Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A gazdasági világhelyzet még mindig nem valami rózsás, az átlag angol kétszer is meggondolja, beüljön-e a családjával vendéglőbe drágán vacsorázni. De az is hozzá tartozik az angolok karakteréhez, hogy keresik az életben az apró örömöket. Ezért népszerű a legújabb kulináris divat: a vendéglők aranyat és ezüstöt kevernek az ételbe vagy bearanyozzák a falatokat, és hétfőtől kezdve ez már akármelyik háztartásban is lehetséges lesz.
Az arany világpiaci ára csúcs körül jár, ezért felemelő érzés aranyat
enni - persze csak módjával. Furfangos szakácsok megtalálták a módját,
hogyan vegyíthető az arany az ételekbe, és a még náluk is furfangosabb
hajcihőkeltő szakemberek kifundálták, miként lehet az aranyevésből
divatot kreálni.
Olyannyira, hogy a londoni Oxford Street
nagyáruház-sorának vezérhajójában, a Selfridges csemege-osztályán,
hétfő óta exkluzív áruféleségként kapható a külön nekik gyártott, Food
Bling elnevezésű, 23 karátos étkezési aranypehely és aranyfüst.
A
dobozban 150 milligramm aranypehely van, s ez körülbelül ötezer
forintnak megfelelő összegért vásárolható meg. Alig valamivel drágább
az az összeállítás, ami a pehely mellett két öt négyzetcentiméteres
arany-, illetve ezüstfüst lemezkét tartalmaz. A megrendelések özönlenek
az áruházba, New Yorkból, Párizsból, Kuvaitból is.
A londoni
esti lap, az immár ingyen osztogatott Evening Standard Laura Santini
étterem tulajdonost, az ételaranyozás úttörőjét interjúvolta meg, aki
azt mondta: hogy nehéz időkben az emberek szeretik, ha felvidítják őket
és amikor azt látják, hogy a legegyszerűbb leves színarannyal van
megszórva, azonnal úgy érzik, hogy fejedelmi étket tettek eléjük.
A
divatos londoni vendéglők találékonyak az új divat kiaknázásában. Az
egyik bearanyozott mignonokat kínál, a másik aranyozott fürjtojást tesz
a levesbe. Már London egyik indiai éttermében is feltűntek az
aranyfüsttel borított csirkefalatok. Az aranynak és ezüstnek persze
nincs íze, és kis mennyiségben nem károsak az egészségre. Legtöbben az
aranypelyhekkel csillogó pezsgőt kedvelik, ami hangulatossá teheti a
házi partikat.
Valóban olyan divat ez, ami azoknak tetszik, akik
kedvelik a csillogást. Például a gazdag oroszoknak, akik az aranyozott
ikonok tradíciójában nőttek fel. Az Oxford Street nagyáruházai a minap
örömmel jelentették, hogy forgalmuk ugrásszerűen nő, a külföldiek
nagyban hozzájárulnak e növekedéshez, különösen London orosz látogatói,
akik 346 százalékkal többet költöttek, mint tavaly ilyenkor, fejenként
átlagban majdnem háromezer fontot, azaz több mint 800 ezer forintot.
London
kereskedői bizakodóan tekintenek a karácsonyi áruforgalom elé. A
szerelők már most, október vége felé elkezdték felerősíteni az Oxford
Street karácsonyi díszkivilágítását, ami jókora ajándékdobozokat
ábrázol.
inforadio.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Culinaris Ízakadémia
Pizzarendelés Budapesten és országszerte
Igazi hi-tech vagy cyber étel a szusi
Itt a Farsang, áll a báll, keringőzik a kanál...de mi sül-fő közben?