Világkonyha Blog: 2011. január

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei - 2011. január

A híres márkák másolata után már az élelmiszereket is hamisítják a kínaiak.


Kína mindent hamisít. Ráadásul az egészségügyi következményekkel sem nagyon törődnek. Számtalan élelmiszerbotrányt követően, lásd a 2008-as melanin ügyet, hamisítják a bort, a sört, a tofut... és most már a tojást is.


 

 

network.hu



A szingapúri Straits Times ír arról, a kínai központi tévé (CCTV) egy adására hivatkozva, hogy az interneten 500 jüanért "Hogyan készíts hamis tojást?" című DVD-ket lehet kapni.

Utolsó hozzászólás

Mizák Eszter üzente 6 éve

Ez már mindenek a tetteje velük kellene meg ettetni !!

Tovább 

Cékla sajnos ritkán kerül asztalunkra. Általában télen és csak savanyúságként fogyasztjuk Magyarországon, pedig nyártól őszig kapható a friss, gyenge cékla, ami a legízletesebb. Zöld levelei is ehetők, sajnos ezt sem szoktuk felhasználni, pedig nagyon finom, édeskés ízű.



Jó lenne egyre gyakrabban fogyasztani, mert nagyon gazdag mangánban,














 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

káliumban, magnéziumban, typtophanban (esszenciális aminósav), vasban, rézben, foszforban, C-vitaminban és  étkezési rostban.

 

Úgy tartják számon, mint az egyik legjobb eszközt a szívbetegségek, születési rendellenességek és daganatos betegségek megelőzésében. Vörös színét a cékla gazdag pigment tartalmától kapja.

Tovább 

 

Nemrég a Premium Hungaricum Kft. óbudai üzletében, a Magyar Ízek Házában járt a magyar termékek blog írója. Így számol be az ott szerzett  élményeiről.

 

Már régóta meg akartam látogatni a szeptemberben megnyílt boltot, hiszen minden ismerősöm dicsérte, csak jót hallottam róluk. Így végre nekiindultam...

 

(Én ilyen BKV függő vagyok, így most is tömegközlekedéssel vágtam neki. Ugyan a 34-es busz áll meg közelebb - és a 42-es busszal is lehet jönni -, ennek ellenére HÉV-vel közelítettem meg a helyszínt, másfél perc gyaloglással oda is értem.)

Már messziről látszott a Csillagvár felirat, az épület mellett szép nagy ingyenes parkoló, az út mellett pedig a "Megnyílt a Magyar Ízek Háza" tábla köszöntött, hirdetve, hogy jó helyen járok.

Tovább 

A szakács komplett fűszerkerttel érkezett. Óriási asztalt hozatott, ami még az úriasan tágas Ikarus-konyhából is elég sok levegőt kiszorított. Akkurátusan kirakta a dobozait, ujjai közt megdörzsölgette a zsályát, a turbolyát, az osztrigalevelet, a borágót, a négyféle bazsalikomot és a sok virágot, és mindent egyenként megszagoltatott a szakácsokkal és a vendégekkel. „A konyhám lelke” – mondta.


 


(Fotó: Helge Kirchberger, Red Bull Photofiles)

A Villa Feltrinellit a dúsgazdag Feltrinelli fivérek építtették 1892-ben, a Garda-tavi Gargnanóban, impozáns zöldkörnyezetben, több száz éves fák és óriásmagnóliák között.

Utolsó hozzászólás

Gratulálok ez remek! Nem lehet felrani a facebookra?

Tovább 

Vízkereszt vagy háromkirályok napja a karácsonyi ünnepkör zárónapja és a farsang kezdőnapja. A keleti egyház ezen a napon ünnepli Jézus születését. A Gáspár, Menyhért, Boldizsár néven emlegetett napkeleti királyok az utasok, útonjárók, vendégfogadósok védőszentjei voltak.


Január 6-án a katolikus falvakban országszerte szokás volt a víz- és házszentelés. A szenteltvizet a bölcsőtől a koporsóig felhasználták. Nagy szerepe volt az ember- és állatgyógyításban is.

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 6 éve

Nálatok az ételt, italt megszentelik?

Mit szoktatok Vízkeresztkor enni?

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu