Világkonyha: MASCARPONE receptek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2470 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

MASCARPONE receptek

Ezt a témát B Klári indította 6 éve

Tudod, amiből a tiramisu készül!
Hiszen lehet ebből a csodás krémes anyagból mást is készíteni.

Hozzászólások eddig: 4

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

B Klári üzente 6 éve

Tuti tiramisu saját recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

2 friss tojás,
1 cs.vaníliás cukor,
1-2 ek.k.cukor,
25 dkg mascarpone (natúr tjszínes krémsajt),
1-2 evőkanál martini vagy konyak,
1 dl tejszín vagy 5 dkg vaj
12-18 db babapiskóta,
a piskóta áztatásához: 1-2 dl erős feketekávé,
2-3 evőkanál kristálycukor, egy kupica konyak.
a tetejére: 1-2 ek. cukrozatlan kakaópor.

Elkészítés:
2 tojás sárgáját 1 ek. cukorral és a vaniliás cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó,ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martinival vagy konyakkal (rumaromával) ízesítjük. A tojások fehérjét 1 ek. cukorral kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk.
Mikor jó állagot kapott, belekeverjük a tejszínt vagy langyos-hidegre hűlt olvasztott vajat.

A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral, (kis tejszínnel vagy vajjal) meg a konyakkal összekeverjük.
Négy üvegtálkába 2-2 piskótát egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben ha kell félbetörve belerakjuk.
A krémből egyenletesen rájuk rakunk. Aztán még egy vagy két kávéba forgatott piskóta tálkánként. A többi krémet a tetejükre meg az oldalukra kenjük, végül kakaóport szitálunk rá.

Hűtőszekrényben kb. fél órán át állni hagyjuk.

57255_5881192383e6_s

Mobilkép7945.jpg

Válasz

B Klári üzente 6 éve

Mivel semleges ízű, így a variációk száma végtelen. Nagyon mellényúlni nem lehet, így érdemes kísérletezgetni!

Szinte bármihez használhatjuk. A megszokott olasz édességek mellett a tejszínes krém alternatívájaként is nagyszerű, vagy tortákba tölteléknek, de megállja a helyét fagylaltokban, remekül harmonizál a zöldségekkel, kiválóan képes összefogni a mártásba szánt alapanyagainkat.

Válasz

B Klári üzente 6 éve

De mi is ez a mascarpone és mi az eredete?

Lombardiából származik, a 16. század végén kezdték el önálló termékként kezelni ezt az anyagot. A lefölözött tejet íróval gazdagították, borkősavval kezelték, és az így született anyagot nevezték el mascarponénak. Eredetileg bivalytejből készült, ma inkább a tehéntej-alapú mascarpone az elterjedtebb.

Bár a legtöbb esetben krémsajtként jegyzik, szerintem viszont a tejszínkrém elnevezés jobban fedi, ez közelebb áll a mascarpone finomságához.

Válasz

B Klári üzente 6 éve

Fehércsokis mascarpone pohárkrém

Szürke, esős, netán zordul hideg, havas a táj, ez a nyalánkság szívet-lelket melengetően járja át a testet.

Hozzávalók 5 adaghoz:

500g mascarpone
250g fehér csokoládé (aki a kevésbé édes ízeket kedveli 200g)
3 dl tejszín (előre édesített, de mi is édesíthetjük)
150g teljes kiörlésű kakaós keksz
80 g teavaj
300 g eper, málna, áfonya, vagy ribizli
50g szeletelt mandula

Elkészítése:

Vízgőz fölött megolvasztjuk a fehércsokit, addig a tejszínt habbá verjük. A mascarponét egy tálba kanalazzuk, hozzáadjuk a fehércsokit és a habtejszínt. Alaposan elkeverjük és a hűtőbe tesszük. A kekszet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk és összedolgozzuk a keksszel. A masszát sütőpapírral bélelt tepsite rakjuk kb 1 cm vastagon, s 180-200 fokon 10-15 percig sütjük. Ha kihült elmorzsolva poharak aljára szórjuk és rákanalazzuk a krémet. Tálalás előtt díszítjük a gyümölcsökkel és a mandulával.

Puskás Gabriella

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu