Világkonyha: Célszerű- rizottó maradék ételekből

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Maradt a Halloween-i sütőtökből, senki nem hajlandó a grillcsirke végét megenni a sütőből, nem bírsz már ránézni se a finomfőzelékre, borsófőzelékre? Megoldás: készíts belőle rizottót!

 

Először is - hogy a rízskészítéssel járó streszt egyszer s mindenkorra feloldjuk, lássuk, hogyan készül a rízs.


Vagy mégse... Ide nézz!



  • Indiai kutatók olyan rizsfajta kifejlesztésén dolgoznak, amely fogyasztható főzés nélkül is. Az északkeleti Orisza államban hozták létre az aghonibora elnevezésű fajtát a Központi Rizskutató Intézet munkatársai. A hibrid termése olyan lágy, hogy elegendő mindössze vízbe áztatni egy fél órára fogyasztás előtt. "Ez azért lehetséges, mert a szemek amilóztartalma nagyon alacsony" - írják közleményükben. Az amilóz összetett szénhidrát, a keményítő egyik összetevője, ettől válnak keménnyé a gabonamagvak.

     


    Ez szép! Mindenesetre mi nem várhatunk erre a csodarízsre, mert a maradékok most vannak a nyakunkon...


Kezdjük akkor mégis a rízsfőzést.


 

network.hu

 

 


Veszünk egy teflonlábost (biztos, ami biztos). Ha nincs kéznél, pl. elfoglalta a főzelék, akkor kend be belülről olajjal vagy vajjal, jusson mindenhova.


Két ujjnyi vizet tölts bele és egy kevés sót. Tedd a tűzhelyre magas hőfokra. Teaszűrőn fejenként egy pohárnyi-szűrőnyi rízst alaposan moss át és tedd bele a vízbe.

Ha rotyogni kezd, azonnal tedd át alacsony hőfokra és fedd be fedővel. Ha csak közepes hőfok van, tegyél még egy ujjnyi vizet a lábosba.

 

 

network.hu

 

 


mindent bele rizottó :-)


Próbáld megállni, hogy ne nyitogasd fel a fedőt, mert pont akkor égne le.

5-10 perc elteltével akár el is zárhatod a hőforrást. Fedőt rajta hagyva vársz még 10 percet, ha nem puhult meg teljesen, akkor még egy kicsit azért melegítsd kis plussz vízzel.


Na ezzel megvolnánk.

Ez a sima rízs. Sós és édes ételekhez is használhatod, pl. töltött paprikánál a darálthúshoz keverve stb.

 

 

network.hu

 

 


De most ott a sütőtök, a csirke, a finomfőzelék, a borsó maradék.


Válaszd ezekből a csirkét és valamelyik zöldséget (vagy sárgaságot).

A csirkét vágd kockákra. Hagymával, sóval és borssal, fűszerekkel (pl. barbeque fűszerkeverék de mehet curry-kurkuma is ha szereted a sárgát) megpirítod. Ha kicsit barna, kész az alap. Keverd hozzá a rízst és kb. fél pohár húslevest vagy vizet. Mikor az alábbi előkészületeket megtetted, kezd közepes hőfokon melegíteni.


Ha nyers a sütőtök, szeletekben párold meg és vágd kockára. Ha sült, azt a részét válaszd, ami nem lekvár még, hanem van tartása, kockára vágható.


A finomfőzeléket, borsót melegítsd fel.


A rizses csirke melegítése közben koóstold meg, elég borsos, fűszeres és sós-e.

Tedd alacsony hófokra és keverd hozzá óvatosan a sütőtököt vagy kevés szósszal a borsót, finomfőzeléket. Max. a rizses csirkéhez képest fele -kétharmad mennyiséget. Nagyon óvatosan kevergesd fakanállal. Nem kell sokat, aztán zárd is le, de tartsd rajta a fedőt.


Legyél ötletes és fejezd be saját ízlés szerint.

 

 

network.hu

 

 

 

Ha éhes vagy, biztos sikerül :-)

 


 

network.hu

 

 

garnéla helyett lehet sonkás, párizsis-virslis, csirkés vagy akár kolbászos is.

 


jó étvágyat!

 

 

 


 


 

 

 

Címkék: maradék rizottó ételek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Makovics Jánosné üzente 12 éve

Nagyon köszi,majd lehet egyszer megcsinálom.A rizsfőzés nálam nagyon egyszerű,már évek óta igy főzöm.A forrásban lévő sós vízbe belteszem a kívánt mennyiségű mosott rizst, kb.kávéskanál vagy kevesebb ecetet hozzáteszek és főzöm húsz percig.Szoktam néha egy pici olajat is beletenni,utána öblitem és ízesitem nagyon gyönyörű, fehér, pergős rizst kapok így.Próbáld ki nem fogod megbánni. A víz a rizs tizszerese legyen vagy akár több, lényeg,hogy ne egy pohárnyi vízben főjjön.
Üdv.Dittus

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu