Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A portugál konyha ízei nálunk még annyira talán nem ismertek, pedig nem marad le a szomszédos tájak remekei mögött. A Bolo Rei portugáliában egy közkedvelt deszert, nálunk pedig nagyszerű lehetőség arra, hogy egy számunkra egyelőre felfedezésre váló ízvilág egyik különleges fogásával kápráztassuk el vendégeinket.
Hozzávalók:
25 dkg cukor
10 dkg vaj
60 dkg liszt
20 dkg mandula, fenyőmag és dió, apróra darabolva
15 dkg aszalt gyümölcs: szilva, barack, körte, sárgadinnye, áfonya, mazsola...
2 kanál élesztőpor
5 cl portói
2 cl tej
1 narancs
1 dl sör
Egy tálkába aprítom az aszalt gyümölcsöt, a magokkal és anagyon apróra vágott, kinyomkodott naranccsal, a portóival és a sörrel együtt alaposan összekeverem.
Egy másik tálban simára keverem a lisztet, a cukrot, az élesztőt és a vajat, majd hozzákeverem a gyümölcsös-portóis masszát, és az egészet beleöntöm a alaposan kivajazott és kilisztezett kuglófos sütőformába.
A tetejére pár nagyobb darab aszalt gyümölcsöt teszek, és közepes hőfokon, 50 percig sütöm.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Zöld teás sütemény Japánból
Édesség - Thaiföld - Kókuszos sült banán
Hogyan készítsünk mézeskalácsot 10 perc alatt?
Libanoni pita