Világkonyha: Citromos legyező kalács

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.




A blogkóstoló elért az 5-ik fordulójához, és én már harmadszor vehettem részt benne. Nagyon szeretem, idáig minden alkalommal általam még ismeretlen blogokat kaptam, és mindig sikerült is finomabbnál finomabb dolgokat kipróbálni. :)
Ez alkalommal Hankka volt a háziasszony, kinek köszönhetően HajniZoli blogját ismerhettem meg. Nagyon tetszik a blog, örvendek, hogy innen válogathattam a sok finomság közül. Egy kicsit nehéz volt a döntés, mert nagyon sok olyan süti, étel között kellett választanom, amiket szívesen megennénk nap mint nap. Aztán rábukkantam a legyező kalácsra, amit már nagyon sok blogon láttam kakaósan, vaníliásan vagy akár fahéjas változatban is, és tervbe volt véve az elkészítése, csak valamiért mindig halogattam. Talán ez a citromos változat volt a legszimpatikusabb és gondolom ezért került most erre a választásom. Nagyon finom kalácsot kaptam, könnyű elkészíteni is, és még másnapra sem szárad sem. Nekünk nagyon ízlett ez a citromos változat, csak ajánlani tudom. :)

Köszönjük HajniZoli ezt a finom kalácsot, és biztosan még sok mindent elfogok készíteni tőletek! :)


Hozzávalók a tésztához:


- 40 dkg finom liszt

- 5 dkg cukor
- 1 cs vanília cukor
- 2 dkg friss élesztő
- csipetnyi só
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 6 dkg vaj

Hozzávalók a citromkrémhez:


- 6 dkg vaj

- 5 ek cukor
- 2 citrom reszelt héja
- 1 ek citromlé

Elkészítés:


A langyos tejbe belekavarunk 1 tk cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt, lefödjük és meleg helyre tesszük.


A lisztet, sót és a cukrokat a dolgozó felületre szórjuk. Közepébe egy kis fészket alakítunk ki, majd beleütjük a tojásokat és a felfutott élesztővel összedolgozzuk. Az olvasztott vajjal együtt egy lágy, rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarjuk és duplájára kelesztjük (kb. 45 perc).


A citromos krémhez a vajat a cukorral jó habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és citromlevet.


Ha megkelt a tésztánk, lisztezett deszkára borítjuk, egy kicsit átgyúrjuk, majd egy 45x35-ös téglalapot nyújtunk belőle és megkenjük a citromos krémmel.



A téglalapot vízszintesen félbevágjuk, majd a két fél téglalapot is ketté vágjuk. Így kapunk négy egyforma (legalábbis megpróbáljuk) szélességű tésztacsíkot.
Egy-egy tésztacsíkot egymásra helyezzünk, nem kell megijedeni ha egy kicsit nyulnak, mert majd kelés közbe eligazodnak.

 
Az így kapott tésztacsíkokat 5 egyforma részre vágjuk.


Sütőpapírral kibélelünk egy 25x11 cm-es kalácsformát, egyik végét megemeljük és belerakosgatjuk kettesével a tésztakockákat.


Egy kicsit eligazítjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük kb. 40 perc alatt.

180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Én kb. 15 perc után a tetejét letakartam fóliával, mert már jól megvolt barnulva.



A megsült tésztát a formával együtt rácsra teszük és 10 percig pihentettjük.

Nagyon finom kalács, még másnapra sem szárad meg, és nem szükséges szeletelni, mert a szeletek könnyen szétválnak. :)




http://abroszra-valo.blogspot.hu

Címkék: citromos kalács

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Csendesné Márta üzente 11 éve

Nagyon jól néz ki,biztos finom is.Megsütőm!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu