Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Komlós
kenyeret már régóta készülök sütni. A hegyen van és apu le is szedte
még mikor virágzott, csak mindig elfelejtettem elhozni. Na most végre
itt van nálam a komlóvirág és el is készült az első kenyér.
Ami
nagyon érdekes volt: fogtam a növénnyel teli zacskót és szabályosan
forrónak éreztem. Egy nagyon meleg kisugárzást érzékeltem. Mondtam is a
páromnak, hogy szinte süt ez a virág. Ma teát főztem belőle a kenyérhez
és legnagyobb meglepetésemre egy idő állás után ilyen tűzvörös színű
folyadék lett belőle. Tényleg tűz-természetű! Varázslatos növényként
kategorizáltam. Egyébként a kenderfélék családjába tartozik...
Gyógyászati jelentősége is van: a komló nyugtató, altató hatású,
étvágynövelő, valamint fito-ösztrogéneket is tartalmaz, ezért a
változókor tüneteit is enyhítheti.
A dagasztás nélküli kenyér receptjét használtam.
Annyi
különbséggel, hogy víz helyett a komlóból főzött teát adtam hozzá,
valamint épp csírázásnak indult búzaszemeket kevertem a tésztájába.
A liszt is keverék lett most, egy csésze lisztet felesben teljes kiőrlésű liszttel, illetve
réteslisztel helyettesítettem.
A másik két csésze liszt sima
fehérliszt volt.
A tea úgy készült, hogy 3 evőkanálnyi komlóvirágot másfél bögrényi forrásban lévő vízbe tettem és 5 percig forraltam is, majd hagytam kihűlni langyosra - ekkor kevertem a sikérrel, sóval, élsztővel, búzaszemekkel elkevert liszthez.
Ha langyos vízzel készítem a dagasztás nélküli kenyeret, akkor 3 óra kelés elég is neki. Ha hideg vízzel keverjük ki, akkor kell neki a 12 óra.
Különösebb ízét nem éreztem a komlónak, de a kenyér olyan nagyon KENYÉR ízű lett. Olyan igazinagyonkenyér. Finom. Meg bűbájos - az a tűz benne van a kenyérben...
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Virágzik a komló - szedjünk és alkossunk belőle!
Milyen kenyeret egyek?
Red Bull a természetből - élénkítő növények
Teaházak