Világkonyha: blog

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2472 fő
  • Képek - 355 db
  • Videók - 73 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,

Világkonyha Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Világkonyha Klub hírei

Budapest 12 legjobb étterme a vendégek értékelése szerint (ábécé sorrendben)

- Alabárdos étterem
- Budavári Fortuna étterem
- Corvinus étterem (Hotel Corvinus Kempinski)
- Dominican étterem (Hilton Hotel)
- Fausto's Ristorante
- Gambrinus étterem
- Gundel étterem
- Kisbuda Gyöngye étterem
- Mágnáskert étterem
- Monarchia étterem
- Vadrózsa étterem
- Valentine étterem (Várkert Casino)

A vendéglátó szakma neves szakemberei
(séfek, étteremtulajdonosok) és újságírók által összeállított
toplista Magyarország legjobb éttermeirõl
(ábécé sorrendben, 2006. évi adat)

A szakmai zsûri által háromcsillagosnak nyilvánított éttermek:

  1. Faust's étterem - Budapest
  2. Gundel étterem - Budapest
  3. Lou Lou étterem - Budapest
  4. Páva étterem - Budapest
  5. Rosenstein étterem - Budapest
  6. Tanyacsárda - Lajozsmizse

A szakmai zsûri által kétcsillagosnak nyilvánított éttermek:

  1. Admirális étterem - Érd
  2. Alabárdos Étterem - Budapest
  3. Arany kaviár étterem - Budapest
  4. Fehér szarvas étterem - Eger
  5. Fregatt Arizona étterem - Pécs
  6. Kistücsök étterem - Balatonszemes
  7. La Maredo étterem - Gyõr
  8. Matteo étterem - Budapest
  9. Oliva étterem - Veszprém
  10. Ráspi étterem - Fertõrákos
  11. Spoon Café and Lauge - Budapest
  12. Tercia étterem - Sopron
  13. Villa Medici - Veszprém

A szakmai zsûri által egycsillagosnak nyilvánított éttermek:

  1. Baraka Restaurant & Lauge - Budapest
  2. Bock bisztró - Budapest
  3. Budavári Fortuna Étterem - Budapest
  4. Kakas étterem - Budapest
  5. Mokka Café & Restaurant - Budapest
  6. Múzeum Kávéház és Étterem - Budapest
  7. Spoon étterem - Budapest
  8. Tom George étterem - Budapest
  9. Vadrózsa étterem - Budapest

Tovább 

 

EGZOTIKUS GYÜMÖLCSÖK SZÓTÁRA

abiu
afrikai olajpálma
akébia
aki
akiszilva
aligátorkörte
ambarella
amerikai datolyaszilva
amerikai mogyoró
ananász
ananászcseresznye
annóna
aranybab
aranykanálfa
arany mombinszilva
arazá
árvamimóza
atemoja
ausztrál dió
avokádó
babakó
babkávé
balzsamalma
balzsamtök
banán
banánmarakuja
baobab
bámia
barackpálma
barbadoszi cseresznye
bársonyalma
batáta
bengálibirs
bergamotcitrom
bergamotnarancs
bilimbi
biribá
bogyósjukka
bordás szivacstök
brazil cseresznye
brazil dió
brazil guáva
buritipálma
cédrátcitrom
ceyloni egres
chilei araukária
citrancs
citrom
citronád
citronátcitrom
Costa-Rica guáva
cukoralma
cseresznyemirtusz
cserimoja
csillagalma
csillaggyümölcs
csirimojó
csironja
csodabogyó
csupacsupa
datolya
datolyaszilva
dél-amerikai szapota
dinnyefa
dumpálma
durián
dzsambolán
dzsekfrút
dzsenipa
dzsenipapó
édesburgonya
édes citrom
édes granadijja
egymagvú tök
ehetõ gyertyafa
ehetõ inga
Engelmann fügekaktusz
fásalma
fehér szapota
feijoa
fejesakác
fekete datolyaszilva
fenyõmag
festõ mangosztán
filodendron
florentina
földicseresznye
földimandula
földimogyoró
földiszederdzsem gy.

Tovább 

A dubai konyha mesterien ötvözi a különböz? közel-keleti konyhák hagyományait.

A régióban jól ismert "kötelez?k" - mint a rizzsel töltött szõlõlevél, a humusz vagy a shawarna (alias gyros) - mellett a helyi specialitásokat se hanyagoljuk el! A bárány elkészítéséhez Dubaiban is remekül értenek, különösen finom a matchbous (fûszeres bárányhús rizzsel) és a hareis (zsenge bárány párolt búzával).

A desszertek szintén kitûnõek: az Umm Alit - szó szerint Ali mamáját -, az Esh asarayát - a hárem kenyerét - és a mehalabiyát, a rózsavízzel és pisztáciával ízesített pudingot feltétlenül kóstoljuk meg.

Tovább 

Paella
spanyol nemzeti étel: különféle húsokkal, tenger gyümölcseivel és zöldségekkel fõzött sáfrányos rizs. Spanyolország Földközi-tenger menti, rizstermesztõ vidékeirõl terjedt el; a leghíresebb a valenciai paella.
Az ételt a paellera nevû lapos, füles serpenyõfélében fõzik, és hagyományosan abból is fogyasztják.
Elkészítése a következõ: a kicsire vagdalt húst (csirkét, sertést, nyulat) vagy a tenger gyümölcseit (garnélát, szkampit, kagylót, tintahalat) olívaolajban párolják hagymával, fokhagymával és zöldfûszerekkel, majd kiveszik a paellerából és félreteszik.

Tovább 

Turrón


A turrón arab származású édesség, amit a 16. században hoztak be Spanyolországba. Legfontosabb összetevõi a méz, a cukor, a tojásfehérje és a pirított mandula. Sokféle típusa létezik, marcipános, kókuszos, kesudiós, mogyorós vagy éppen ez a kakaós. Volt szerencsém párat kóstolni Spanyolországban.


Ez a turrón kakaós ízesítésû, teljesen úgyis néz ki, mint egy tábla csoki, azt leszámítva, hogy nem kockákból, hanem nagyon vékony csíkokból állt.

Tovább 

a paella

Legfõbb elv, ami maradék a konyhában van az mind bele. Minden húsféle, tengergyümölcsei, és akár zöldségfélék is. Ha vásárolni kell hozzávalókat, akkor a minimum:

20 dkg. sertéshús, 1 csirke mell, 20 dkg. rákhús, 20dkg. kagyló, 20 dkg rizs, 20 dkg. zöldborsó, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db paprika, 3 db paradicsom, 1/4 liter húsleves, 2 dl fehérbor. 1 mokkáskanál sáfrány, só, bors, olívaolaj.

A húsokat apró darabra vágjuk (ragu nagyságura) A hagymát finomra a paprikát vékony csíkokra a meghámozott paradicsomot gerezdekre vágjuk.

Tovább 

A manchego a legismertebb spanyol sajt. A manchego juhsajtot jelent, ami a tej eredetére utal. A sajt két kilós tömbökben készül félkemény vagy kemény formában. A szine pedig világossárga vagy arany. A héja barna, néha sötétbarna vagy fekete amely egy karakterisztikus mintát alkot.

Az íz a sajt érettségi fokától függûen lehet friss savanykás vagy zamatos puha. Az érettségi fokai a következõek: friss, 3-4 hónapos érett vagy egy éves öreg. Ahhoz hogy ezt a sajtot tartósítsák olívaoljaba teszik.

Tovább 

A spanyolok számára a sonka nem egyszerûen étel, hanem a kultúra része, ugyanúgy beszédtéma az asztali társalgásnál, mint nálunk a bor. Illik véleményt mondani róla, felismerni a különbségeket, megbírálni.

Elsõ látásra abban különbözik a mi sonkánktól, hogy nem füstölik, hanem egyszerûen sózással tartósítják. Ez a módszer már a Római Birodalom idején is ismert volt, s a spanyol sonka már ekkor olyan jó hírnek örvendett, hogy Diocletianus császár is említést tesz róla írásaiban.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu