Világkonyha: A pitakészítés fortélyai

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Süssünk végre otthon is pitát. Nem olyan nehéz!

 

Hozzávalók: 1 csomag szárított élesztő, 1 evőkanál cukor,  375 ml víz, 1 teáskanál só, 1 evőkanál olívaolaj, 450 g liszt
 
Keverjük össze az élesztőt, a cukrot és a vizet egy nagy keverőtálba, várjunk vele tíz percet, míg az élesztő kelni nem kezd. Keverjük hozzá a sót és az olajat, majd a lisztet is. Dagasszunk belőle közepes keménységű kenyér tésztát. Szórjuk meg a tetejét liszttel, majd egy száraz konyharuhával takarjuk le, és kelesszük egy órán át.

Borítsuk egy lisztezett nyújtódeszkára, majd porciózzuk tízfelé. Kezünkkel formázzunk belőle cipókat, és egy nyújtófával nyújtsuk ki félcentis körökre.

 

Tegyük egy sütőlapra, és forró, gőzös sütőben addig süssük, míg a kenyerek fel nem púposodnak.

Kuvaitban, Marokkóban azt láttam, hogy a cserépkemencék belső falára ragasztják fel és ott sül meg a tészta. Ha leválik, akkor jó.

 

Vegyük ki, majd egy picit hagyjuk hűlni, és még langyosan tegyük egy műanyag zacskóba.


Grillezett húsokkal, zöldségekkel, salátákkal tölthetjük.

Címkék: pita

Kapcsolódó hírek:

  Libanoni pita

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Pozsgainé HHajnalka üzente 14 éve

Köszönöm a receptet feltétlenül kipróbálom még ma.
Ha beleteszem a nejlon zacskóba utána a mélyhűtőbe is tárolhatom a pita tésztákat?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu