Világkonyha: blog

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei

Mostanában belefutottam többször is, hogy kedvenc sütimet, a fehér mignon-t nem úgy készítették a cukrászdában, ahonnan vettem, mint ahogy annak ízét megkedveltem.

 

Most, hogy van pár szabadnap és a nagy hó meg hideg miatt nem akaródzik túlságosan kimenni, úgy gondoltam, hogy nekiveselkedek elkészíteni.

Nem tűnik egyszerűnek, de ha olyan finom lesz, ahogy szeretem, megéri.


Képek a motiváció növelésére:

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:


tésztához ( 20 x 30 cm-es tepsihez):
4 tojás
citromlé
4 kanál cukor
4 kanál liszt
1 citrom reszelt héja

krémhez:


5 dkg vaj
2 db alma
2 evőkanál cukor
5 dkg darált dió

mázhoz:


1 tojás fehérje
1 evőkanál citromlé
25 dkg porcukor

diszítéshez:
francai drazsé

 

 

Elkészítés:


Piskóta tészta készítése:
A tojások fehérjéből kevés citromlével és a cukorral - váltogatva adogatva - kemény habot verek.
Hozzáadom a tojások sárgáját és a lisztet.
Hozzáreszelem a citromhéjat.
Két adagban sütöm.

Krém készítése:


A meghámozott, kockára vágott almából a vajjal és a cukorral pürét főzök, kihűtöm.
Hozzáadom a dióbelet.

Máz készítése:
Kevés citromlével felverem a tojásfehérjét.
Hozzáadom a porcukrot és addig keverem, míg szálas lesz.

Összeállítás:


Az első piskóta-lapot megkenem a diós almapürével.
Ráhelyezem a második lapot, jól összenyomom.
Kockára vágom.
A kockáknak először az oldalát kenem a mázzal, sütőlapra állítom, és megkenem a tetejüket.
A francia drazsékkal dekorálom.
Néhány percre a még langyos sütőbe teszem.

Utolsó hozzászólás

Ica Kósa üzente 14 éve

Hát ez szuperul néz ki! Ki kell próbáljam!

Tovább 

Most vettem akciósan egy egész üveg menta szirupot. Keresgetem a neten, hogy menta szörpön és majd a szilveszteri mohito koktélokon kívül mit is tudok vele kezdeni.


Találtam egy érdekesnek igérkező kalács receptet a tutireceptek.hu-n:

 

Csokoládés-mentás kalács

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 



Hozzávalók:

2,8 dl forró tej, beleáztatva 3-4 szál friss menta (utána le kell szûrni, csak a tej kell)
55 dkg finomliszt
2 tojás sárgája
6 dkg olvasztott margarin
8 dkg cukor
1 kis mokkáskanál só
1 vaníliás cukor
2 nagy mérõkanálnyi sötét kakaópor
1 evõkanálnyi szárított mentalevél, összemorzsolva
1,5 kanál porélesztõ (a kis mérõkanállal mérve)
5 dkg apróra vágott keserûcsokoládé (a hangjelzéskor kell beletenni)
10 dkg apróra vágott marcipánmassza

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:


Az egészet összekeverni, keleszteni(mint az átlag kalácsot)és megsütni.

Tovább 

 

Sokszor ettem már itthon és külföldön is humuszt.


Olyan misztikus, magyar füllel furcsa, bizarr neve van, de kellemes íze, laktató volta és sokrétű felhasználhatósága miatt igazán megkedveltem.


Mindig érdekelt, hogyan készül, mi van benne. Most találtam egy elkészíthetőnek tűnő receptet. Az ünnepek alatt lesz is idő a megvalósítására...



Humusz



A humusz az egyik legrégebbi arab étel, még ma is a közép-keleti konyhák egyik alapétele. Lehet előétel, mártogatós, szendvicstöltelék.

Tovább 

 

» 46 dkg liszt
» fél csomagsütőpor
» csipetnyi
» 30 dkg vaj
» 15dkg méz
» 2 tojás
» reszelt citromhéj
» csipetnyi őrölt gyömbér
» A lekenéshez:
» fél dl tej
» A mázhoz:
» 2 tojásfehérje
» 1 kiskanál citromlé
» 10-15 dkg porcukor



A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a vajat, a mézet, a fűszereket, az egész tojásokat és összedolgozzuk. Hűvös helyen, fóliába csomagolva egy órát állni hagyjuk.

Egy óra elteltével, lisztezett gyúródeszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk és karácsonyi formákkal kiszúrjuk.

Tovább 

I.  Menü

Sütőtök krémleves

Hozzávalók:

1,5 kg kanadai sütőtök (hosszúkás),

1 fej vöröshagyma,

3 liter víz,

3 dl főzőtejszín,

só, fehérbors,

1 teáskanál barnacukor,

1 evőkanál liszt,

1 evőkanál vaj,

 pirított tökmag.

 

Elkészítés: A vajat felmelegítjük és megdinszteljük

benne a vöröshagymát, beletesszük a felkockázott sütőtököt, megszórjuk barnacukorral és pároljuk kb. 10 percig. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk és pároljuk, amíg puha nem lesz.

Tovább 

network.hu

A komor, álmosító, téli napokon bizony szükség lehet természetes élénkítőszerekre.  Ilyenkor legtöbben a kávéhoz vagy a teához fordulnak segítségért. A koffein kémiailag az alkaloidokhoz tartozik. A központi idegrendszerre hat, fokozza a szívműködést (növeli a pulzusszámot és a vérnyomást) valamint vízhajtó hatású. Vajon milyen növényekből juthatunk ehhez a csodaszerhez?... FOLYTATÁS

Többre vagyunk képesek a konyhában, mint azt gondolnánk, de aki bátortalan és nem szívesen próbálkozik egyedül, annak sem kell elkeserednie, mert segítenek a profik. Főzőtanfolyamokat bemutató sorozatunkban igyekszünk végigjárni a budapesti lehetőségeket és beszámolunk róla, hol-mit láttunk.


Divattá vált főzni és nem ezt nem panaszként mondjuk. De hiába trendi a házi étel és hiába van tele a piac jobbnál-jobb szakácskönyvekkel, azért ránk fér egy kis oktatás, a profiktól tanulni sosem szégyen, főleg, ha olyan különlegességről van szó, mint a praliné.

Tovább 

Egy pompás ajándék a konyhából! Ideális alapanyag  süteményekhez, koktélokhoz, bólékhoz is.

A képen szereplő likőrök receptjét megtalálod, ha a következő sorra vagy a képre kattintasz:

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/italok/likorok-hazilag

 

network.hu

network.hu

 A mézeskalács készítése feltehetőleg egyidős a méz használatával. Hazánkban az Árpád - házi királyok idején a kolostorokban készítettek mézes süteményeket. Mára szinte összefonódott a téllel és ahogy a szaloncukor, úgy a mézeskalács is a karácsonyi időszakban a legkedveltebb. Lássuk, hogyan készíthetjük el olcsón és gyorsan!

 

Egy lábasba... a receptet itt találod!

Több mint 25 éve várja a vendégeket Kőszeg belvárosában a Várkör cukrászda, melynek üzemeltetője, Vadász Tibor elnyerte Vas megye 2009. évi cukrászmestere címet. A kicsi, de vonzó cukrászda is érzékeli a forgalom visszaesését.

 

 

 

A válság hatása, a munkanélküliség növekedése, a fizetőképes kereslet csökkenése rányomja a bélyegét Vadász Tibor cukrászmester Kőszeg szívében lévő színvonalas cukrászdájának forgalmára is.

 

Egyre kevesebb a vásárló, a megrendelés, a korábbi jelentős osztrák vendégforgalom is visszaesett.

 

 

 

 

 

 

 

A legtöbb Kőszegre kiránduló szombathelyi, valamint az ország más részeiből érkező megfordul a Várkör névre hallgató cukrászdában, szerencsére sok közöttük a törzsvendég.

Utolsó hozzászólás

Pongrácz Lászlóné üzente 15 éve

Bizony, isteni finomakat lehet enni. Többször voltam vendég, mivel szombathelyi vagyok c sak elköltöztem egy ideje, de ha hazamegyünk kirándulásképpen Kőszeg, Velem mindig az első helyen.
Jó helyre került, bizony a helyezés. Gratulálunk az egész család nevében is Pongrácz család Budapestről

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu