Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A blogkóstoló elért az 5-ik fordulójához, és én már harmadszor vehettem
részt benne. Nagyon szeretem, idáig minden alkalommal általam még
ismeretlen blogokat kaptam, és mindig sikerült is finomabbnál finomabb
dolgokat kipróbálni. :)
Ez alkalommal Hankka volt a háziasszony, kinek köszönhetően HajniZoli blogját
ismerhettem meg. Nagyon tetszik a blog, örvendek, hogy innen
válogathattam a sok finomság közül. Egy kicsit nehéz volt a döntés, mert
nagyon sok olyan süti, étel között kellett választanom, amiket szívesen
megennénk nap mint nap. Aztán rábukkantam a legyező kalácsra,
amit már nagyon sok blogon láttam kakaósan, vaníliásan vagy akár
fahéjas változatban is, és tervbe volt véve az elkészítése, csak
valamiért mindig halogattam. Talán ez a citromos változat volt a
legszimpatikusabb és gondolom ezért került most erre a választásom.
Nagyon finom kalácsot kaptam, könnyű elkészíteni is, és még másnapra sem
szárad sem. Nekünk nagyon ízlett ez a citromos változat, csak ajánlani
tudom. :)
Köszönjük HajniZoli ezt a finom kalácsot, és biztosan még sok mindent elfogok készíteni tőletek! :)
Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg finom liszt
- 5 dkg cukor
- 1 cs vanília cukor
- 2 dkg friss élesztő
- csipetnyi só
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 6 dkg vaj
Hozzávalók a citromkrémhez:
- 6 dkg vaj
- 5 ek cukor
- 2 citrom reszelt héja
- 1 ek citromlé
Elkészítés:
A langyos tejbe belekavarunk 1 tk cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt, lefödjük és meleg helyre tesszük.
A lisztet, sót és a cukrokat a dolgozó felületre szórjuk. Közepébe egy
kis fészket alakítunk ki, majd beleütjük a tojásokat és a felfutott
élesztővel összedolgozzuk. Az olvasztott vajjal együtt egy lágy,
rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarjuk és duplájára kelesztjük (kb. 45
perc).
A citromos krémhez a vajat a cukorral jó habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és citromlevet.
Ha megkelt a tésztánk, lisztezett deszkára borítjuk, egy kicsit
átgyúrjuk, majd egy 45x35-ös téglalapot nyújtunk belőle és megkenjük a
citromos krémmel.
A téglalapot vízszintesen félbevágjuk, majd a két fél téglalapot is
ketté vágjuk. Így kapunk négy egyforma (legalábbis megpróbáljuk)
szélességű tésztacsíkot.
Egy-egy tésztacsíkot egymásra helyezzünk, nem kell megijedeni ha egy kicsit nyulnak, mert majd kelés közbe eligazodnak.
Az így kapott tésztacsíkokat 5 egyforma részre vágjuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy 25x11 cm-es kalácsformát, egyik végét megemeljük és belerakosgatjuk kettesével a tésztakockákat.
Egy kicsit eligazítjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük kb. 40 perc alatt.
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Én
kb. 15 perc után a tetejét letakartam fóliával, mert már jól megvolt
barnulva.
A megsült tésztát a formával együtt rácsra teszük és 10 percig pihentettjük.
Nagyon finom kalács, még másnapra sem szárad meg, és nem szükséges szeletelni, mert a szeletek könnyen szétválnak. :)
http://abroszra-valo.blogspot.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!