Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát B Klári indította 13 éve
Húsétel vagy sütemény, leves vagy előétel. Melyik a kedvenc ételed, aminek az elkészítése nélkül elképzelhetetlen az ünneplés. Írd le mit és hogyan készítesz az ünnepi várakozásban, mit tesztek az asztalra és hogyan terítitek meg a karácsonyi, újévi asztalt.
Hozzászólások eddig: 3
B Klári üzente 13 éve
Desszert lustáknak: tejszínes meggy reszeltcsokival
Egy meggybefőttről leszedtem a leve egy részét és konyakot vagy rumot öntöttem hozzá.
Egy napig vártam mielőtt tálkákba raktam volna a tejszínhabra. Tetejére meg reszeltem csokit.
B Klári üzente 13 éve
Mindenkinek ajánlom szilveszterre virsli helyett a malacsültet párolt vörös káposztával és hagymás krumplival.
Egy-két szelet bőrös malachúst bepácolsz olaj-fokhagyma-só-citrom-őrölt kömény keverékével és egy napig állni hagyod.
Másnap kisütöd kevés olajon időnként húslevessel vagy sörrel öntözve.
A levében serpenyőben apróra vágott vörös káposztát, vöröshagymát párolsz meg, én hozzáraktam egy felszeletelt narancsot is.
A hagymás krumpliba is került a malacsült levéből.
B Klári üzente 13 éve
Fehér fenyők
Hozzávalók:
A tésztához: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 citrom héja, csipet só.
A tetejére: 15-20 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, kevés kókuszreszelék.
Elkészítés:
A tésztához a margarint eldolgozzuk a liszttel, amibe csipet sót szórtunk, majd hozzáadjuk a többi alkotórészt is. Gyors mozdulatokkal puha tésztát gyúrunk, és egy órára hűtőbe tesszük. 3 mm vastag lapot nyújtunk, és kis fenyőfákat szúrunk ki. Közepes tűznél világosra sütjük. A mázhoz a tojásfehérjét 10 percig kavarjuk (és nem verjük!) a porcukorral, míg sűrű, egynemű masszát kapunk. A kihűlt fenyőfákat bevonjuk a cukormázzal, oldalukat kókuszreszelékbe mártjuk.
Karácsonyfára szép dísz, de nemcsak mutatós, hanem finom, omlós sütemény is. (Porzsolt Évi receptje)
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás