Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A pita a közel-kelet kenyere, azonban tájanként és népenként számos verziója létezik.
Ami közös bennünk, hogy mindengyik változatot kenyér helyett fogyasztják. Néha főételhez kísérőként , vagy köret gyanánt, de néha csak úgy magában, olíva olajjal megkenve, egy-két szem bogyót ropogtatva mellé.
Ez a libanoni verzió receptje:
50 dkg liszt
3 dl víz
3 ek olívaolaj (hidegen sajtolt)
1,5 kávéskanálnyi élesztőpor
1,5 kávéskanálnyi tengeri só
1,5 kávéskanál méz
Futtassátok fel az élesztőt, és gyúrjátok össze a hozzávalókat, majd hagyjátok megdagadni.
Azután 10 kisebb cipónyira osszátok el a tésztát, sodrófával nyújtsátok lángos formára, 2 mm vastagra, végül 250 fokra előmelegített sütőben sütőpapírral borított tepsiben süssétek alufólia alatt 5 percet - vagyis amíg elkezdenek felhólyagozni.
Ezután jön a következő - egyben befejező forduló: grillben süssétek őket aranybarnára.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Jellegzetes ízek Mexikóból : a tortilla
Főzőcske otthon: A cukkini 10 legkedveltebb felhasználási módja (5. rész)
Főzőcske otthon: A cukkini 10 legkedveltebb felhasználási módja (4. rész)
Főzőcske otthon: A cukkini 10 legkedveltebb felhasználási módja (3. rész)