Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
16 éve | B Klári | 1 hozzászólás
Az orosházi libamáj hízott libából nyert, szépen fejlett két májlebenyből álló, jellegzetes alakú belsőség, amelynek színe fehéres vagy világos-sárgás rózsaszín. Állománya rugalmas, tésztás tapintású.
A hízott
libából szabályosan kitermelt májat érettsége, az elzsírosodás
mértéke, színe, állagának minősége, valamint tömege alapján
minősítik, osztályozzák.
A ludat az ember a neolitikumban
háziasította, amit régészeti leletek bizonyítanak.
16 éve | B Klári | 0 hozzászólás
2009. június 11- én csütörtökön, 18.00 CIVIL RÁDIÓ KLUB a Fonó Budai Zeneházban
Finomat
és egészségeset. Mit együnk?
18:00 Tóth Gábor élelmiszer mérnök ( Az E-számokról őszintén, Allergia és Candida kalauz, Génháború stb.), pódiumbeszélgetés indítása,
18:30 Bemutatkozik néhány civil szervezet. Meghívottak:
· Egészség Vár Alapítvány – Jakus Orsolya,
· Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége – Antal Emese,
· Benda Judit gyógyszerész, egészségtanácsadó, kétezeregy kiadó
· Első Magyar Makrobiotika Intézet – Sebestyén Szilvia
19:00 Közös beszélgetés arról, hogy a témában mik a fontos csomópontok, mi az, amit a jövőben, akár egyeztetett módon kommunikálnunk kellene.
|
|
Az immár hagyománnyá vált nagysikerű Nyitott Pince Napok keretében több mint 150 csatlakozott pincészet idén is három napon keresztül várja a borkedvelőket, kedvezményes, illetve ingyenes borkóstolóval. Cél, hogy mind többen ismerjék meg Magyarország gyönyörű borvidékeit, változatos borkínálatát, és egyre nagyobb borkedvelői kör alakuljon ki.
|
Forrás: www.palkonya.hu |
Idén Pünkösdkor, 2009.
16 éve | B Klári | 0 hozzászólás
Medvehagyma
Allium
ursinum
Népies nevei. Kígyó- vagy poroszhagyma, sajamás, salamás, sási-hagyma.
Leírása. Évelő. 15-25 cm magas. Hagymája megnyúlt buzogány alakú (45 mm hosszú és 5 mm vastag). Rendesen kétlevelű, levelei hosszú nyelűek, a külső levél hüvelye hártyás. Levéllemezük átlag 15 cm hosszú és 4 cm széles, és sötétebb zöld fonákukat fordítják a nap felé. Virágzata ernyő alakú, virágai hófehérek. Április-májusban virágzik.
Izletes és egészséges finomságok.
KENDERMAGOS- MEDVEHAGYMÁS TÖNKÖLYPOGÁCSA
Ugyanúgy készül, mint a tepertős pogácsa, csak tepertő helyett megtisztított, megmosott, megszárított, és megőrölt kendermag kerül bele. 1 kg teljes kiőrlésű bio- tönkölybúza- liszthez 10 dkg kendermagőrleményt, 1 dkg szárított medvehagymalisztet (vagy 10 dkg friss, apróra vágott medvehagymát) 35 dkg bio-margarint, 10 gramm megfutatott sütőélesztőt, 10 gramm tengeri sót, 4 dl desztillált vizet használunk.
16 éve | B Klári | 1 hozzászólás
Az Országalma Étterem
működtetője Magyarország egyik legnagyobb rendezvényszervező társasága,
az 1992-ben alapított Gála Party Service Kft.
A Gála 2003-tól végzi a parlamenti rendezvények kiszolgálását.
Ez magában foglalja a képviselők számára
hideg-meleg büfé üzemeltetését, az Országgyűlés ülés-napjain a 'la
carte étterem működtetését, a bizottsági ülések bekészítéseit és a
protokoll eseményekhez kapcsolódó vendéglátást, valamint a 2007-ben
megnyitott Országalma Étterem vezetését is.
A magyarok asztala az Országházban |
||||
![]() |
||||
Ünnepélyes külsőségek között 2007-ben állították ki „A magyarok asztala” című könyvet az Országházban. A nagyméterű alkotás a magyar gasztronómia és étkezési kultúra értékeit foglalja össze a magyarok étkein keresztül kilenc fejezeten át - a honfoglalástól napjainkig. A könyv létrejöttét Benke László és Gribek Lajos mesterszakácsok neve fémjelzi. Benke László olimpiai és Oscar-díjas mesterszakács, a nagyméterű - 70x100 centiméteres - könyv egyik szerzője méltatásában elmondta: a gasztronómia egy nép nemzeti kincse, amely tükrözi múltját, jelenét és meghatározza a jövőjét is. |
Íróink, költőink, művészeink társasági életének kedvelt helye, sok esetben alkotóműhelye is volt a kávéház.
"A kávéházban fény volt és meleg, s ha környezetünk gyertyavilágos
sötétségéből oda beléptünk, akkor úgy éreztük, mégsem vagyunk annyira
elhagyatottak. Ott voltak barátaink és ott volt minden nemzedékünk."
Írta a századfordulón Füst Milán, amikor Budapestet a kávéházak
városának is nevezték. Joggal, hiszen több mint 550 kávéház működött
akkor a fővárosban.
16 éve | B Klári | 0 hozzászólás
Helyszín: Budapest, Millenáris Park.
Ideje: 2009-04-30 -- 2009-05-03
A borfesztivál - nevéhez hűen - az ínyenceknek ad lehetőséget ismereteik bővítésére, hangulata elegáns, visszafogott.
A 4 napos Fesztiválon az ország minden történelmi borvidéke képviselteti magát, közel 50 méltán híres és ismert pincészet közreműködésével. Az ínyencek a nemes nedük közötti szemezgetésen túl, kiváló sajt- és pezsgőkülönlegességekkel is gazdagíthatják ízélményeiket.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás