Világkonyha Blog: 2010. február

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei - 2010. február

Honnan is ered a Torkos Csütörtök szokása?

 

A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a Farsang. Ez a Húsvétot megelőző, Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret.

 

Az egyik ilyen népszokás volt régen a Hamvazó Szerdát követő Torkos Csütörtök.

Az országszerte néhány éve újra megrendezett Torkos csütörtök programsorozat szervezői célja éppen az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet a hagyományok csodás tárházára.

Utolsó hozzászólás

Lőrincz Andrásné üzente 14 éve

Vacsoráztam, méghozzá a Govinda Vega-sarok-ban! Szívből ajánlom mindenkinek, nemcsak megfizethető, hanem finom is!!!

Tovább 

Naná, hogy a Farsangi fánk, mi más...

Igen, túrófánk, meg azon kívül még jó néhány hagyományos farsangi fogás...


Túrófánk


  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 3 egész tojás
  • 1 pohár tejföl (175 g)
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 ek cukor
  • csipet só

sütéshez

  • kb. 1/2 l olaj

tálaláshoz

  • vaníliás porcukor
  • házi készítésű sárgabarack dzsem

elkészítés 

  1. A túrót egy villával összetörjük és minden hozzávalóval jól elkeverjük.

Tovább 

 

A gabonából készült ételek az emberiség számára régóta jelentik a táplálkozás alapját. De nem mindegy milyen formában fogyasztjuk!


A gabonáknak 3 fontos részét különböztetjük meg:


korpa, a külső kemény héj, ami, mint az emberi bőr, a belső részek védelméül szolgál, és egyben tartalmazza az ember számára (is) oly fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, és nem utolsó sorban a rostokat; már régóta a gabonamag fő egészségvédő összetevőjének számít,


• a csíra vagy embrió a növényre jellemző minden információt magában foglal,


liszttest, a belső keményítőtartalmú endosperma, olyan, mint a tojássárgája, körbeveszi a csírát, tápanyagául szolgál, amíg, mint kifejlett növény nem tud gondoskodni magáról.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

hű..köszi!!

Tovább 

Elő az erőspaprikával, borssal, gyömbérrel, kölessel, hajdinával, zabpellyel, dióval és mandulával, babbal és lencsével....


Tapasztalták-e kedves olvasóink, hogy ha valaki csípőset eszik, vagy iszik, annak nemsokára melege lesz, törli a homlokát, s veszi le magáról a ruhát, s a külső hőmérséklettől függetlenül meleg érzetről számol be!

Nincs avilágon olyan nép nemzeti konyha, amelyik ezt ne ismerte volna fel. Már a Bibliában, az Ószövetségben több helyen találunk utalást a helyes táplálkozási szokásokon belűl a fűszerek használatára, de igazán tudományos alapra a , Georgehe Oshawa által rendszerbe foglalt , zen buddhista filozófiai alapokon nyugvómakrobiotikus rendszer magyarázza, a jelenséget, valamint az évezredes hinduista alapokon nyugvó védikus táplálkozási rendszer.

Tovább 

Ugye milyen jó végre az igazat olvasni?


 Kérdés: Úgy hallottam, hogy az aerobikus testedzés meghosszabíthatja az
 ember életét, igaz ez?


 Válasz: Az ember szíve nem dobog örökké. Ne pazarolja testedzésre a
 szívét! Idővel minden elhasználódik. Ha felgyorsítja a szívdobogását,
 attól nem fog tovább élni; ez olyan, mintha azt állítanánk, hogy
 meghosszabíthatjuk a kocsink életét azzal, hogy száguldozunk vele! Sokáig
 akar élni? Akkor szunyókáljon gyakrabban!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

szerintem ez hülyeség...

Tovább 

A sárga gévagomba (Laetiporus sulphureus), népies nevén sárgagéva vagy givagomba élő vagy elhalt lombos fákon, ezek vastag ágain telepszik meg; az ártéri erdőkben gyakran jelennek meg.

 


A változatos alakú, lapos, egymás fölött elhelyezkedő termőtestek akár 30–50 cm átmérőjűre is megnőnek. Egy-egy, rendszerint sárga vagy narancssárga, különböző méretűre nőtt, egymás fölött elhelyezkedő, fodros vgy hullámos szélű telepet hoznak létre. Termőrétegük likacsos, húsuk fehér színű.

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 14 éve

Na ezt megpróbálom majd!

Tovább 

A legismertebb és legmegbecsültebb magyar borászok közül jó néhányan aláírták azt a kiáltványt – három szakmai szervezettel is megerősítve –, amely a magyar közösségi bormarketing körüli (szerintük) áldatlan állapotokra hívja fel a figyelmet. Követeléseiket is megfogalmazták.



A Magyar Bormarketing Nonprofit (MBN) Kft. koordinálta korábban a közösségi bormarketinget. A cég működése azonban veszélybe került azután, hogy a fenntartására szolgáló pénzt közbeszerzési pályázaton nyerhette volna el, de azt nem írták ki.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu