Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
-- 3 kg cukor vagy méz (mézből kb. 2 kg is elég, mert édesebb az ízhatása),
de tetszés szerint variálható a méz és cukor aránya
-- 5 liter víz
-- kb.160 ág levendula (olyan jó markos csokorra való) /
( én sokkal többet tettem belőle, legalább a dupláját)
-- 5 - 6 citrom leve (vagy 1,5 dkg citromsav),
-- 1,5 dkg borkősav.
A cukrot a vízzel addig forraljuk amíg kissé sziruposodni kezd (kb.: 5 - 10 perc),
közben lehabozzuk; majd a végén beletesszük a mézet is.
Hozzáadjuk a citromok levét, levesszük a tűzről és míg forró belerakjuk a levendulát.
Egy napot állni hagyjuk (nekem nem volt időm és 4 napig állt). Másnap szűrő ruhán (pelenkán) vagy finom szűrőn leszűrjük. Ha úgy érezzük, hogy nem elég "levendulás", akkor fűszerzacskóba kötve rakhatunk még bele levendulát.
Felmelegítjük (nem forraljuk !!!), hozzáadjuk a borkősavat esetleg citromsavat.
Forrón előmelegített üvegekbe töltjük, majd (24-48óra) száraz dunsztba tesszük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Must, szőlőlé, gyümölcslé, zöldség-gyümölcs, szörp, bor rendelés