Világkonyha: blog

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei

Sokak a befőzést idejétmúlt, időigényes és macerás dolognak tartják. De lehet, hogy megéri az időráfordítást. Cikkünkben a natúr befőzéshez szükséges legfontosabb tudnivalókat mutatjuk be.



A legújabb háziasszonyi trendekben nem vagyok ugyan otthon, de szezononként elég 1-2 órát rászánnunk, és kamránk a tele lesz zamatos, valódi gyümölcsből, tartósítószer nélkül készült finomságokkal. Ez nem több, mint egy mozifilm hossza: igazán nem nagy áldozat.


Mikor?

Tovább 

network.hu

 

--       3 kg cukor vagy méz (mézből  kb. 2 kg is elég, mert édesebb az ízhatása),

de tetszés szerint variálható a méz és cukor aránya

--       5 liter víz

--       kb.160 ág levendula (olyan jó markos csokorra való) /

( én sokkal többet tettem belőle, legalább a dupláját)

--       5 - 6 citrom leve (vagy 1,5 dkg citromsav),

--       1,5 dkg borkősav.

 

    A cukrot a vízzel addig forraljuk amíg kissé sziruposodni kezd (kb.: 5 - 10 perc),

közben lehabozzuk; majd a végén beletesszük a mézet is.

Tovább 

 

A zöldségárusok pultjain alig férnek el a csodálatos, friss zöldségek tömegei – a tudatos vásárlás jegyében azonban ahol csak lehetséges, válasszunk hazai, környékbeli és bio termékeket. A következő zöldségeket könnyű beszerezni nyáron:



Felhasználási tippek


  • A zöldségek többsége legegészségesebb nyersen vagy párolva.

Tovább 

Most már itt az ideje, hogy gondoljunk a jövőre is... medvehagymailag persze. Mert lassan eljönnek azok napok, amikor nélkülöznünk kell a friss zöld csemegét. Felénk már mindenhol, éppen a legjobb a medvehagyma állapota. Van ahol lassan elkezd virágozni, virágzáskor pedig már elöregednek a levelek, kevésbé élvezhetőek. Piaci árát is lejjebb vitte a nagyobb kínálat. Készüljünk fel a kényszerű nélkülőzésre.. medvehagymailag persze! Bár így még pár hónapig nem is kell nélkülöznünk.

Utolsó hozzászólás

Hammerl Klára üzente 12 éve

Örültem a medvehagyma tartósitás módszereinek,mifelénk rengeteg van az erdőkben,megpróbálok néhány variációt.Köszönöm.

Tovább 

Ennünk mindennap kell. A betevő falat gondja egyidős az emberiséggel; együtt alakult ki a műveltség fejlődésével. A táplálék elkészítése – a szakácskodás- az emberiség egyik legősibb foglalkozása; tárgyi és szellemi hagyományokban egyaránt ma is benne van ősi műveltségünk.

 


Ételkultúrának ma is tele van babonás hiedelmekkel és szertartásos mozzanatokkal. Ünnepi lakomáinkon együtt élünk ezekkel a felsőbb hatalmakkal, és a különféle torok nem egyebek, mint őseink idejéből eredő áldozatok védőszellemeink számára, a böjt, pedig védekezés az ártó hatalmak ellen.

Utolsó hozzászólás

Várallyay Zsuzsanna üzente 12 éve

Nagyszerű dolog, én is szeretnék ilyet vásárolni, minél hamarabb !

Tovább 

A farsangi habzsolós időszak vége után következik a böjti időszak. A hagyomány és a vallási szertartásrend szerint ennek 40 napig kellene tartania, de ilyen hosszú böjtre csak orvosi felügyelet, és kellő böjti gyakorlat mellett szabad vállalkoznunk. Azonban néhány napos odafigyelés is sokat jelenthet egészségünk, vitalitásunk szempontjából.(x)


A hideg évszakokban a legtöbben egészségtelenebbül táplálkozunk, mint tavasszal és nyáron, sőt nagyobb mennyiségű táplálékot is fogyasztunk.

Tovább 

Nagyon megörültem ennek a receptsorozatnak, így körbeutazhatom tájegységeinket, megismerhetem városainkat az ízeik alapján. Ki sem kell mozduljak otthonról, - illetve csak a hozzávalók beszerzésének erejéig - és máris elkészíthetem, megízlelhetem a különböző területeink ételeit.

Tegyél így te is! Kellemes ízutazást kívánok!

 

(A település nevére kattintva olvashatja a recepteket)



Tovább 

A mézsör, ez a túlérett mézből készülő, borszerű ital már a történelem előtti időkben ismert volt.




 

 

 

network.hu

 

 

Az egyiptomiaknak, majáknak, hunoknak mindig is kedvenc itala volt a mézsör és Európa nagy területein is népszerűvé vált. Évszázadokon át szinte nem is volt olyan konyha hazánkban, ahol ne főztek volna mézsört - nemesi udvarokban is, parasztportákon is.

 

A méhsört mindenhol szent italként tisztelték, és különleges, rituális alkalmakkor fogyasztották.

Tovább 

Már sokszor körbejárt ez az üzenet a postaládánkban. Így lehet, hogy már olvastad, de nem lehet kevésszer átfutni!

 

Miből készül az eperfagyi? - Jobb, ha nem tudja!


Ne ámítsuk magunkat! Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium ízeit nyeli, aki eperjoghurtot kanalaz, fűrészport fal, aki bolti citromlevet tesz a teába, az a penészgomba "váladékát" kapja, bármennyire tiltakozik is. Az édeset idomított baktériumok "köpik ki", a savanyú a mikroorganizmusok "izzadmánya".

Utolsó hozzászólás

SZENTGYORGYI ALEXANDRU üzente 12 éve

Sokkal jobb tudni! Ezt a figyelmezteto irast nem lehet elegge megkoszonni! Minden ismerosomnek tovabbitani fogom !
BOLDOG KARACSONYI UNNEPEKET MINDENKINEK !
Alex

Tovább 

Az ujgur konyha jellegzetes színfoltja az ujgur kultúrának. Ötvöződik benne a kelet és nyugat, múlt és jelen, az ügyesség a szépség és harmónia. A Közép-Ázsia-i népek konyhájához, – és a magyar konyhához is -, hasonlóan inkább tészta alapú, kevés rizst használnak. Az ujgurok Közép-Ázsia ‘bolgár kertészei’, ennek megfelelően nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt használnak. Vallási hagyományaik következtében, legjellegzetesebb ételeik a grillezett bárány, a kebabok, a sült halak és csak utána a rizs, amit kézzel fogyasztanak.

Utolsó hozzászólás

Badar Margit üzente 12 éve

Nyitott vagyok minden új dologra, beleértve az ételeket is.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu