Világkonyha: blog

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei

 

Az orosházi libamáj hízott libából nyert, szépen fejlett két májlebenyből álló, jellegzetes alakú belsőség, amelynek színe fehéres vagy világos-sárgás rózsaszín. Állománya rugalmas, tésztás tapintású.

 

A hízott libából szabályosan kitermelt májat érettsége, az elzsírosodás mértéke, színe, állagának minősége, valamint tömege alapján minősítik, osztályozzák.

A ludat az ember a neolitikumban háziasította, amit régészeti leletek bizonyítanak.

Utolsó hozzászólás

Oláh Éva üzente 16 éve

Hát.... ebben a cikkben a fesztiválról nem sok szó esik, érdekes milyen sok féleképpen dolgozzák fel a libamájat.

Tovább 

 

crklub logo.jpg  

2009. június 11- én csütörtökön, 18.00 CIVIL RÁDIÓ KLUB a Fonó Budai Zeneházban

 

Health Food by bohasoon Q8  Finomat és egészségeset. Mit együnk?


18:00   Tóth Gábor élelmiszer mérnök ( Az E-számokról őszintén, Allergia és Candida kalauz, Génháború stb.), pódiumbeszélgetés indítása,

 

18:30   Bemutatkozik néhány civil szervezet. Meghívottak:

 

·         Egészség Vár Alapítvány – Jakus Orsolya,


·         Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége – Antal Emese,

 

·         Benda Judit gyógyszerész, egészségtanácsadó, kétezeregy kiadó

 

·         Első Magyar Makrobiotika Intézet – Sebestyén Szilvia

 

19:00   Közös beszélgetés arról, hogy a témában mik a fontos csomópontok, mi az, amit a jövőben, akár egyeztetett módon kommunikálnunk kellene.

Tovább 

 

Az immár hagyománnyá vált nagysikerű Nyitott Pince Napok keretében több mint 150 csatlakozott pincészet idén is három napon keresztül várja a borkedvelőket, kedvezményes, illetve ingyenes borkóstolóval. Cél, hogy mind többen ismerjék meg Magyarország gyönyörű borvidékeit, változatos borkínálatát, és egyre nagyobb borkedvelői kör alakuljon ki.

 


Forrás: www.palkonya.hu

Idén Pünkösdkor, 2009.

Tovább 

Erre ment ki a játék? A CIB Bank nem engedett, 2 millió forintért kell neki a HERZ! A CIB tulajdonában van már a HERZ márkanév? Vajon ki a titokzatos befektető, ki szemet vetett Hungarikumunkra?

 

http://www.herz.hu/index.php


Az előzmények: a 120 éves múltra visszatekintő gyár számláját a CIB Bank korábban zárolta, egy mindössze 2 milliós tartozás miatt. Hiába folytak tárgyalások a hungarikumot előállító vállalat megmentéséről, a CIB hajthatatlan maradt.

Tovább 

Medvehagyma
Allium ursinum



 

Népies nevei. Kígyó- vagy poroszhagyma, sajamás, salamás, sási-hagyma.


Leírása. Évelő. 15-25 cm magas. Hagymája megnyúlt buzogány alakú (45 mm hosszú és 5 mm vastag). Rendesen kétlevelű, levelei hosszú nyelűek, a külső levél hüvelye hártyás. Levéllemezük átlag 15 cm hosszú és 4 cm széles, és sötétebb zöld fonákukat fordítják a nap felé. Virágzata ernyő alakú, virágai hófehérek. Április-májusban virágzik.

Tovább 

RECEPTEK: MEDVEHAGYMA

Izletes és egészséges finomságok.


m

 

KENDERMAGOS- MEDVEHAGYMÁS TÖNKÖLYPOGÁCSA 


Ugyanúgy készül, mint a tepertős pogácsa, csak tepertő helyett megtisztított, megmosott, megszárított, és megőrölt kendermag kerül bele. 1 kg teljes kiőrlésű bio- tönkölybúza- liszthez 10 dkg kendermagőrleményt, 1 dkg szárított medvehagymalisztet (vagy 10 dkg friss, apróra vágott medvehagymát) 35 dkg bio-margarint, 10 gramm megfutatott sütőélesztőt, 10 gramm tengeri sót, 4 dl desztillált vizet használunk.

Tovább 


Az Országalma Étterem működtetője Magyarország egyik legnagyobb rendezvényszervező társasága, az 1992-ben alapított Gála Party Service Kft.

A Gála 2003-tól  végzi a parlamenti rendezvények kiszolgálását.


Ez magában foglalja a képviselők számára hideg-meleg büfé üzemeltetését, az Országgyűlés ülés-napjain a 'la carte étterem működtetését, a bizottsági ülések bekészítéseit és a protokoll eseményekhez kapcsolódó vendéglátást, valamint a 2007-ben megnyitott Országalma Étterem vezetését is.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Egyre szebb lesz! Régebben dolgohattam én is a konyhán. Sőt hidegtálakat is vittünk rendezvényekre!

Tovább 

A magyarok asztala az Országházban

Ünnepélyes külsőségek között 2007-ben állították ki „A magyarok asztala” című könyvet az Országházban. A nagyméterű alkotás a magyar gasztronómia és étkezési kultúra értékeit foglalja össze a magyarok étkein keresztül kilenc fejezeten át - a honfoglalástól napjainkig. A könyv létrejöttét Benke László és Gribek Lajos mesterszakácsok neve fémjelzi. Benke László olimpiai és Oscar-díjas mesterszakács, a nagyméterű - 70x100 centiméteres - könyv egyik szerzője méltatásában elmondta: a gasztronómia egy nép nemzeti kincse, amely tükrözi múltját, jelenét és meghatározza a jövőjét is.

Tovább 

Íróink, költőink, művészeink társasági életének kedvelt helye, sok esetben alkotóműhelye is volt a kávéház.


"A kávéházban fény volt és meleg, s ha környezetünk gyertyavilágos sötétségéből oda beléptünk, akkor úgy éreztük, mégsem vagyunk annyira elhagyatottak. Ott voltak barátaink és ott volt minden nemzedékünk." Írta a századfordulón Füst Milán, amikor Budapestet a kávéházak városának is nevezték. Joggal, hiszen több mint 550 kávéház működött akkor a fővárosban.

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 16 éve

Neked melyik a kedvenc kávéházad?

Tovább 

Helyszín: Budapest, Millenáris Park.

 

Ideje: 2009-04-30 -- 2009-05-03


Gasztro-kaland ínyenceknek.


A borfesztivál - nevéhez hűen - az ínyenceknek ad lehetőséget ismereteik bővítésére, hangulata elegáns, visszafogott.

 

A 4 napos Fesztiválon az ország minden történelmi borvidéke képviselteti magát, közel 50 méltán híres és ismert pincészet közreműködésével. Az ínyencek a nemes nedük közötti szemezgetésen túl, kiváló sajt- és pezsgőkülönlegességekkel is gazdagíthatják ízélményeiket.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu