Világkonyha: blog

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei

A spárga megállja helyét a rákbetegségek gyógyításában.


Tartalmaz egy bizonyos fehérjét, melyet "histones"-nek hívnak és
aktív szerepe van abba, hogy megakadályozza a sejtek növekedését. A spárga olyan anyagot tartalmaz, mely normalizálja a sejtek növekedését. Ezek a tulajdonságok szerepet játszanak a rákbetegség legyőzésében és az egész testre üdítőleg hatnak.

 

A spárgát megfőzzük (használhatunk konzerv spárgát is, épp
olyan jó, mint a friss).  A megfőzött spárgát turmixszoljuk össze pépes állagúra és tegyük be a hűtőszekrénybe.

Tovább 

Nagy Kamra Napok  (Most Must)

A Befőzések után lassan jön a raktározás!


Must Most!
Bajban a Bencekúti Pincészet!
Rendre segítik a bajbajutott gazdák portékáinak eladását, most Ők
szorulnak segítségre!
 Leszedvén a szőlőt, frissen lepréselnénk, és két literes palackokba
tölteném. Mint tudjátok, teljesen vegyszermentesen kezeljük szőlőinket, s
a mustba sem tennék tartósítót, így  a préseléstől számított. rövid időn
belül a vásárló kezébe kell kerüljön

Tovább 

 

Ma már egyre több helyen kóstolhatunk eredeti, a világ különböző részéről származó teákat , nemcsak Budapesten, hanem az ország számos városában is. A teaházakat nem a teaszakértő szemével teszteltük, inkább a hangulatot, a kiszolgálást és a hozzáértést vizsgáltuk. Természetesen azok a teaházak számítottak befutónak, ahol a teaértők sem találnának kivetnivalót.

 

A tálalás is szempont volt

 

 

Vörös Oroszlán - teát a népnek

A Vörös Oroszlán neve egy évtizede "a teaházat" jelenti, egyfajta mérce az egyre szaporodó teaházak útvesztőjében.

Utolsó hozzászólás

Darjeeling Teaház üzente 11 éve

Nem olyan régen jártam a Darjeeling teaházban. a bejegyzés óta nekem úgy tűnik , némiképpen már módosultak a dolgok...
nekem tetszett a hely. A kiszolgálás rendben volt, a tea isteni, az árak okésak. Biztos vagyok benne, hogy vissza fogok térni :)

Tovább 

A bor, a finomságok és a zene ünnepe az évente megrendezett Komáromi Borkorzó. Immáron második alkalommal nemcsak koccintással tisztelegnek a város nagy szülötte, Jókai Mór emlékének.



A rendezvény az idei első szeptemberi hét végén is szokásos helyén, a Klapka téren és a Tiszti pavilon udvarában várja a nemes borok, ízletes ételek és a jó zene hódolóit. A régió, a távolabbi vidékek, valamint a meghívott külföldi borászok által termelt borokhoz a környék sajtjait, péksüteményeit, vad-és szüreti ételeit kínálják a vendégeknek.

Tovább 

A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt polgári tagozatával tüntette ki a köztársasági elnök az államalapítás ünnepén Bíró Lajost, a Bock Bisztró társtulajdonos-séfjét.

 

Bíró Lajos (59) több mint negyven évet töltött különböző éttermek konyháiban szakácsként és konyhafőnökként. (Életútjáról részletesebben itt olvashat). Bár sokan addig is az egyik legkreatívabb magyar szakácsnak tartották, szakmai életében a 2003-2004-es évek hoztak döntő fordulatot.

Tovább 

Az ételek értékelése ugyan tökéletesen szubjektív, a minőség azonban ennél jóval egyértelműbb. Sok éven át teszteltük fáradságos munkával a fővárosi fagylaltokat és végre sikerült megtalálnunk toplistánk harmadik résztvevőjét.


Rengetegen állítják magukról, hogy szeretik a fagylaltot, de mivel boldogan elnyalnak bármit, ami hideg és édes, képtelenség őket komolyan venni. Az igazi fagylaltrajongó számára fontos, hogy miből készült imádatának tárgya, érzékeny az ízekre, az összetevőkre és nyitott az újdonságokra. 

 

 

Az igazi

FOTÓ: haagen-dazs.com

Ha bolti fagyiról van szó, nincs vita, a Haagen Dazson és a Ben & Jerryn kívül nálunk nincs említésre méltó minőség, a Culinaris által forgalmazott néhány különlegességet kivéve.

Tovább 

Nincs az a panellakó vagy ősurbánus belvárosi, akinek a szabad tűzön készült ételekről legelőször ne a bogrács jutna eszébe. Az már kevésbé, hogy a bogrács a nomád élet egyik alapeszköze volt. Legalábbis a Lajtán innen, az Óperencián –azaz az Enns folyón – túl emberemlékezet óta ezt jelezték a szabadtüzek.

 

Mindenekelőtt szeretnénk eloszlatni azt a tévhitet, hogy a „goulash és a bogrács” egyet jelent, azaz ami a bográcsban készül, mind valami gulyás.

Tovább 

A méregtelenítésnek négy klasszikus formája van: a böjtkúrák, a gyümölcskúrák, a nyerskúrák és az egyéb kúrák.


Válaszd ki a kedvenc gyümölcsöd és erősítsd magad egy fegyelmezetten elvégzett gyümölcskúrával.


Beszéljük meg a tapasztalatunkat  itt a bejegyzés alján!


A gyümölcskúrák a böjt után a leghatásosabb tisztítókúrák. Egyrészt segítik az egészséges anyagok felszívódását, másrészt megszabadítják a szervezetet testidegen anyagoktól.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Hát ez igen jó lehet,csak bírni kell

Tovább 

Most van a cukkini szezonja. Ez a csodálatos zöldség, egy tökfajta, a semleges ízével alkalmas arra, hogy a saját ízlésünk szerint fűszerezve a lehető legváltozatosabb ételeket készítsük el belőle. Szeretnék bemutatni pár lehetséges variációt.

 

9. Töltött cukkini: a már elég nagyra nőtt cukkini egyik felhasználási módja. Lehet vegetáriánus módon fűszerezett túróval, tojással készített töltelékkel megtömni, vagy ízlés szerint darált hússal, és megsütni. Mindkét variáció tetejére mehet tejföl vagy sajtszelet.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu