Világkonyha: blog

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei

Hozzávalók:


  • 1 kg liszt
  • 2,5 dkg életsző
  • só ízlés szerint
  • csipet cukor (az élesztőhöz)
  • 6-7 dl víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • margarin a forma kikenéséhez

 

network.hu

     

    Elkészítés:


    A lisztet, az olajat, a cukrot és a sót egy tálba teszem. Az élesztőt csak belemorzsolom, majd forró vizet engedek egy edénybe, általában ez a mennyiség felveszi a 7 dl-t, de a liszttől is függ, hogy mennyire szívja fel azonnal. A vizet lassan adagolva összegyúrom a tésztát.

    Utolsó hozzászólás

    bitai eniko üzente 11 éve

    Nagyon jol néz ki,bztosan finom s ki fogom probálni'

    Tovább 

    Régi vízimolnár család leszármazottja, ősei Dél-Somogyban négy-ötszáz éven keresztül űzték ezt a mesterséget. Édesapja volt Bárdudvarnokon az utolsó vízimolnár, ő is ott született 1938-ban, ma újra ebben a faluban él, ha éppen nem járja a világot.


    – Hogyan lett vége a több száz éves családi hagyománynak?

    – Államosították a malmunkat 1949-ben, és édesapám kuláklistára került. Attól kezdve a félelem határozta meg az életünket, még attól is féltem, hogy felvesznek-e gimnáziumba a származásom miatt.

    Tovább 

     

    Régen Nagymamáink konyhájában felhalmozva állt a cukor, a só, a liszt, szinte egy egész hónapra való készlet volt felhalmozva. Az alábbi rövid gondolatébresztő alapján szedjük együtt össze saját gyakorlatunk alapján, miből mennyit érdemes otthon tárolnunk a folyamatos 3-4 fős családi háztartás zökkenőmentes ellátására. Világos, hogy nem mindegy a családtagok életkora és szokása, mégis meghatározható egy általános alapkészlet...

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    De vajon ma amikor a hipermarketek éjjel nappal nyitva vannak, szükségünk van –e ekkor készletre a konyhában?

    Tovább 

    Nem is tudja, mi a jó, aki lenézi, szegényes eledelnek tekinti! Az érett, jól sült sütőtök a legfinomabb téli csemegék egyike, ráadásul minden ízében egészséges táplálék is.

     

     


     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Ismerjük meg! 

     

    A sütőtök (Cucurbita maxima convar) őshazája Közép- és Dél-Amerika trópusi része, az inkák, a maják és az aztékok jellegzetes táplálékai közé tartozott. Amerika felfedezése után került Európába, hamar közkedveltté vált.

    Tovább 

    Az év vége felé haladva, mindenhol felpezsdül az élet, mely magával hozza a jobbnál jobb Akciós ajánlatokat, vásárlási lehetőségeket. Mi is felpörgettük magunkat, hogy újdonságainkkal, kihagyhatatlan választékainkkal és természetesen fantasztikus árainkkal és akcióinkkal a vásárlóink kedvében járjunk.  Reméljük ajánlatainkkal  Felforrósítjuk a Hangulatot” az elkövetkezendő hetekben.

     

    További  érdekességeket, információkat, ajánlatokat nyomon követhetitek az alábbi oldalunkon is.

    Tovább 





    Komlós kenyeret már régóta készülök sütni. A hegyen van és apu le is szedte még mikor virágzott, csak mindig elfelejtettem elhozni. Na most végre itt van nálam a komlóvirág és el is készült az első kenyér.


    Ami nagyon érdekes volt: fogtam a növénnyel teli zacskót és szabályosan forrónak éreztem. Egy nagyon meleg kisugárzást érzékeltem. Mondtam is a páromnak, hogy szinte süt ez a virág. Ma teát főztem belőle a kenyérhez és legnagyobb meglepetésemre egy idő állás után ilyen tűzvörös színű folyadék lett belőle.

    Utolsó hozzászólás

    Varga Gitta üzente 11 éve

    Nagyon finom lehet. Komlóvirágot honnal lehet beszerezni? A szárított formában is jó?
    Köszi a választ!
    Szép napot!:) Gitta

    Tovább 


    Ősrégi kultúrnövény, időszámításunk előtt 2000 évvel már ismerték. Világszerte elterjedt, Magyarországon már a XIII. század óta ismert.


    Népies nevei: sullyogó iszalag, suttyogó iszalag, szeleginy. Fantasztikus nevek, akár Harry Potter bájitaltan-könyvében is olvashatnánk őket. Valóban varázslatos növény, hiszen készíthetünk belőle házisört, süthetünk vele ízletes házikenyeret, használhatjuk jóízű, friss salátának.


    Most már mindenki kitalálta, hogy ez a sokrétű, élő zöld bűbáj a KOMLÓ.

    Tovább 




    A blogkóstoló elért az 5-ik fordulójához, és én már harmadszor vehettem részt benne. Nagyon szeretem, idáig minden alkalommal általam még ismeretlen blogokat kaptam, és mindig sikerült is finomabbnál finomabb dolgokat kipróbálni. :)
    Ez alkalommal Hankka volt a háziasszony, kinek köszönhetően HajniZoli blogját ismerhettem meg. Nagyon tetszik a blog, örvendek, hogy innen válogathattam a sok finomság közül. Egy kicsit nehéz volt a döntés, mert nagyon sok olyan süti, étel között kellett választanom, amiket szívesen megennénk nap mint nap.

    Utolsó hozzászólás

    Csendesné Márta üzente 11 éve

    Nagyon jól néz ki,biztos finom is.Megsütőm!

    Tovább 

    A reggeli az egyik legfontosabb étkezés. Nincs helyes étrend a reggeli kihagyásával, nincs egészséges életmód a reggelizésről való megfeledkezéssel, nincs fogyás sem a reggeli mellőzésével. Hogy miért?

    A reggeli célja, hogy agyunkat üzemanyaggal lássa el a délelőtti fizikai és szellemi tevékenységekhez. Ha reggelinél megkap minden fontos tápanyagot a szervezetünk, elkerülhetjük az esti falási rohamokat. A helyesen összeállított reggeliben van szénhidrát, fehérje, zsír, elegendő vitamin és ásványi anyag is.

    Tovább 

    Szeptember 14. és 16. közt a Vajdahunyad várában rendezik meg az ország első Szürkemarha Vigadalmát. A rendezvény célja bemutatni és mind szélesebb körrel megismertetni az Európai Unióban elsőként elismert hungarikumot, a „Magyar Szürkemarha húst”, a belőle készült ételeket, és a hozzá kapcsolódó hagyományokat, mesterségeket.




    Többek közt elhozzák Budapestre az ország egyetlen vezethető bikáját, bemutatják a híres hortobágyi hatökrös fogatot, a főszerep azonban természetesen a gasztronómiának jut.

    Tovább 

     Frissebb bejegyzések

    Régebbi bejegyzések 

    Ez történt a közösségben:

    Szólj hozzá te is!

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu