Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Szökkenö Szarvas | 0 hozzászólás
Most van a cukkini szezonja. Ez a csodálatos zöldség, egy tökfajta, a semleges ízével alkalmas arra, hogy a saját ízlésünk szerint fűszerezve a lehető legváltozatosabb ételeket készítsük el belőle. Szeretnék bemutatni pár lehetséges variációt.
9. Töltött cukkini: a már elég nagyra nőtt cukkini egyik felhasználási módja. Lehet vegetáriánus módon fűszerezett túróval, tojással készített töltelékkel megtömni, vagy ízlés szerint darált hússal, és megsütni. Mindkét variáció tetejére mehet tejföl vagy sajtszelet.
15 éve | Szökkenö Szarvas | 0 hozzászólás
Most van a cukkini szezonja.
|
|
15 éve | B Klári | 2 hozzászólás
Nyáron, de főként a kánikulában rendkívül jólesik az embernek a sok finom gyümölcs. Főleg nyáresti bulikon jöhet jól a gyümölcssaláta.
Dinnyesaláta
Hozzávalók:
1 közepes görögdinnye,
Legjobb, ha a jól le lett hűtve.
1-2 szem őszibarack,
1 fürt piros szőlő,
1 fürt fehér szőlő,
1-2 körte,
1 evőkanál citromlé,
1 evőkanál méz,
0, 5 dl meggylé,
1 kávéskanál rum(aroma).
Elkészítése: A gyümölcsöket alaposan megmossuk, leszárítjuk.
Oroszkrém torta
Ahány tojás annyi kanál kristálycukor és annyi kanál rétesliszt. (mondjuk 6 tojásból, de az se baj, ha egyel több vagy kevesebb)
A tojásokat szétszedem külön a fehérje és külön a sárgája. A fehérjét kemény habbá verem, majd hozzáadom a cukrot, és addig verem a fehérjét a cukorral, míg nem törik darabokra a hab.
Akkor beleteszem a tojássárgáját, ezt is jól beledolgozom géppel a cukros habba, majd beleszóromvagy beleszitálom és beleforgatom a lisztet és beledolgozom fakanállal az anyagba.
Sütőpapírral bélelt
formába, 150 fokon sütöm, ajtót nem nyitom ki kb.45 perc alatt kész,
tűvel azért ellenőrzöm, de ennyi idő alatt kész, és mióta így sütöm,
nem esik össze a tészta, ha kiveszem.
Krém:
6 egész tojást (vagyis ugyanannyit, mint a tésztához) egy fém edénybe teszek, hozzáadok 20 dkg cukrot, 3 dl tejet és fél rúd vaníliát, majd az egészet egy olyan lábasba teszem, amibe annyi víz van, hogy az edény, amit beleteszek, beleérjen a vízbe, és így jó sűrűre főzöm, de közbe állandóan kell keverni, az eredeti recept habverőt ír én csak keverni szoktam egy főzőkanállal.
15 éve | B Klári | 0 hozzászólás
Leírás
A Eszterházy torta egyik legismertebb klasszikus magyar torta, sütemény. Ausztriában indult hódító útjára az Eszterházy grófról elnevezett torta.
15 éve | B Klári | 0 hozzászólás
Mézes krémes
A krémhez:
Elkészítése:
A
mézet, a kristálycukrot, a margarint és a kevés vizet feltesszük
melegedni. Ha a margarin elolvadt levesszük a tűzről. Ízlés szerint
teszünk bele fahéjat. Hozzátesszük a lisztet, és a tojást, majd
összegyúrjuk.
15 éve | B Klári | 0 hozzászólás
Fűszeres csokoládé torta
Csokis piskótakarikához:
Krémhez:
Elkészítése:
A piskótakarikához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojás sárgáját egy kevés cukorral habosra keverjük, míg a cukor maradék részével a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
15 éve | B Klári | 0 hozzászólás
Amíg nem kóstoltunk házilag készített fagylaltot, addig nem is tudjuk, milyen az igazi jeges finomság. Ne keseredj tehát el, ha nem sikerült kész fagyit beszerezz. Állj neki magad. Biztosan sikerül! És az se utolsó, hogy eredeti leszel vele!
Ne felejtsd el megosztani velünk a végeredmény receptjét!
Egy alapból rengeteg fajta variációt készíthetünk, a lehetőségeknek csak a kreativitásunk szabhat határt. A deres-jeges nyalánkságnak több, könnyen elkészíthető fajtája is létezik, amelyek között az alapanyagok aránya és összetétele különböző állagú, de egyformán ellenállhatatlan végeredményt eredményez.
15 éve | Szökkenö Szarvas | 0 hozzászólás
Most van a cukkini szezonja. Ez a csodálatos zöldség, egy tökfajta, a semleges ízével alkalmas arra, hogy a saját ízlésünk szerint fűszerezve a lehető legváltozatosabb ételeket készítsük el belőle. Szeretnék bemutatni pár lehetséges variációt.
5. A már nagyobb cukkinit főzeléknek kétféle ízesítéssel is el lehet készíteni: az egyik tárkony és tejszín, a másik inkább a magyar konyha hagyományait követve hagymát megpirítva, piros paprikával egy pörkölt alapot kell csinálni, ezután beletenni a cukkinit és a végén tejföllel besűríteni.
15 éve | Szökkenö Szarvas | 0 hozzászólás
Most van a cukkini szezonja. Ez a csodálatos zöldség, egy tökfajta, a semleges ízével alkalmas arra, hogy a saját ízlésünk szerint fűszerezve a lehető legváltozatosabb ételeket készítsük el belőle. Szeretnék bemutatni pár lehetséges variációt.
3. Könnyű nyári cukkini krémleves hidegen vagy melegen: a levest nem liszttel sűrítjük, hanem felkockázott krumplit és egy kis fokhagymát felteszünk főni húsleves kockával. Amikor majdnem puha, akkor beletesszük a feldarabolt cukkinit.
15 éve | Szökkenö Szarvas | 1 hozzászólás
Most van a cukkini szezonja. Ez a csodálatos zöldség, egy tökfajta, a semleges ízével alkalmas arra, hogy a saját ízlésünk szerint fűszerezve a lehető legváltozatosabb ételeket készítsük el belőle. Szeretnék bemutatni pár lehetséges variációt.
1. A zsenge friss cukkinit nyersen legyalulva salátának, de akár magában vagy más zöldséggel (paradicsom, uborka, olivabogyó) együtt, fetasajttal görögösen, vagy oreganoval és modzarellával olaszosan, oliva olajjal meglocsolva mennyei nyári könnyű egytál ételként tálalhatjuk, ráadásul egészséges és nem hizlal.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás