Világkonyha: A Humusz receptje

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2473 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sokszor ettem már itthon és külföldön is humuszt.


Olyan misztikus, magyar füllel furcsa, bizarr neve van, de kellemes íze, laktató volta és sokrétű felhasználhatósága miatt igazán megkedveltem.


Mindig érdekelt, hogyan készül, mi van benne. Most találtam egy elkészíthetőnek tűnő receptet. Az ünnepek alatt lesz is idő a megvalósítására...



Humusz



A humusz az egyik legrégebbi arab étel, még ma is a közép-keleti konyhák egyik alapétele. Lehet előétel, mártogatós, szendvicstöltelék. Nagyon egészséges, magas C-vitamin, vas és rost tartalma végett ajánlott a rendszeres fogyasztása..


Hozzávalók


  • 10 dkg csicseriborsó (főtt vagy konzerv)


  • 2 és fél ek tahini (szezámmag püré)


  • 2 kis gerezd tört fokhagyma


  • 1 citrom leve (de néha fél is elég)


  • 2ek oliva olaj


  • Só, bors


 Díszítés: paprika vagy római kömény, petrezselyem zöldje vagy oliva olaj és néhány darab főtt csicseriborsó


Elkészítés


  1. A konzerves csicseriborsóról öntsük le a vizet, és mossuk át folyóvízben alaposan (főleg ha sós vízben volt tárolva)! Ha a csicseriborsót magunk főztük, a főzőlevét tartsuk meg!
  2. A hozzávalókat egy robotgéppel turmixszoljuk össze, addig, amíg egy krumplipüré sűrűségű pépet kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet (vagy a félretett főzővizet), hogy ezt a sűrűséget elérjük.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk – ha nem elég citromos, vagy fokhagymás, tegyünk nyugodtan még hozzá, ami kell!
  4. Öntsük át egy kis tálba – szórjuk meg paprikával és apróra vágott petrezselyem zöldjével! Vagy Libanoni módra, díszítsük oliva olajjal és néhány darab főtt csicseriborsóval.
  5. Hűtőszekrényben egy hétig eláll – de akár le is lehet fagyasztani.


Tippek




  •  A hummus a falafel és a kebab tökéletes társa – nagyon finom egy pita kenyérbe töltve, egy kis hagyma, saláta, paprika kíséretében. Egy isteni és egészséges szendvicset kapunk (ami ráadásul egyszerűen kivitelezhető)!


  • Vaj helyett is használhatjuk szendvicsekben


  • Gyerekek is szeretik, s mivel nagyon egészséges, így remek nassoláshoz!

 

Címkék: humusz

Kapcsolódó hírek:

  Dubai konyha

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu