Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát B Klári indította 14 éve
Többen azért idegenkednek a teljes kiőrlésű liszt használatától, mert a hagyományossal egyenértékűen kezdték használni és szétesett a tészta, a süti stb.
Ha te már készítettél teljes kiőrlésű lisztből olyan ételt, amire büszke vagy, írd le, oszd meg velünk!
Hozzászólások eddig: 3
B Klári üzente 13 éve
A hétvégén palacsintát készítettem - 4 féle lisztből!
1/8 rozsliszt, 1/4 teljes kiőrlésű búzaliszt, 1/8 tönkölyliszt és 1/2 jó minőségű sima búzaliszt. Ami még extra volt, hogy pici mézet raktam bele, meg szegfűszeget és fahéjat. Ha lett volna tojás, került volna bele egy, de így is nagyon finom volt. Friss gyümölgyökkel ettük, meg a gyerekek az elmaradhatatlan nutellával.
B Klári üzente 13 éve
Palacsintának, nokedlinek tojás nélkül is használhatsz teljes kiörlésű, graham lisztet. Tegyél viszont kb. fele mennyiségű sima búzalisztet is a tésztába.
B Klári üzente 14 éve
Gyors pizza teljes kiőrlésű lisztből
Alapanyagok:
2 csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 csomag élesztő ( 7 gramm )
1 teáskanál tengeri só
1 csésze meleg víz ( helyett nálam csak 2 dl!!!! )
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál méz ( nálam csak egy – két csepp )
Így használd a hozzávalókat:
Semmi ördöngösség nincs benne, mindent összekeversz, majd gyúrsz egymással. Birkózzatok egymással néhány percig ( 4 – 5 perc), s ha már nem ragad a kezedhez a tészta, pakold vissza a tálba kicsit pihenni, takard is be, nehogy megfázzon! Kapcsold be a sütőt 250 fokra.
Ez alatt a 10 perc alatt, amíg a pizzád alszik, szépen elő is készítheted a feltéteket. Ízlés szerint pakolj rá zöldségeket ( cukkini és / vagy gomba és / vagy padlizsán, paprika stb. ), de ki ne feledd alóla a darabolt paradicsomot se! Ezt a részét Rád bízom! A tetejére ismét a tofus sajt került, a gyerekek tésztájára meg mozzarella és díszítésnek cukkini ( hosszú idő óta először ette le Eszter a zöldséget is a pizzáról; úgy látszik, az a trükk, ne az domináljon! )
Térj vissza a tésztához, nyújtsd kerek lappá, a sütőd formájától / a kész pizza vastagságától függően két pizzára is elegendő ez a mennyiség, pakold meg minden jóval, majd a forró sütőben hagyd kb. 15 – 20 percig sülni.
Forrás: SparkRecipes
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás