Világkonyha: Igazi hi-tech vagy cyber étel a szusi

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


ez itt elöl torma, mögötte nem japán eredeti szusi, mert az algában lenne, de kétségtelenül könnyebben elkészíthető itthon.


A szusi egy nagyon egyszerű vagy legalábbis annak tűnő étel. Itt Budapesten, Magyarországon hagyományos formájában otthon elkészítve nehezen megvalósítható, ám nem lehetetlen. Az Ázsia boltban, a Nagycsarnokban minden kelléket beszereztem, már jó néhány hete, de valahogy fáztam a rizs főzésétől, mert ez az egyik kulcsa a sikernek, a másik a feltekerés, ha ez a kettő megy, nincs gond.

Így hát először is a rízskészítés:

Azt leszögezhetjük, hogy villanyon egyszerűbb, mint gázon.
Kerekszemű rízst veszünk (jobban tapad). Mossuk meg alaposan egy nagyobb teaszűrőben. Teflon lábosban kis sóval és két-három ujjnyi vízzel a tetején hagyjuk kicsit rotyogni, majd a leglassabb fokozaton fedő alatt főzzük tovább. Mikor majdnem puha, elzárjuk és fedővel a tetején állni hagyjuk a gőzében.
Hagyjuk lehülni.


 
Némi filozófiai és művészeti alap

“Az ember Japánban rájön, hogy az ésszerűség csak egyike a lehetséges világmagyarázatoknak”

A japán konyha lényege a könnyűség. No meg a festőiség!

“A vacsoratálca és lakkozott fekete fatálkák a legfinomabb rend festményének tetszenek: sötét háttér előtt keretben a legkülönbözőbb tárgyak (evőpálcák, picike ételdarabok, leheletnyi nyersgyömbér, néhány szelet narancsszín zöldség, a barna szósz háttere), s mivel ezek az edények kicsik, az étel bennük kevés, ám sokan vannak, azt lehet mondani, hogy ezek a tálcák teljesítik a festmények követelményeit, puszta felmutatásai felületeknek és apró ételeknek.

network.hu



Akárhogy, ez a rend, mely finomnak tetszik elsőre, pusztulásra ítéltetett, az étkezés ritmusában: nem nézni-, de tennivaló tér – gyakorlat vagy játékosság; a festmény valójában munkafelület, mellyel játszhatsz majd az étkezés során.

Csippents fel egy kis zöldséget itt, némi rizst ott, végy amott valamennyi ízesítőt, itt egy korty leves, szabad választás szerinti, különleges japán képzőművészeti rend ez” – mondja elragadtatottan  Roland Barthes az ismert textológus és mítoszkutató.

Tovább a recepthez...


A Gusto cikke nyomán

Címkék: cyber hi-tech szusi étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Badar Margit üzente 12 éve

Nagyon gusztusos, és szemet gyönyörködtető.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu