Világkonyha: Újévi ételreceptek - állítólag szerencsét hoz

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

Mandulás burgonyafánk

70 dkg burgonya
2 tojás
10 dkg mandulapehely
só, bors, szerecsendió
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A burgonyát kockára vágva sós vízben puhára főzzük és még forrón összetörjük. Hozzáadjuk 2 tojás sárgáját, sót, borsot szerecsendiót és 5 dkg mandulát, jól összekeverjük. A masszából lisztes kézzel apró kis gombócokat formálunk, és enyhén felvert tojásfehérjébe, majd a mandulapehellyel összekevert zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük. Valamelyik gombócba feltétlenül rejtsünk bele egy szerencsehozó pénzérmét!

 

 

ÍNYENC LENCSELEVES ASZALT SZILVÁVAL

30 dkg lencse
1,5 dl tejszín
1 evőkanál liszt
5-6 szem aszalt szilva
3-4 db babérlevél

bors
citromlé

A lencsét főzés előtt pár órára beáztatjuk, majd 2 liter vízzel feltesszük főzni. Hozzá adjuk az aszalt szilvát, a babérlevelet, sót és borsot, és addig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Ekkor a tejszínt elhabarjuk a liszttel és állandó keverés mellett a leveshez öntjük. Egyet forr és már kész is. Ízlés szerint citromlevet is adhatunk hozzá. Aszalt szilva helyett kipróbálhatjuk áfonyával is, különleges, pikáns ízt ad.

 

 

LAZAC FEHÉRBOROS MÁRTÁSBAN MANDULÁS BURGONYAFÁNKKAL
(4 személyre )

 

 

© Aréna 2000 kiadó

60 dkg lazacfilé, bőr nélkül
vaj a sütéshez
A mártáshoz:
1 dl tejszín
1 dl félédes fehér bor
4 evőkanál Philadelpia krémsajt
2 teáskanál apróra vágott friss bazsalikom
1-2 dkg olvasztott vaj
só, bors

 

 

 

 

A lazacot vágjuk 4 szeletre és a felolvasztott vajban mindkét felét közepes lángon süssük meg. A lazacnak nem kell sok, minden oldalt 2-3 percig bőven elég sütni. A mártáshoz a tejszínt és a krémsajtot állandó keverés mellett forraljuk össze, majd adjuk hozzá a bort, a bazsalikomot, az olvasztott vajat és ízlés szerint a sót, borsot. Állandó keverés mellett addig főzzük, míg egyet rottyan. Tálaláskor locsoljuk meg a lazacot a mártással. Citrom vagy narancskarikával díszítsük.

 

 


Bármelyik étekre is esik a választás szilveszterre, azt kívánjuk, a finom falatok hozzák meg a vágyott bőséget és szerencsét!

Címkék: recept újév

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu