Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
• 40 dkg sima liszt
• 2 csomag sütőpor (24 g)
• 1 teáskanál só
• 1 evőkanál kristálycukor
• 6 dl zsíros tej
• 2 db tojás
• 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
A vajat egy bögrében beteszem a mikróba 1 percre. Közben jól
összekeverem a lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral. A halom
közepébe egy kisebb mélyedést csinálok, abba öntöm a vajat, és szép
lassan, keverés közben adom hozzá az előzőleg összekevert tojást és a
tejet. Addig keverem, amíg csomómentes lesz. Régi típusú (nem teflon)
palacsintasütőben sütöm, azt nem kell olajozni (mivel ez a tészta
nagyon gyorsan magába szívja az olajat). Lassú tűzön kell sütni, mert
centi vastagra feljön, és
Tanácsok:
Az amerikaiak vajat tesznek a tetejére és juharsziruppal öntik le.
Vigyázat, nagyon laktató!
Juharszirupot a nagyáruházakban szerezhetsz be.
A receptet beküldte: Gvivike
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Jellegzetes ízek Mexikóból : a tortilla
Mit tud és mit gyógyít a sütőtök - receptekkel
Megyéink és városaink ízei - receptekkel
A pogácsa eredete, elterjedése, fajtái