Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mandulás burgonyafánk
70 dkg burgonya
2 tojás
10 dkg mandulapehely
só, bors, szerecsendió
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A
burgonyát kockára vágva sós vízben puhára főzzük és még forrón
összetörjük. Hozzáadjuk 2 tojás sárgáját, sót, borsot szerecsendiót és
5 dkg mandulát, jól összekeverjük. A masszából lisztes kézzel apró kis
gombócokat formálunk, és enyhén felvert tojásfehérjébe, majd a
mandulapehellyel összekevert zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban
aranysárgára sütjük. Valamelyik gombócba feltétlenül rejtsünk bele egy
szerencsehozó pénzérmét!
ÍNYENC LENCSELEVES ASZALT SZILVÁVAL
30 dkg lencse
1,5 dl tejszín
1 evőkanál liszt
5-6 szem aszalt szilva
3-4 db babérlevél
só
bors
citromlé
A
lencsét főzés előtt pár órára beáztatjuk, majd 2 liter vízzel
feltesszük főzni. Hozzá adjuk az aszalt szilvát, a babérlevelet, sót és
borsot, és addig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Ekkor a tejszínt
elhabarjuk a liszttel és állandó keverés mellett a leveshez öntjük.
Egyet forr és már kész is. Ízlés szerint citromlevet is adhatunk hozzá.
Aszalt szilva helyett kipróbálhatjuk áfonyával is, különleges, pikáns
ízt ad.
LAZAC FEHÉRBOROS MÁRTÁSBAN MANDULÁS BURGONYAFÁNKKAL
(4 személyre )
© Aréna 2000 kiadó
|
60 dkg lazacfilé, bőr nélkül
vaj a sütéshez
A mártáshoz:
1 dl tejszín
1 dl félédes fehér bor
4 evőkanál Philadelpia krémsajt
2 teáskanál apróra vágott friss bazsalikom
1-2 dkg olvasztott vaj
só, bors
A lazacot vágjuk 4 szeletre és a felolvasztott vajban mindkét felét közepes lángon süssük meg. A lazacnak nem kell sok, minden oldalt 2-3 percig bőven elég sütni. A mártáshoz a tejszínt és a krémsajtot állandó keverés mellett forraljuk össze, majd adjuk hozzá a bort, a bazsalikomot, az olvasztott vajat és ízlés szerint a sót, borsot. Állandó keverés mellett addig főzzük, míg egyet rottyan. Tálaláskor locsoljuk meg a lazacot a mártással. Citrom vagy narancskarikával díszítsük.
Bármelyik étekre is esik a választás szilveszterre, azt kívánjuk, a finom falatok hozzák meg a vágyott bőséget
és szerencsét!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mit tud és mit gyógyít a sütőtök - receptekkel
Megyéink és városaink ízei - receptekkel
A pogácsa eredete, elterjedése, fajtái
Készíts igazi arab vagy közép-ázsiai vacsorát otthon!