Világkonyha: Indián receptek

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Vörösbab-leves



- Hozzávalók 4 személyre: 7,5 dl zöldségleves, 350 g kockára vágott burgonya, 150 g kockára vágott cékla, 100 g finomra vágott póré, 2 közepes hámozott, finomra vágott paradicsom, 1 zöld chilipaprika magostól, apróra vágva, 300 g főtt vörös bab, 2 evőkanál földimogyorókrém, 1 teáskanál oregánó, só.

- Elkészítés: A zöldségeket a mogyoróvajon megpároljuk, felöntjük a zöldséglével és 10 percig főzzük. Hozzáadjuk az előfőzött vörös babot, és fűszerezzük a levest.


Kukoricás borsóleves



- Hozzávalók 4 személyre: 7-8 dl zöldségleves, 200 g zöldborsó, 200 g morzsolt kukorica, 2 db hámozott, kockára vágott paradicsom, 1 nagy fej reszelt hagyma, 50 g napraforgómag durvára darálva, 1 cikk zúzott fokhagyma, 1 teáskanál őrölt chili, 1,5 dl tejszín, só.

- Elkészítés: A borsót a zöldséglevesben 20 percig főzzük, hozzáadjuk a kukoricát és a paradicsomot, felfőzzük. Beletesszük a többi hozzávalót, végül a tejszínt és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.


Tejszínes földimogyoró-leves



- Hozzávalók 4 személyre: 300 g sótlan, apróra darált földimogyoró, 100 g sós mogyoró egészben, 2 db karikára vágott zöldhagyma, 1/2 teáskanál őrölt koriander, 1-2 szár friss menta vagy 2 teáskanál szárított, 1/4 teáskanál őrölt chili, 1 dl tejföl, 7,5 dl zöldséglé.

- Elkészítés: A hozzávalókat - a tejföl és a sózott mogyoró kivételével - fazékban 10 percig főzzük. Amikor kész, a tejfölt és a sós mogyorót is belekeverve forrón vagy hidegen tálaljuk.


Endiviasaláta



- Hozzávalók 5-6 személyre: 1 fej endivia, 1 db hámozott, kockákra vágott nagy paradicsom, 1 db meghámozott, szeletelt salátauborka, 1-1 csokor hónapos retek szeletelve, ollóval apróra vágott metélőhagyma és sóska, 4 evőkanál olaj, ízlés szerint só, bors, egy citrom leve.

- Elkészítés: Az endivia leveleit tövéről levágva megmossuk, finomra vágjuk. A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, és hagyjuk összeérni az ízeket.


Pueblói káposztasaláta



- Hozzávalók 4 személyre: 400 g csíkokra vágott fehér káposzta, 200 g durvára reszelt sárgarépa, 1 db hámozott, kockára vágott közepes paradicsom, 2-3 db karikára vágott zöldhagyma vagy 1 db póré, 1-1 teáskanál tengeri só, zsálya, pirospaprika, 1 cikk zúzott fokhagyma, 2-2 evőkanál enyhe növényi ecet és cukor, 3 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyem.

- Elkészítés: A káposztát és a répát 15 percig vízben pároljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és további 10 percig főzzük. Másnapig állni hagyjuk, petrezselyemmel megszórva, hűtve tálaljuk.


Sütőtökfelfújt



- Hozzávalók 4 személyre: 300-300 g kockára vágott sütőtök és cukkini, 3 szelet száraz fehérkenyér morzsája, 1 cikk zúzott fokhagyma, só, 1 teáskanál őrölt chili, 2 evőkanál mogyoróvaj, 150 g reszelt sajt. Amerikai mogyorómártás: 6 evőkanál mogyoróvaj, 1/2 liter tejszín, só.



 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


- Elkészítés: A tököt, a cukkinit a kenyérmorzsával és a fűszerekkel összekeverjük. A felfújtformát a mogyoróvaj egy részével kikenjük, rétegezve beletesszük a zöldségeket, a maradék mogyoróvajat rámorzsoljuk a tetejére és sajttal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Mártást készítünk hozzá: a mogyoróvajat a tejszínben felfőzzük, ízlés szerint sózzuk.


Frissen sült tökgyümölcs



- Hozzávalók 4 személyre: 400 g kockára vágott tök, 1 kis üveg őszibarack- vagy szilvabefőtt leve nélkül (ha friss a gyümölcs, forrázzuk le és húzzuk le a héját), 150 g barna cukor, 1/2 teáskanál só, 1 teáskanál fahéj, 2 evőkanál fenyőmag.

- Elkészítés: Készítsünk elő egy magas szélű tepsit, vagy alufóliából magasítsuk meg a tepsi szélét. A gyümölcsöket elhelyezzük a tepsi alján. A többi hozzávalót rászórjuk, és alufóliával letakarva 35 percig előmelegített sütőben 200 fokon sütjük.


Búzacsírapuding fagylalttal



- Hozzávalók 4 személyre: 6 dl forrásban lévő víz, 3 dl búzacsíra, 1,5 dl kukoricakeményítő, 2 evőkanál mazsola, 1/2 teáskanál só, 1 teáskanál fahéj, 1 evőkanál durvára darált fenyőmag, 1,5 dl barna cukor, 2 evőkanál vaj, 1,5 dl forróvíz.

- Elkészítés: 6 dl vizet felforralunk, belekeverjük a búzacsírát és a kukoricakeményítőt, és sűrű kását főzünk belőle. Belekeverjük a mazsolát, a sót, a fahéjat és a fenyőmagot, és a sima tésztát éjszakán át pihentetjük. Másnap a tésztát egy kiolajozott felfújtformába nyomkodjuk. A cukrot és a vajat serpenyőben megolvasztjuk, lassan ráöntjük az 1,5 dl forró vizet, habverővel jól megkeverjük. A forró szirupot a tésztára öntjük és 180 fokon, előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Forrón tálaljuk, fagylaltot adunk hozzá.


Szepesi Dóra

Címkék: indián recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu