Világkonyha: blog

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei

Sokan még mindig csodálkozunk, ha díszkáposztát találunk a virágboltban vagy a köztereken, pedig csoportosan kiültetveszemet gyönyörködtető  látványt nyújtanak. Rendkívül igénytelen, és a fagyot is bírja.


 

network.hu


A díszkáposzta az egyik utolsó növény, mely friss színt hoz a késő őszi kertünkbe, környezetünkbe, s mely egyben remek téli vitaminforrás lehet. Ültessük hát bátran.


Különleges és igen színes egynyári dísznövény, amelyet ősszel kell kiültetni.

Utolsó hozzászólás

Prohászka Béláné üzente 12 éve

Szépek!!!

Tovább 

Ókori egyiptomi időkből származó recept alapján süthetünk magunknak energiakenyeret, vagy ahogy sokan hívják - csodakenyeret. Sepsi Olivér, a recept közzétevője szerint gyógyító hatása van a hosszú távú fogyasztásának.

 

network.hu

 

Saját tapasztalatom a kenyér fogyasztásával kapcsolatban egy hónap után- írja:

Rendkívül erős méregtelenítő hatás, energetizál és vitalizál egész napra, szebb, fényesebb bőr, hajhullás megszűnése, emésztés kiegyensúlyozása, rendkívül illatos, aromás, finom ízhatás, - 2 kg súlycsökkenés, vízháztartás normalizálása.

Tovább 

 

A paleolit táplálkozás lényege a visszatérés a kőkori zöldség-gyümölcs-hús étrendhez. Mivel a gabonafélék és a tejtermékek "csupán" az utóbbi tízezer évben váltak az ember táplálékává, ezeket egyrészt kevésbé tudjuk megemészteni, másfelől túl nagy szénhidrát terhelést jelent a szervezetnek, s ez a civilizációs betegségek fő okozója.

 

Lehet benne valami.

Bevallom azonban, hogy magam még nem mertem megpróbálni ezt a fajta diétát, annyira kenyér és rízsfüggő vagyok.

Utolsó hozzászólás

Polgár Kyten üzente 11 éve

Alábbiakat kiegészítem, mi már régóta csak xilittel - nyírfacukor - édesítünk és kókuszolaj hidegben kókuszzsír a fogyasztásunk kellékei.
Akciók alkalmával veszünk 150 Ft-körül zabpelyhet, azt külön kávé darálón ledaráljuk és így a legolcsóbb zabliszthez jutunk hozzá, de keveset használunk ebből is.
Kókuszreszeléket veszünk egy csomag felét beáztatom és hűtőbe teszem, majd 2 nap múlva finom kókusztejünk lesz, sokkal olcsóbban, mint a boltban. Nincs se szaga, se mellék íze! - a kókuszolajnak sem!
Budapestről rendeljük egy bioboltból, míg itt nálunk Vas megyében 25 dkg xilit 750 Ft, addig mint régi rendelőik és az egész családnak rendelünk, nagy kedvezményben részesülünk, így pl. 1 kg xilitet 1800 Ft-ért kapunk.
Ez segíti pl. a férjemnél a glucos szint elvárt értékén tartását. A paleolit étkezésnek köszönhetően a II. diabetesze megszűnt!
A Barco kókuszolaj jó minőségű, azt 1.300 Ft-ért rendeljük - disznózsír 10000 Ft-nál tart -.
Erről a kókuszolajról annyit érdemes tudni, hogy 180 fokon sem ég meg, így minden kortyinkája elhasználható! - azon kívül ami még fontosabb, hogy a sütés-főzéshez arányaiban is sokkal kevesebb kell, tehát nem drágább mint bármelyik zsír, vagy minőségi olaj.
Olíva olajoknál pedig sokan nem tudják, hogy a hidegen sajtolt csak salátákhoz jó, sütés főzésnél rákkeltő hatást is kiválthat.......
Köszönöm a figyelmet. Válaszokat, ajánlásokat szívesen fogadok.

Tovább 

Maradt a Halloween-i sütőtökből, senki nem hajlandó a grillcsirke végét megenni a sütőből, nem bírsz már ránézni se a finomfőzelékre, borsófőzelékre? Megoldás: készíts belőle rizottót!

 

Először is - hogy a rízskészítéssel járó streszt egyszer s mindenkorra feloldjuk, lássuk, hogyan készül a rízs.


Vagy mégse... Ide nézz!



  • Indiai kutatók olyan rizsfajta kifejlesztésén dolgoznak, amely fogyasztható főzés nélkül is. Az északkeleti Orisza államban hozták létre az aghonibora elnevezésű fajtát a Központi Rizskutató Intézet munkatársai.

Utolsó hozzászólás

Makovics Jánosné üzente 12 éve

Nagyon köszi,majd lehet egyszer megcsinálom.A rizsfőzés nálam nagyon egyszerű,már évek óta igy főzöm.A forrásban lévő sós vízbe belteszem a kívánt mennyiségű mosott rizst, kb.kávéskanál vagy kevesebb ecetet hozzáteszek és főzöm húsz percig.Szoktam néha egy pici olajat is beletenni,utána öblitem és ízesitem nagyon gyönyörű, fehér, pergős rizst kapok így.Próbáld ki nem fogod megbánni. A víz a rizs tizszerese legyen vagy akár több, lényeg,hogy ne egy pohárnyi vízben főjjön.
Üdv.Dittus

Tovább 

A levendula a modern konyha egyik újra-felfedezett fűszere.

Személy szerint az ehető virágokból készült édes és sós ételek iránt kezdtem érdeklődni. Eljátszom a gondolattal, hogy fehércsokis levendulafagyit, krémet vagy tejszínes levendulás sütit készítek. Igazán trendi ínyencség lehet még belőle.


Nagyanyáink még természetes hangon beszélnek nekünk levendulás ételekről, már ha sikerül őket kifaggatnunk, mi, fiatalabb konyhatündérek viszont egy  kis internetes kutakodásra szorulunk.

Tovább 

A kenyér mindig is az emberi táplálkozás sarokköve volt. Ha a jó kenyeret az őt megillető helyre tesszük, ez már önmagában is óriási lépés a jobb egészség elérése irányában. Legközelebb, amikor kenyeret vásárolni megyünk, már az élet igazi anyagáért induljunk el!


"Miért adtok pénzt azért, ami nem kenyér, és gyűjtött kincseteket azért, ami meg nem elégíthet? Hallgassatok rám, hogy jót egyetek..." (Ésaiás könyve, 55:2)

http://golgotha.uw.hu/a%20kenyer.html


Egy szem búza


Ha megvizsgáljuk a búzaszemet, 3 fontos alkotóelemet érdemes megjegyezni:

  • Búzamag héja, azaz korpa
  • Ún.

Tovább 

Ha szeretünk grillezni a mics kedvenceink közé fog tartozni. A kis mics kolbász falatokat a kicsik épp oly élvezettel fogyasztják, mint a felnőttek.

 


hozzávalókMics recept
  • ½ kg marhahús
  • ½ kg sertéscomb
  • ½ kg bárányhús
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 teáskanál borsikafű
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • só, bors

Mics készítése

A húsokat kis lukú darálón ledaráljuk, vagy kétszer átdaráljuk nagyobb darálóval. Hozzákeverjük a tört fokhagymát és a szódabikarbónát.

Tovább 


ez itt elöl torma, mögötte nem japán eredeti szusi, mert az algában lenne, de kétségtelenül könnyebben elkészíthető itthon.


A szusi egy nagyon egyszerű vagy legalábbis annak tűnő étel. Itt Budapesten, Magyarországon hagyományos formájában otthon elkészítve nehezen megvalósítható, ám nem lehetetlen. Az Ázsia boltban, a Nagycsarnokban minden kelléket beszereztem, már jó néhány hete, de valahogy fáztam a rizs főzésétől, mert ez az egyik kulcsa a sikernek, a másik a feltekerés, ha ez a kettő megy, nincs gond.

Utolsó hozzászólás

Badar Margit üzente 12 éve

Nagyon gusztusos, és szemet gyönyörködtető.

Tovább 

Végre felszállt a fehér füst, s kiderült, a hazai gasztronómia hiteles mércéjének tartott Alexandra Étteremkalauz kiket állított a 2011-es élvonalba.


Nagy várakozás előzte meg szakmai körökben és a fogékony gasztromániás közönség soraiban is a 2011-es kalauz megjelenését. Annál is inkább, mert elmaradt a szokásos tavaszi bemutató a Könyvfesztiválon, és sokáig se kép, se hang. Mi tagadás, szóbeszéd tárgyát képezte, hogy a sorban negyedik kötet egyáltalán megjelenik-e, s ha igen, vajon mikor?

Tovább 


A török konyháról alkotott ismereteink általában a gyorséttermekben ebédszünetben, munka után, vagy a buli végeztével hajnalban kutyafuttában elfogyasztott pitába csomagolt marhahúsra korlátozódnak. Holott a török gasztronómiának számos más arca is van – a gyros viszont igazából nem is tartozik ezek közé. Most akkor hogy is van ez?

 

 

 

 

 

 

A török konyha leggyakrabban használt alapanyagai a padlizsán, a zöldpaprika, a hagyma, a lencse, a bab, paradicsom, fokhagyma, és uborka.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu