Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
» 46 dkg liszt
» fél csomagsütőpor
» csipetnyi só
» 30 dkg vaj
» 15dkg méz
» 2 tojás
» reszelt citromhéj
» csipetnyi őrölt gyömbér
» A lekenéshez:
» fél dl tej
» A mázhoz:
» 2 tojásfehérje
» 1 kiskanál citromlé
» 10-15 dkg porcukor
Egy óra elteltével, lisztezett gyúródeszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk és karácsonyi formákkal kiszúrjuk. A tetejét megkenjük tejjel és sütőpapírral bélelt, előmelegített sütőbe tesszük, ahol 180 fokon, 12-14 perc alatt szép világosra sütjük.
A mázhoz a tojásfehérjéket felkeverjük, hozzáadjuk a citromlevet és annyi porcukorral keverjük össze, hogy olyan sűrű legyen, mint a tejföl.
A kihűlt süteményekre nyomózsákkal mintákat rajzolhatunk.
Amikor megszáradt a máz,
tűvel vékony cérnát fűzünk a süteményekbe és fellógatjuk őket a fára.
Diós kosárka
» 40 dkg liszt
» 1 csomag sütőpor
» 10dkg porcukor
» 4 tojássárgája
» 25 dkg margarin
» A töltelékhez:
» 40 dkg darált dió
» 30 dkg porcukor
» 4 tojásfehérje
» 10dkg savanykás lekvár
» A tetejére:
» 20 dkg étcsokoládé
A lisztet a porcukorral és a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a tojássárgájákat és rugalmas tésztává gyúrjuk.
lisztezett deszkán kb.3 mm vastagra nyújtjuk és a kivajazott kosárkaformákat kibéleljük vele.
A kosárkákb 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd ezt beborítjuk a töltelékkel.Hozzáadjuka darált dióval elkevert porcukrot és a tojásfehérjékből vert kemény habot.
A megtöltött kosárkákat tepsire tesszük és előmelegített sütőben190
fokon 15-20 perc alatt pirosra sütjük.Ha meghűltek, kiemeljük őket a
formából és gőz felett megolvasztott csokoládét csorgatunk a tetejükre.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Hogyan készítsünk mézeskalácsot 10 perc alatt?
Kedvenc sütim a Mézes krémes, nem is gondoltam, hogy ilyen egyszerű elkészíteni...
Portugál desszert: Bolo Rei, a királyi korona
Édesség - Olaszország - Torta Alla Caprese