fesztiválról nem sok szó esik, érdekes milyen sok féleképpen dolgozzák fel a libamájat.

Tovább 

 

 

crklub logo.jpg  

2009. június 11- én csütörtökön, 18.00 CIVIL RÁDIÓ KLUB a Fonó Budai Zeneházban

 

Health Food by bohasoon Q8  Finomat és egészségeset. Mit együnk?


18:00   Tóth Gábor élelmiszer mérnök ( Az E-számokról őszintén, Allergia és Candida kalauz, Génháború stb.), pódiumbeszélgetés indítása,

 

18:30   Bemutatkozik néhány civil szervezet. Meghívottak:

 

·         Egészség Vár Alapítvány – Jakus Orsolya,


·         Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége – Antal Emese,

 

·         Benda Judit gyógyszerész, egészségtanácsadó, kétezeregy kiadó

 

·         Első Magyar Makrobiotika Intézet – Sebestyén Szilvia

 

19:00   Közös beszélgetés arról, hogy a témában mik a fontos csomópontok, mi az, amit a jövőben, akár egyeztetett módon kommunikálnunk kellene.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu