Világkonyha: KARÁCSONYI és ÚJÉVI receptjeink (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

KARÁCSONYI és ÚJÉVI receptjeink

Ezt a témát B Klári indította 13 éve

Húsétel vagy sütemény, leves vagy előétel. Melyik a kedvenc ételed, aminek az elkészítése nélkül elképzelhetetlen az ünneplés. Írd le mit és hogyan készítesz az ünnepi várakozásban, mit tesztek az asztalra és hogyan terítitek meg a karácsonyi, újévi asztalt.

Hozzászólások eddig: 3

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

B Klári üzente 13 éve

Desszert lustáknak: tejszínes meggy reszeltcsokival

Egy meggybefőttről leszedtem a leve egy részét és konyakot vagy rumot öntöttem hozzá.
Egy napig vártam mielőtt tálkákba raktam volna a tejszínhabra. Tetejére meg reszeltem csokit.

Válasz

B Klári üzente 13 éve

Mindenkinek ajánlom szilveszterre virsli helyett a malacsültet párolt vörös káposztával és hagymás krumplival.

Egy-két szelet bőrös malachúst bepácolsz olaj-fokhagyma-só-citrom-őrölt kömény keverékével és egy napig állni hagyod.
Másnap kisütöd kevés olajon időnként húslevessel vagy sörrel öntözve.

A levében serpenyőben apróra vágott vörös káposztát, vöröshagymát párolsz meg, én hozzáraktam egy felszeletelt narancsot is.

A hagymás krumpliba is került a malacsült levéből.

Válasz

B Klári üzente 13 éve

Fehér fenyők

Hozzávalók:
A tésztához: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 citrom héja, csipet só.
A tetejére: 15-20 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, kevés kókuszreszelék.

Elkészítés:
A tésztához a margarint eldolgozzuk a liszttel, amibe csipet sót szórtunk, majd hozzáadjuk a többi alkotórészt is. Gyors mozdulatokkal puha tésztát gyúrunk, és egy órára hűtőbe tesszük. 3 mm vastag lapot nyújtunk, és kis fenyőfákat szúrunk ki. Közepes tűznél világosra sütjük. A mázhoz a tojásfehérjét 10 percig kavarjuk (és nem verjük!) a porcukorral, míg sűrű, egynemű masszát kapunk. A kihűlt fenyőfákat bevonjuk a cukormázzal, oldalukat kókuszreszelékbe mártjuk.

Karácsonyfára szép dísz, de nemcsak mutatós, hanem finom, omlós sütemény is. (Porzsolt Évi receptje)

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu