Világkonyha: blog

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei


A cukrászdát 1840-ben alapította Salis András cukrászmester.

 

 

 

Salis András 1841-ben vette feleségül Reindhardt János német gyulai cipész lányát, akinek rokona, Reinhardt József 1854-ben átvette a cukrászdát. Reinhardt József 1887-ben bekövetkezett halála után özvegye, Kontúr Róza vezette tovább az üzletet 1900-ig. Segédje, Balaskó Béla 1900 és 1907 között vitte tovább a hagyományokat. Az ő segédje, Lázár János 1907 és 1924 között gondoskodott a Reinhardt Cukrászda hírnevéről, majd özvegye, Lázár Jánosné 1947-ig működtette tovább.

Tovább 

Április 3. és 5. között második alkalommal került megrendezésre Újszentivánon a rétesfesztivál és réteskészítő verseny. Egy valódi folklór-hétvége keretein belül számos élményt nyújtott a látogatóknak, no és persze hosszú-hosszú réteseket minden mennyiségben.

 

A rétes szó eredetileg a "réteges" szóból származik, ami a tészta régi készítési módjára utal, hiszen eredetileg még töltelék nélkül, tésztarétegekből álló süteményféleség volt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Imádom a finom rétest, sajnos lehet kapni nem túl jó minőségüt is, de annál az árusnál máskor nem veszek.Pusz Anita.

Tovább 

 

Igazi amerikai palacsinta recept



Hozzávalók:

• 40 dkg sima liszt
• 2 csomag sütőpor (24 g)
• 1 teáskanál só
• 1 evőkanál kristálycukor
• 6 dl zsíros tej
• 2 db tojás
• 10 dkg olvasztott vaj


Elkészítés:


A vajat egy bögrében beteszem a mikróba 1 percre. Közben jól összekeverem a lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral. A halom közepébe egy kisebb mélyedést csinálok, abba öntöm a vajat, és szép lassan, keverés közben adom hozzá az előzőleg összekevert tojást és a tejet.

Utolsó hozzászólás

Kassai Dorottya üzente 16 éve

Nagyon köszönöm a receptet, már régen vágytam rá. Hamarosan kipróbálom. üdv a küldőnek Dorottya

Tovább 

A Torkos Csütörtök mintájára itt a Borszerda, újabb országos éttermi kedvezmények 2009. április 29-én.

A kampány neve Borszerda. A szervezők (Magyar Bormarketing Kht.) célja a minőségi magyar borok és a mindennapi mértéktartó borfogyasztás népszerűsítése. Az akció keretein belül a vendégek a Borszerda kampányhoz csatlakozott étteremben minden magyar bor fogyasztásakor 50%-os kedvezményt kapnak, sőt a főétel mellé jár a ház borából egy ajándék pohárral!

Tovább 

1. Először is, moss kezet!


2. Igenis, moss kezet. Ez elengedhetetlen.


3. Ebben hajthatatlan vagyok: moss kezet!


4. Rendben van. Most menj a hűtőhöz, és vegyél ki 5 tojást.


5. Azt a 4 tojást,amit sikeresen kivettél a hűtőből, törd fel egy tálkába.


6. Emeld fel a tálkát a padlóról,és töröld fel a kiömlött tojást.


7. A jövőben ügyelj arra, hogy semmit se verj le a másik kezeddel.


8. Vegyél ki a hűtőből újabb 5tojást, és azt a négyet, ami megmaradt belőlük, törd fel egy tálkába.


9.

Utolsó hozzászólás

Gazdig József üzente 16 éve

Kivácsivá tesz, hogy a világversenyeken miért szakácsok a nyertesek, miért nem szakácsnők? Talán azért mert a paprikáskrumpli már rutinból megy? Ha valami jót akar enni a Menyecske, azt étteremben, vagy ha Apu összeüt valami különlegeset. :D

Tovább 

network.hu

A pita a közel-kelet kenyere, azonban tájanként és népenként számos verziója létezik.

Ami közös bennünk, hogy mindengyik változatot kenyér helyett fogyasztják. Néha főételhez kísérőként , vagy köret gyanánt, de néha csak úgy magában, olíva olajjal megkenve, egy-két szem bogyót ropogtatva mellé.

 

 

Ez a libanoni verzió receptje:

 

50 dkg liszt

3 dl víz

3 ek olívaolaj (hidegen sajtolt)

1,5 kávéskanálnyi élesztőpor

1,5 kávéskanálnyi tengeri só

1,5 kávéskanál méz

 

Futtassátok fel az élesztőt, és gyúrjátok össze a hozzávalókat, majd hagyjátok megdagadni.

Utolsó hozzászólás

Grosz Tamás üzente 16 éve

Hu4 Ez jó!

Tovább 

A fűszeres nyalánkság elkészítése gyerekjáték, és ha egyszer megleptétek vele a családot, biztosak lehettek benne, hogy egy ideig nem kell tortákkal és bonyolult sütikkel bajlódnotok, mert ezt fogják követelni minden alkalommal.

Ez a hagyományos, Barcelona tájáról származó Katalán krém receptje!

 

 

network.hu

 Hozzávalók (5 személyre):

 

1 liter tej

6 tojás

fél citrom

1 rúd egész fahéj

25 dkg porcukor

5 dkg kukoricakeményítő

barnacukor

 

A citromot megpucolom a keserű héjától, és apró barabokra vágom.

Tovább 

Egy magára valamit is adó gasztromán legalább egyszer megfordult már a Culinaris valamelyik üzletében, főként, ha a kiszemelt fogások különleges hozzávalóit egy helyen szeretné beszerezni.

 

network.hu

 A Culinaris népszerű főzőiskolábankülönbözőy tájak és népek hagyományos ízvilágával, kulináris szokásaival és rendhagyó technikai trükkjeivel ismerkedhetnek meg az odalátogatók, és amíg az étel elkészül, a külföldi, vagy magyar mesterszakácsok a különböző kultúrák legendáiba avatja be a kuktákat.

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 16 éve

Múlt héten voltam az Óbudai üzletben. Nagy meglepetésemre tényleg sok olyan dolgot kaptam egy helyen, amit utazásaim során külföldön kostóltam meg és azóta kellemes érzéssel gondolok rá. (friss articsóka, igazi jázmintea, óriásoliva, feketebab, főzőbanán, édesburgonya, citromnád, padlizsánkrém, csicseriborsókrém stb)

Tovább 

A portugál konyha ízei nálunk még annyira talán nem ismertek, pedig nem marad le a szomszédos tájak remekei mögött. A Bolo Rei portugáliában egy közkedvelt deszert, nálunk pedig nagyszerű lehetőség arra, hogy egy számunkra egyelőre felfedezésre váló ízvilág egyik különleges fogásával kápráztassuk el vendégeinket. 

 

Hozzávalók:

 

network.hu

 25 dkg cukor

10 dkg vaj

60 dkg liszt

20 dkg mandula, fenyőmag és dió, apróra darabolva

15 dkg aszalt gyümölcs: szilva, barack, körte, sárgadinnye, áfonya, mazsola...

Tovább 

Manapság már úton-útfélen találni előre gyártott pesto szószt, de a házi készítésű, friss hozzávalókból varázsolt tésztaszósszal nem vehetik fel a versenyt.

A recept egyszerű, pillanatok alatt elkészül, kellemes mediterrán hangulatot varázsolva az asztalokra.

 

Ez az eredeti alaprecept, próbáld ki bátran!

 

Hozzávalók:

 

network.hu

 3 szem fokhagyma

egy nagy csokor friss bazsalikom

5 dkg fenyőmag

12 dkg reszelt parmezán

1,5 dl extraszűz olívaolaj

1 kávéskanál só

fehérbors

 

Alaposan megmosom a bazsalikomot, azután letépkedem a leveleket, és egy konyharuhára borítom száradni.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu