Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A fűszeres nyalánkság elkészítése gyerekjáték, és ha egyszer megleptétek vele a családot, biztosak lehettek benne, hogy egy ideig nem kell tortákkal és bonyolult sütikkel bajlódnotok, mert ezt fogják követelni minden alkalommal.
Ez a hagyományos, Barcelona tájáról származó Katalán krém receptje!
Hozzávalók (5 személyre):
1 liter tej
6 tojás
fél citrom
1 rúd egész fahéj
25 dkg porcukor
5 dkg kukoricakeményítő
barnacukor
A citromot megpucolom a keserű héjától, és apró barabokra vágom. A tojások sárgáját elkeverem a cukorral.
2 dl tejet simára keverek a kukoricakeményítővel, a maradék tejet megmelegítem egy lábosban, hozzáadom a citromot, majd a rúd fahéjjal együtt összeforralom.
Azután hozzákeverem a cukros tojássárgáját, majd elzárom a gázt, hagyom picit hűlni, és végül hozzákeverem a tejjel elkavart keményítőt is. Kihalászom a fahéjat, és egy serpenyőben állandóan kevergetve összefőzöm a krémet. Folyamatosan keverni kell, nehogy összecsomósodjon!
Ha összeállt a massza, kitöltöm öt pici tűzálló tálba, vagy fémtálkába, vagy sütőtálkába, a lényeg, hogy hőálló edényke legyen!
Két órát állni hagyom, majd a tetejüket alaposan meghintem barnacukorral, egy mélyebb tálba jégkockákat dobálok, belehelyezem a tálkákat, és betolom a grillsütőbe. Lehet sima sütőbe is, ha hiányzik belőle a grill funkció, a lényeg, hogy rá karamellizálódjon a cukor.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Zöld teás sütemény Japánból
Édesség - Thaiföld - Kókuszos sült banán
Franciás elegancia - Csokihab
Jellegzetes görög ízek - a Halva