Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Oroszkrém torta
Ahány tojás annyi kanál kristálycukor és annyi kanál rétesliszt. (mondjuk 6 tojásból, de az se baj, ha egyel több vagy kevesebb)
A tojásokat szétszedem külön a fehérje és külön a sárgája. A fehérjét kemény habbá verem, majd hozzáadom a cukrot, és addig verem a fehérjét a cukorral, míg nem törik darabokra a hab.
Akkor beleteszem a tojássárgáját, ezt is jól beledolgozom géppel a cukros habba, majd beleszóromvagy beleszitálom és beleforgatom a lisztet és beledolgozom fakanállal az anyagba.
Sütőpapírral bélelt
formába, 150 fokon sütöm, ajtót nem nyitom ki kb.45 perc alatt kész,
tűvel azért ellenőrzöm, de ennyi idő alatt kész, és mióta így sütöm,
nem esik össze a tészta, ha kiveszem.
Krém:
6 egész tojást (vagyis ugyanannyit, mint a tésztához) egy fém edénybe teszek, hozzáadok 20 dkg
cukrot, 3 dl tejet és fél rúd vaníliát, majd az egészet egy olyan
lábasba teszem, amibe annyi víz van, hogy az edény, amit beleteszek,
beleérjen a vízbe, és így jó sűrűre főzöm, de közbe állandóan kell
keverni, az eredeti recept habverőt ír én csak keverni szoktam egy
főzőkanállal. 2,5 dkg zselatint /én Horváth Rozit használok/ 1,5 dl
tejbe belekeverem, és addig melegítem, amíg elolvad a zselatin, ne
forrjon a tej, ha elolvadt a zselatin beleszűröm a krémbe. A tűzről
leveszem és kevergetem, míg ki nem hűl, amikor már csak langyos akkor
hozzáadok 3 dl kemény habbá vert tejszínt. Hideg helyre teszem, gyakran
kevergetem, ne álljon össze, de már kezdjen keményedni a krém, csak
akkor teszem a tésztába.
A tejszínt én keményhabbá úgy verem, hogy előtte a fagyasztóba
teszem 1-2 órára utána nagyon jól felverődik, OKÉ- t használok,
nekem bejött.
10 dkg mazsolát rumba áztatok, míg készül a krém, had vegye át a rum ízét és elkészítek 10 dkg cukrozott gyümölcsöt is.
A piskótát háromfelé vágom. A gyümölcsöket lecsepegtetem.
Tészta, krém, mazsola, gyümölcs ezt ismétlem úgy, hogy tetejére
tészta kerüljön, és a tésztára maradjon egy kis krém. Ha kicsit lágyabb
esetleg a krém, mert előfordult már olyan is, akkor tészta rá a krém,
gyümi, hűtőbe tenni majd a következő tészta, krém gyümi és újból
ismételni, így gyorsabban keményedik, és nem folyik el a krém.
A keményre szilárdult tortát tejszínnel feldíszítjük, én 3 dl
tejszínt a fenti módon kemény habbá vertem, 1 dl tejbe egy evőkanál
zselatint elkevertem felmelegítettem, amíg oldódik/ ne forrjon/
leveszem a tűzről, és amikor már csak langyos a kemény habbá vert
tejszínbe öntöm, úgy hogy közbe verem a tejszint, ezzel aztán
feldíszítem tortát kedvemre.
Gyümölcsből mazsola a minimum, de ha valaki nem szereti, jó a szőlő is. Eperrel, szilvával őszi vagy sárgabarackkal, málnával, ribizlivel is finom, A cukrászdákban szerintem azért nem így készítik, mert elromlana és összeesne. Banánnal, mandarinnal, naranccsal télen is különleges.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Esküvő lesz, de nincs torta? Nem gond, készítsd el 10 perc alatt...
Édesség - Olaszország - Torta Alla Caprese
Édesség Indiából - Bollywood-i répatorta