Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | B Klári | 4 hozzászólás
Sokan még mindig csodálkozunk, ha díszkáposztát találunk a virágboltban vagy a köztereken, pedig csoportosan kiültetveszemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. Rendkívül igénytelen, és a fagyot is bírja.
A díszkáposzta az egyik utolsó növény, mely friss színt hoz a késő őszi kertünkbe, környezetünkbe, s mely egyben remek téli vitaminforrás lehet. Ültessük hát bátran.
Különleges és igen színes egynyári dísznövény, amelyet ősszel kell kiültetni.
13 éve | B Klári | 0 hozzászólás
Ókori egyiptomi időkből származó recept alapján süthetünk magunknak energiakenyeret, vagy ahogy sokan hívják - csodakenyeret. Sepsi Olivér, a recept közzétevője szerint gyógyító hatása van a hosszú távú fogyasztásának.
Saját tapasztalatom a kenyér fogyasztásával kapcsolatban egy hónap után- írja:
Rendkívül erős méregtelenítő hatás, energetizál és vitalizál egész
napra, szebb, fényesebb bőr, hajhullás megszűnése, emésztés
kiegyensúlyozása, rendkívül illatos, aromás, finom ízhatás, - 2 kg
súlycsökkenés, vízháztartás normalizálása.
|
|
A paleolit táplálkozás lényege a visszatérés a kőkori zöldség-gyümölcs-hús étrendhez. Mivel a gabonafélék és a tejtermékek "csupán" az utóbbi tízezer évben váltak az ember táplálékává, ezeket egyrészt kevésbé tudjuk megemészteni, másfelől túl nagy szénhidrát terhelést jelent a szervezetnek, s ez a civilizációs betegségek fő okozója.
Lehet benne valami.
Bevallom azonban, hogy magam még nem mertem megpróbálni ezt a fajta diétát, annyira kenyér és rízsfüggő vagyok.
Maradt a Halloween-i sütőtökből, senki nem hajlandó a grillcsirke végét megenni a sütőből, nem bírsz már ránézni se a finomfőzelékre, borsófőzelékre? Megoldás: készíts belőle rizottót!
Először is - hogy a rízskészítéssel járó streszt egyszer s mindenkorra feloldjuk, lássuk, hogyan készül a rízs.
Vagy mégse... Ide nézz!
13 éve | B Klári | 0 hozzászólás
Személy szerint az ehető virágokból készült édes és sós ételek iránt kezdtem érdeklődni. Eljátszom a gondolattal, hogy
fehércsokis levendulafagyit, krémet vagy tejszínes levendulás sütit készítek. Igazán trendi ínyencség lehet még belőle.
Nagyanyáink még természetes hangon beszélnek nekünk levendulás ételekről, már ha sikerül őket kifaggatnunk, mi, fiatalabb konyhatündérek viszont egy kis internetes kutakodásra szorulunk.
13 éve | B Klári | 0 hozzászólás
A kenyér mindig is az emberi táplálkozás sarokköve volt. Ha a jó kenyeret az őt megillető helyre tesszük, ez már önmagában is óriási lépés a jobb egészség elérése irányában. Legközelebb, amikor kenyeret vásárolni megyünk, már az élet igazi anyagáért induljunk el!
"Miért adtok pénzt azért, ami nem kenyér, és gyűjtött kincseteket azért, ami meg nem elégíthet? Hallgassatok rám, hogy jót egyetek..." (Ésaiás könyve, 55:2)
http://golgotha.uw.hu/a%20kenyer.html
Egy szem búza
Ha megvizsgáljuk a búzaszemet, 3 fontos alkotóelemet érdemes megjegyezni:
Ha szeretünk grillezni a mics kedvenceink közé fog tartozni. A kis mics kolbász falatokat a kicsik épp oly élvezettel fogyasztják, mint a felnőttek.
A húsokat kis lukú darálón ledaráljuk, vagy kétszer átdaráljuk nagyobb darálóval. Hozzákeverjük a tört fokhagymát és a szódabikarbónát.
Végre felszállt a fehér füst, s kiderült, a hazai gasztronómia hiteles mércéjének tartott Alexandra Étteremkalauz kiket állított a 2011-es élvonalba.
Nagy várakozás előzte meg szakmai körökben és a fogékony gasztromániás közönség soraiban is a 2011-es kalauz megjelenését. Annál is inkább, mert elmaradt a szokásos tavaszi bemutató a Könyvfesztiválon, és sokáig se kép, se hang. Mi tagadás, szóbeszéd tárgyát képezte, hogy a sorban negyedik kötet egyáltalán megjelenik-e, s ha igen, vajon mikor?
13 éve | B Klári | 0 hozzászólás
A
török konyháról alkotott ismereteink általában a gyorséttermekben
ebédszünetben, munka után, vagy a buli végeztével hajnalban
kutyafuttában elfogyasztott pitába csomagolt marhahúsra korlátozódnak.
Holott a török gasztronómiának számos más arca is van – a gyros viszont
igazából nem is tartozik ezek közé. Most akkor hogy is van ez?
A török konyha leggyakrabban használt alapanyagai a padlizsán, a zöldpaprika, a hagyma, a lencse, a bab, paradicsom, fokhagyma, és uborka.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás