Világkonyha: blog

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei

Nyáron, de főként a kánikulában rendkívül jólesik az embernek a sok finom gyümölcs. Főleg nyáresti bulikon jöhet jól a gyümölcssaláta.

Dinnyesaláta

 

 

Hozzávalók:

 

1 közepes görögdinnye,

Legjobb, ha a jól le lett hűtve.

1-2 szem őszibarack,

1 fürt piros szőlő,

1 fürt fehér szőlő,

1-2 körte,

1 evőkanál citromlé,

1 evőkanál méz,

0, 5 dl meggylé,

1 kávéskanál rum(aroma).

 

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítése: A gyümölcsöket alaposan megmossuk, leszárítjuk.

Utolsó hozzászólás

Bittnerné Nagy Zsuzsa üzente 16 éve

Jól néz ki a héten én is kipróbálom.

Tovább 


Oroszkrém torta

 



network.hu

 Piskóta:

 

Ahány tojás annyi kanál kristálycukor és annyi kanál rétesliszt. (mondjuk 6 tojásból, de az se baj, ha egyel több vagy kevesebb)

 

A tojásokat szétszedem külön a fehérje és külön a sárgája. A fehérjét kemény habbá verem, majd hozzáadom a cukrot, és addig verem a fehérjét a cukorral, míg nem törik darabokra a hab.

Akkor beleteszem a tojássárgáját, ezt is jól beledolgozom géppel a cukros habba, majd beleszóromvagy beleszitálom és beleforgatom a lisztet és beledolgozom fakanállal az anyagba.

 

Sütőpapírral bélelt formába, 150 fokon sütöm, ajtót nem nyitom ki kb.45 perc alatt kész, tűvel azért ellenőrzöm, de ennyi idő alatt kész, és mióta így sütöm, nem esik össze a tészta, ha kiveszem.

Krém:

 

6 egész tojást (vagyis ugyanannyit, mint a tésztához) egy fém edénybe teszek, hozzáadok 20 dkg cukrot, 3 dl tejet és fél rúd vaníliát, majd az egészet egy olyan lábasba teszem, amibe annyi víz van, hogy az edény, amit beleteszek, beleérjen a vízbe, és így jó sűrűre főzöm, de közbe állandóan kell keverni, az eredeti recept habverőt ír én csak keverni szoktam egy főzőkanállal.

Utolsó hozzászólás

Vass Edina üzente 9 éve

Szia

Sürőporra nincs szükség a piskotához? illetve ha a piskotát 7-8 tojással csinálom akkor a krémhez is 7-8 tojást használok?

Köszönöm

Tovább 

 

Eszterhazy torta


eszterházy torta
hozzávalók
tojásfehérje cukorral
diós liszt
elkeverjük a masszát
kikenjuk a lapot
tej,tojás,cukor
duzzasztott zselatin
sárgája és cukor
kihabosított sárgája
besűrítés után a zselatin
puding,dió,vaj
kikeverjuk a kremet
kivágjuk a tésztát
betöltjük a tésztát
panir
fondanozás
csoki
eszterházy minta
krém diszités

 

 

Leírás

 

 

A Eszterházy torta egyik legismertebb klasszikus magyar torta, sütemény.  Ausztriában indult hódító útjára az Eszterházy grófról elnevezett torta.

Tovább 

Mézes krémes

 

  • 10 dkg méz
  • 20 dkg kristálycukor
  • 11 dkg margarin
  • 0,5 l víz
  • egy csipet fahéj
  • 56 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dkg szódabikarbóna

A krémhez:

 

  • 15 dkg pudingpor és a hozzá való tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 tábla csokoládé

 

Elkészítése:


A mézet, a kristálycukrot, a margarint és a kevés vizet feltesszük melegedni. Ha a margarin elolvadt levesszük a tűzről. Ízlés szerint teszünk bele fahéjat. Hozzátesszük a lisztet, és a tojást, majd összegyúrjuk.

Tovább 

Fűszeres csokoládé torta

 

 

 

Csokis piskótakarikához:

  • 8 db tojás
  • 0,16 kg cukor
  • 0,32 kg liszt
  • 0,05 kg felolvasztott csokoládé
  • 0,5 dkg sütőpor

 

Krémhez:

 

 

  • 6,5 dl tejszín
  • 0,02 kg habfixáló
  • 0,05 kg porcukor
  • 0,5 dkg fahéj
  • 0,35 kg valódi csokoládé
  • fél szerecsendió (ízlés szerint)

 

Elkészítése:

 

A piskótakarikához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojás sárgáját egy kevés cukorral habosra keverjük, míg a cukor maradék részével a tojásfehérjét kemény habbá verjük.

Tovább 

Amíg nem kóstoltunk házilag készített fagylaltot, addig nem is tudjuk, milyen az igazi jeges finomság. Ne keseredj tehát el, ha nem sikerült kész fagyit beszerezz. Állj neki magad. Biztosan sikerül! És az se utolsó, hogy eredeti leszel vele!

 

Ne felejtsd el megosztani velünk a végeredmény receptjét!

 

Egy alapból rengeteg fajta variációt készíthetünk, a lehetőségeknek csak a kreativitásunk szabhat határt. A deres-jeges nyalánkságnak több, könnyen elkészíthető fajtája is létezik, amelyek között az alapanyagok aránya és összetétele különböző állagú, de egyformán ellenállhatatlan végeredményt eredményez.

Tovább 

Most van a cukkini szezonja. Ez a csodálatos zöldség, egy tökfajta, a semleges ízével alkalmas arra, hogy a saját ízlésünk szerint fűszerezve a lehető legváltozatosabb ételeket készítsük el belőle. Szeretnék bemutatni pár lehetséges variációt.

 

5. A már nagyobb cukkinit főzeléknek kétféle ízesítéssel is el lehet készíteni: az egyik tárkony és tejszín, a másik inkább a magyar konyha hagyományait követve hagymát megpirítva, piros paprikával egy pörkölt alapot kell csinálni, ezután beletenni a cukkinit és a végén tejföllel besűríteni.

Tovább 

Most van a cukkini szezonja. Ez a csodálatos zöldség, egy tökfajta, a semleges ízével alkalmas arra, hogy a saját ízlésünk szerint fűszerezve a lehető legváltozatosabb ételeket készítsük el belőle. Szeretnék bemutatni pár lehetséges variációt.

 

3. Könnyű nyári cukkini krémleves hidegen vagy melegen: a levest nem liszttel sűrítjük, hanem felkockázott krumplit és egy kis fokhagymát felteszünk főni húsleves kockával. Amikor majdnem puha, akkor beletesszük a feldarabolt cukkinit.

Tovább 

Most van a cukkini szezonja. Ez a csodálatos zöldség, egy tökfajta, a semleges ízével alkalmas arra, hogy a saját ízlésünk szerint fűszerezve a lehető legváltozatosabb ételeket készítsük el belőle. Szeretnék bemutatni pár lehetséges variációt.

network.hunetwork.hu

network.hu

1. A zsenge friss cukkinit nyersen legyalulva salátának, de akár magában vagy más zöldséggel (paradicsom, uborka, olivabogyó) együtt, fetasajttal görögösen, vagy oreganoval és modzarellával olaszosan, oliva olajjal meglocsolva mennyei nyári könnyű egytál ételként tálalhatjuk, ráadásul egészséges és nem hizlal.

Utolsó hozzászólás

Nagy Gáborné üzente 16 éve

A ratatouille-t ugyanugy készítjük el mint a lecsót? Nagyné

Tovább 

Az első orosházi libamáj fesztivált a magyar libamáj védelmében és annak népszerűsítésére szervezték.

 

Azért rendezték meg Orosházán június 5-e és 7-e között, hogy visszaszerezzék azt a népszerűséget a terméknek, amit a termelők és feldolgozók szerint egy éve elveszítettek.

 

A termelők szerint az elmúlt egy évben kétmilliárd forintos kára lett az ágazatnak azért, mert állatvédők arra szólították fel az áruházakat, hogy ne áruljanak libamájat.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

6.-án ott voltunk.
Röviden ? Nem rossz, nem rossz, de (még) nem az igazi :(
Nem tudom, hogy jött ki a 15 ezer vendég, de szombaton, a második napon jóformán egész nap csak lézengtek a látogatók... Utasi Árpi, szegény, csak néhány tucat érdeklődőnek mondta a meséit, az operett előadás előtt valamivel többen lettünk, igazából Rúzsa Magdi vonzotta a közönséget, de azért ott sem volt "telt ház" :( pedig fergeteges koncertet adott !!!
Kóstolásnak azért kicsit drága volt pár dekányi (messze volt a 7 dkg-tól) libamáj, zsírjában, lila hagymával - 700 ft-ért, vagy a két gyufásdoboznyi !!! briós megkenve némi libamájpástétommal , szintén ugyanannyiért. Mi a magyaros libamájat kóstoltuk meg (700 pénz volt az is), hát, nem nyerte el a tetszésünket :(
- a néhány dekányi májszeletke igen ízetlen volt . Nekem régen volt szerencsém elég rendszeresen hízott libamájat enni (otthon hizlaltunk és vágtunk libát), annak ÍZE !!! volt , a "magyaros" hagymás-lecsós krumpli köret meg inkább paprikás krumplira emlékeztetett .
Az adott napon nem azt láttuk, hogy olyan nagyon sok fogyott volna a libamájas étkekből.
Viszont, érdekes módon, az egyéb, nem libamájból készült és igen csak elfogadható árú egyéb ételek (marhapörkölt tarhonyával, sült kacsacomb, sült csülök stb) igen csak fogytak, főként estefelé ...no és persze a pálinka kóstolásnál is elég szép számmal álltak sorban az emberek, holott 300-400 ft volt egy 3-4 cl-es "kóstolás" !!!

Kíváncsi leszek, jövőre, az idei első fesztivál tanulságait levonva, milyen lesz a 2. libamáj fesztivál ...

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu