Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A Japánok, ha ritkán is, de szoktak édességet is enni. A japánban készülő desszertek a mi fülünk számára kissé szokatlnul csengenek, ízlelőbimbóinkat talán meglephetik a különleges összetevők: gyümölcsös agar-agar, csokis sushi, vagy zöld teás sütemény...
Ez utóbbi receptjét hoztam el ma ide.
Hozzávalók:
15 gramm zöld tea (lehetőleg egy tea szaküzletből, kimérve)
2 tojás
15 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 dl tej
fél zacskó sütőpor
1 dl olaj (semleges ízű, ha van, szőlőmagolaj, esetleg szezámolaj)
2 dkg vaj
1 késhegynyi só
Először is, melgítsétek fel a sütőt 180 fokosra. Közben a toásfehérjéket erjétek kemény habbá a cukorral,majd óvatosan keverjétek bele az olajat, a tejet és a sót is.
Egy másik tálban keverjétek el a lisztet a teával és a sütőporral, majd öntsétek hozzá a felvert habot is.
Egy 25 cm átmérőjű tortaformát vajazzatok ki, öntsétek bele a masszát, és süssétek fél órán át szabad lángon, majd fedjétek be alufóliával, és úgy süssétek még fél órát.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Katalán krém
Édesség - Thaiföld - Kókuszos sült banán
Portugál desszert: Bolo Rei, a királyi korona
Franciás elegancia - Csokihab