Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:
A lisztet, az olajat, a cukrot és a sót egy
tálba teszem. Az élesztőt csak belemorzsolom, majd forró vizet engedek
egy edénybe, általában ez a mennyiség felveszi a 7 dl-t, de a liszttől
is függ, hogy mennyire szívja fel azonnal. A vizet lassan adagolva
összegyúrom a tésztát. Miután mindent összekevertem, kb. 10 percig
dagasztom, aztán lefedem az edényt, és meleg helyen kelesztem, kb. fél
óra alatt szépen megkel.
Keleszés után újra meggyúrom kicsit, kikenem a kenyérsütő formát
margarinnal, belisztezem, és a sütőbe helyezem. Nem melegítem elő a
sütőt, gázsütőt használok hozzá, és amíg bemelegszik a sütő teljesen,
addig is kel tovább a tésztám. Begyújtástól kezdve kb. 25-30 perc alatt
sül meg a kenyér. Tetejét esetleg érdemes vízzel kenegetni sütés közben,
bár én nem szoktam.
Aranybarna szín eléréséig érdemes sütni. Kihűlés után szabadon fogyasztható.
Megjegyzés:
Minden nap sütöm ezt a fajta kenyeret, teljes sikert aratva a család körében. Alaptésztaként is használom. 10 dkg-os darabokra osztom a kész tésztát, és vagy sima zsemlét sütök belőle, vagy kilapítva megtöltöm, pl. virslivel, felvágottal, húsraguval, mikor mihez van kedvünk. Az elkészült kis péksüteményeket a gyerekek szeretik tízóraira vinni az iskolába. Rendkívül gazdaságos, és nagyon finom kenyér, ilyet biztos, hogy sehol nem kapni. És még csak sütőgép sem kell hozzá! A kezedet pedig ne sajnáld, nem fog megfájdulni a dagasztástól!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!