Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Izletes és egészséges finomságok.
KENDERMAGOS- MEDVEHAGYMÁS TÖNKÖLYPOGÁCSA
Ugyanúgy készül, mint a tepertős pogácsa, csak tepertő helyett megtisztított, megmosott, megszárított, és megőrölt kendermag kerül bele. 1 kg teljes kiőrlésű bio- tönkölybúza- liszthez 10 dkg kendermagőrleményt, 1 dkg szárított medvehagymalisztet (vagy 10 dkg friss, apróra vágott medvehagymát) 35 dkg bio-margarint, 10 gramm megfutatott sütőélesztőt, 10 gramm tengeri sót, 4 dl desztillált vizet használunk. 2 órai melegen történő pihentetés után a bedagasztott tésztát kinyújtjuk, és szaggatjuk. Olajozott sütőlapon előmelegített sütőben a szokásos módon megsütjük. 10 dkg-os pogácsákat félbevágva vegaburgerként tölthetjük meg.
MEDVEHAGYMÁS NATÚR SALÁTA (ELŐÉTELKENT IS FOGYASZTHATÓ)
A friss medvehagyma leveleket megmossuk. A vizet leitatjuk, a szárat, majd a leveleket cérnavékonyságúra metéljük. Fél maréknyi turbolyát, tyúkhúrt, citromfüvet megmosunk, és szintén feldaraboljuk, vagy kézzel megtépdessük. Jégsalátát, ruccolát, vagy egyéb lev-eles salátát is megmossuk és feldaraboljuk, majd összekeverjük 1-2 evőkanálnyi olíva olajjal. Mindig frissen fogyasszuk.
MEDVEHAGYMÁS BURGONYAPÜRÉ
Személyenként 0,5 liter forrásban levő vízben 5 percen keresztül forralunk 1 evőkanálnyi natúr vega-mix ételízesítőt, 1 mokkáskanálnyi tengeri sót. Hozzáadunk 1 púpozott evőkanálnyi szárított medvehagyma lisztet, amivel 10 percig állni hagyjuk. Állandó ke-verés mellett beleszórunk 20 dkg burgonyapelyhet, amit elkeverünk benne. 1 evőkanálnyi bio-margarinnal krémesre keverjük. Az előbbi salátával fogyaszthatjuk
Boldog étkezést!
Forrás: Herbáció Magazin http://herbacio.hu/
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mindent a medvehagymáról