Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Honnan is ered a Torkos Csütörtök szokása?
A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a Farsang. Ez a Húsvétot megelőző, Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret.
Az egyik ilyen népszokás volt régen a Hamvazó Szerdát követő Torkos Csütörtök.
Az országszerte néhány éve újra megrendezett Torkos csütörtök programsorozat szervezői célja éppen az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet a hagyományok csodás tárházára.
14 éve | B Klári | 0 hozzászólás
Naná, hogy a Farsangi fánk, mi más...
Igen, túrófánk, meg azon kívül még jó néhány hagyományos farsangi fogás...
Túrófánk
sütéshez
tálaláshoz
elkészítés
|
|
A gabonából készült ételek az emberiség számára régóta jelentik a táplálkozás alapját. De nem mindegy milyen formában fogyasztjuk!
A gabonáknak 3 fontos részét különböztetjük meg:
• korpa, a külső kemény héj, ami, mint az emberi bőr, a belső részek védelméül szolgál, és egyben tartalmazza az ember számára (is) oly fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, és nem utolsó sorban a rostokat; már régóta a gabonamag fő egészségvédő összetevőjének számít,
• a csíra vagy embrió a növényre jellemző minden információt magában foglal,
• liszttest, a belső keményítőtartalmú endosperma, olyan, mint a tojássárgája, körbeveszi a csírát, tápanyagául szolgál, amíg, mint kifejlett növény nem tud gondoskodni magáról.
Elő az erőspaprikával, borssal, gyömbérrel, kölessel, hajdinával, zabpellyel, dióval és mandulával, babbal és lencsével....
Tapasztalták-e
kedves olvasóink, hogy ha valaki
csípőset eszik, vagy iszik, annak nemsokára
melege lesz, törli a homlokát, s veszi le
magáról a ruhát, s a külső
hőmérséklettől függetlenül
meleg érzetről számol be!
Nincs avilágon olyan nép nemzeti konyha, amelyik
ezt ne ismerte volna fel. Már a Bibliában, az
Ószövetségben több helyen
találunk utalást a helyes
táplálkozási szokásokon
belűl a fűszerek használatára, de
igazán tudományos alapra a , Georgehe Oshawa
által rendszerbe foglalt , zen buddhista
filozófiai alapokon nyugvómakrobiotikus rendszer
magyarázza, a jelenséget, valamint az
évezredes hinduista alapokon nyugvó
védikus táplálkozási
rendszer.
14 éve | B Klári | 2 hozzászólás
Ugye milyen jó végre az igazat olvasni?
Kérdés: Úgy hallottam, hogy az aerobikus testedzés meghosszabíthatja az
ember életét, igaz ez?
Válasz: Az ember szíve nem dobog örökké. Ne pazarolja testedzésre a
szívét! Idővel minden elhasználódik. Ha felgyorsítja a szívdobogását,
attól nem fog tovább élni; ez olyan, mintha azt állítanánk, hogy
meghosszabíthatjuk a kocsink életét azzal, hogy száguldozunk vele! Sokáig
akar élni? Akkor szunyókáljon gyakrabban!
A sárga gévagomba (Laetiporus sulphureus), népies nevén sárgagéva vagy givagomba élő vagy elhalt lombos fákon, ezek vastag ágain telepszik meg; az ártéri erdőkben gyakran jelennek meg.
A változatos alakú, lapos, egymás fölött elhelyezkedő termőtestek akár 30–50 cm átmérőjűre is megnőnek. Egy-egy, rendszerint sárga vagy narancssárga, különböző méretűre nőtt, egymás fölött elhelyezkedő, fodros vgy hullámos szélű telepet hoznak létre. Termőrétegük likacsos, húsuk fehér színű. |
A legismertebb és legmegbecsültebb magyar borászok közül jó néhányan aláírták azt a kiáltványt – három szakmai szervezettel is megerősítve –, amely a magyar közösségi bormarketing körüli (szerintük) áldatlan állapotokra hívja fel a figyelmet. Követeléseiket is megfogalmazták.
A Magyar Bormarketing Nonprofit (MBN) Kft. koordinálta korábban a közösségi bormarketinget. A cég működése azonban veszélybe került azután, hogy a fenntartására szolgáló pénzt közbeszerzési pályázaton nyerhette volna el, de azt nem írták ki.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás