Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vörösbab-leves
- Hozzávalók 4 személyre:
7,5 dl zöldségleves, 350 g kockára vágott burgonya, 150 g kockára
vágott cékla, 100 g finomra vágott póré, 2 közepes hámozott, finomra
vágott paradicsom, 1 zöld chilipaprika magostól, apróra vágva, 300 g
főtt vörös bab, 2 evőkanál földimogyorókrém, 1 teáskanál oregánó, só.
- Elkészítés:
A zöldségeket a mogyoróvajon megpároljuk, felöntjük a zöldséglével és
10 percig főzzük. Hozzáadjuk az előfőzött vörös babot, és fűszerezzük a
levest.
Kukoricás borsóleves
- Hozzávalók 4 személyre:
7-8 dl zöldségleves, 200 g zöldborsó, 200 g morzsolt kukorica, 2 db
hámozott, kockára vágott paradicsom, 1 nagy fej reszelt hagyma, 50 g
napraforgómag durvára darálva, 1 cikk zúzott fokhagyma, 1 teáskanál
őrölt chili, 1,5 dl tejszín, só.
- Elkészítés: A borsót a
zöldséglevesben 20 percig főzzük, hozzáadjuk a kukoricát és a
paradicsomot, felfőzzük. Beletesszük a többi hozzávalót, végül a
tejszínt és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Tejszínes földimogyoró-leves
- Hozzávalók 4 személyre:
300 g sótlan, apróra darált földimogyoró, 100 g sós mogyoró egészben, 2
db karikára vágott zöldhagyma, 1/2 teáskanál őrölt koriander, 1-2 szár
friss menta vagy 2 teáskanál szárított, 1/4 teáskanál őrölt chili, 1 dl
tejföl, 7,5 dl zöldséglé.
- Elkészítés: A
hozzávalókat - a tejföl és a sózott mogyoró kivételével - fazékban 10
percig főzzük. Amikor kész, a tejfölt és a sós mogyorót is belekeverve
forrón vagy hidegen tálaljuk.
Endiviasaláta
- Hozzávalók 5-6 személyre:
1 fej endivia, 1 db hámozott, kockákra vágott nagy paradicsom, 1 db
meghámozott, szeletelt salátauborka, 1-1 csokor hónapos retek
szeletelve, ollóval apróra vágott metélőhagyma és sóska, 4 evőkanál
olaj, ízlés szerint só, bors, egy citrom leve.
- Elkészítés:
Az endivia leveleit tövéről levágva megmossuk, finomra vágjuk. A
hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, és hagyjuk összeérni az
ízeket.
Pueblói káposztasaláta
- Hozzávalók 4 személyre:
400 g csíkokra vágott fehér káposzta, 200 g durvára reszelt sárgarépa,
1 db hámozott, kockára vágott közepes paradicsom, 2-3 db karikára
vágott zöldhagyma vagy 1 db póré, 1-1 teáskanál tengeri só, zsálya,
pirospaprika, 1 cikk zúzott fokhagyma, 2-2 evőkanál enyhe növényi ecet
és cukor, 3 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyem.
- Elkészítés:
A káposztát és a répát 15 percig vízben pároljuk. Hozzáadjuk a többi
hozzávalót és további 10 percig főzzük. Másnapig állni hagyjuk,
petrezselyemmel megszórva, hűtve tálaljuk.
Sütőtökfelfújt
- Hozzávalók 4 személyre:
300-300 g kockára vágott sütőtök és cukkini, 3 szelet száraz
fehérkenyér morzsája, 1 cikk zúzott fokhagyma, só, 1 teáskanál őrölt
chili, 2 evőkanál mogyoróvaj, 150 g reszelt sajt. Amerikai
mogyorómártás: 6 evőkanál mogyoróvaj, 1/2 liter tejszín, só.
- Elkészítés:
A tököt, a cukkinit a kenyérmorzsával és a fűszerekkel összekeverjük. A
felfújtformát a mogyoróvaj egy részével kikenjük, rétegezve beletesszük
a zöldségeket, a maradék mogyoróvajat rámorzsoljuk a tetejére és
sajttal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
Mártást készítünk hozzá: a mogyoróvajat a tejszínben felfőzzük, ízlés
szerint sózzuk.
Frissen sült tökgyümölcs
- Hozzávalók 4 személyre:
400 g kockára vágott tök, 1 kis üveg őszibarack- vagy szilvabefőtt leve
nélkül (ha friss a gyümölcs, forrázzuk le és húzzuk le a héját), 150 g
barna cukor, 1/2 teáskanál só, 1 teáskanál fahéj, 2 evőkanál fenyőmag.
- Elkészítés:
Készítsünk elő egy magas szélű tepsit, vagy alufóliából magasítsuk meg
a tepsi szélét. A gyümölcsöket elhelyezzük a tepsi alján. A többi
hozzávalót rászórjuk, és alufóliával letakarva 35 percig előmelegített
sütőben 200 fokon sütjük.
Búzacsírapuding fagylalttal
- Hozzávalók 4 személyre:
6 dl forrásban lévő víz, 3 dl búzacsíra, 1,5 dl kukoricakeményítő, 2
evőkanál mazsola, 1/2 teáskanál só, 1 teáskanál fahéj, 1 evőkanál
durvára darált fenyőmag, 1,5 dl barna cukor, 2 evőkanál vaj, 1,5 dl
forróvíz.
- Elkészítés: 6 dl vizet
felforralunk, belekeverjük a búzacsírát és a kukoricakeményítőt, és
sűrű kását főzünk belőle. Belekeverjük a mazsolát, a sót, a fahéjat és
a fenyőmagot, és a sima tésztát éjszakán át pihentetjük. Másnap a
tésztát egy kiolajozott felfújtformába nyomkodjuk. A cukrot és a vajat
serpenyőben megolvasztjuk, lassan ráöntjük az 1,5 dl forró vizet,
habverővel jól megkeverjük. A forró szirupot a tésztára öntjük és 180
fokon, előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Forrón tálaljuk,
fagylaltot adunk hozzá.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mit tud és mit gyógyít a sütőtök - receptekkel
Megyéink és városaink ízei - receptekkel
A pogácsa eredete, elterjedése, fajtái
Készíts igazi arab vagy közép-ázsiai vacsorát otthon!