Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Maradt a Halloween-i sütőtökből, senki nem hajlandó a grillcsirke végét megenni a sütőből, nem bírsz már ránézni se a finomfőzelékre, borsófőzelékre? Megoldás: készíts belőle rizottót!
Először is - hogy a rízskészítéssel járó streszt egyszer s mindenkorra feloldjuk, lássuk, hogyan készül a rízs.
Vagy mégse... Ide nézz!
Kezdjük akkor mégis a rízsfőzést.
Veszünk egy teflonlábost (biztos, ami biztos). Ha nincs kéznél, pl. elfoglalta a főzelék, akkor kend be belülről olajjal vagy vajjal, jusson mindenhova.
Két ujjnyi vizet tölts bele és egy kevés sót. Tedd a tűzhelyre magas hőfokra. Teaszűrőn fejenként egy pohárnyi-szűrőnyi rízst alaposan moss át és tedd bele a vízbe.
Ha rotyogni kezd, azonnal tedd át alacsony hőfokra és fedd be fedővel. Ha csak közepes hőfok van, tegyél még egy ujjnyi vizet a lábosba.
mindent bele rizottó :-)
Próbáld megállni, hogy ne nyitogasd fel a fedőt, mert pont akkor égne le.
5-10 perc elteltével akár el is zárhatod a hőforrást. Fedőt rajta hagyva vársz még 10 percet, ha nem puhult meg teljesen, akkor még egy kicsit azért melegítsd kis plussz vízzel.
Na ezzel megvolnánk.
Ez a sima rízs. Sós és édes ételekhez is használhatod, pl. töltött paprikánál a darálthúshoz keverve stb.
De most ott a sütőtök, a csirke, a finomfőzelék, a borsó maradék.
Válaszd ezekből a csirkét és valamelyik zöldséget (vagy sárgaságot).
A csirkét vágd kockákra. Hagymával, sóval és borssal, fűszerekkel (pl. barbeque fűszerkeverék de mehet curry-kurkuma is ha szereted a sárgát) megpirítod. Ha kicsit barna, kész az alap. Keverd hozzá a rízst és kb. fél pohár húslevest vagy vizet. Mikor az alábbi előkészületeket megtetted, kezd közepes hőfokon melegíteni.
Ha nyers a sütőtök, szeletekben párold meg és vágd kockára. Ha sült, azt a részét válaszd, ami nem lekvár még, hanem van tartása, kockára vágható.
A finomfőzeléket, borsót melegítsd fel.
A rizses csirke melegítése közben koóstold meg, elég borsos, fűszeres és sós-e.
Tedd alacsony hófokra és keverd hozzá óvatosan a sütőtököt vagy kevés szósszal a borsót, finomfőzeléket. Max. a rizses csirkéhez képest fele -kétharmad mennyiséget. Nagyon óvatosan kevergesd fakanállal. Nem kell sokat, aztán zárd is le, de tartsd rajta a fedőt.
Legyél ötletes és fejezd be saját ízlés szerint.
Ha éhes vagy, biztos sikerül :-)
garnéla helyett lehet sonkás, párizsis-virslis, csirkés vagy akár kolbászos is.
jó étvágyat!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!