Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Magyar szakácskönyv a Top 5-ben.
Alig hogy megjelent, már is fölkerült a legnépszerűbb könyvek Top
5-ös listájára Izraelben Ofer Vardi újságíró szakácskönyve, a Gulash
Lagolesh magyar nagymamája étel- és süteményreceptjeivel.
A könyv valójában egy doboz, amiből a receptes kártyákat egyenkét lehet kivenni és a dobozhoz mellékelt hűtőmágnessel a hűtőre rögzítve követni az utasításokat.
A szerző - aki a Jediót Ahronót, és az Izrael Ha Jom című napilapok
újságírója - elmondta az MTI-nek, hogy a cím a neten gulyás-szörfözőt
jelent. Három évvel ezelőtt hetente kezdett blogot írni az interneten
magyar nagymamája receptjeiből. A "nagyi" 1957-ben ment ki Izraelbe, ő
főzött a családra, és vigyázott az unokára, így a kis Ofer sok időt
töltött a konyhában. A nagymama halála után a családtagok azt kérdezték
egymástól, hogy most mit fogunk enni? - mesélte a szerző.
Vardi összegyűjtötte a "nagyi" receptjeit, lefordította és az
internet után most nyomtatásban is megjelentette, mert Izraelben
nemcsak a magyar gyökerű családok hívták és érdeklődtek a magyar
ételleírások után, hanem a Budapesten már megfordult izraeliek is.
A receptek egy-egy lapon olvashatók, s az összeset egy dobozba
tették. Így könnyen kezelhetők a leírások, mert még hűtőmágnes is jár a
receptdobozhoz, így a kiválasztott receptet kell csak az étel
készítésekor a hűtőre rögzíteni.
Ofer Vardi azt is elmondta, hogy a recepteket képek illusztrálják
és kis kultúrtörténeti leírások az étel eredetéről, például a Jókai
bablevesről, mellette az íróról, a család kedvenc étkeiről, egyszóval
magyar kultúrhistóriát ad a szakácskönyvvel az olvasó kezébe.
A szerző megemlítette, hogy Izraelben az utolsó magyar
szakácskönyvet az ugyancsak magyar származású Tomi Lapid újságíró,
politikus írta 25 évvel ezelőtt, de abból még mutatóba sem maradt
egyetlen példány sem.
MTI
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mennyire hasonlítanak a francia étkezési, ételkészítési szokások a magyarokéhoz?
A Magyar konyha jellegzetességei
Középkori magyar konyha
A magyar ízek kialakulása