Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nagyon idős görögök a tudói a jó halva receptjének, a készítés fortélyai sok-sok éve szájhagyomány útján terjednek. A halva friss, aromákban gazdag íze bejárta az egész világot, ez a különleges édesség minden görög büfé és étterem kínálatában előkelő helyet foglal el.
Ez egy tradicionális recept 6 személyre :
2,5 dl tej
2,5 dl víz
20 dkg porhanyósra őrölt búzadara
20 dkg kristálycukor
5 dkg barnacukor
15 dkg vaj
15 dkg finomra darált mandula
6 szem szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 rúd vanília
Ekészítése:
Egy kevéske felolvasztott vajon aranybarnára pirítom a mandulátt, és félreteszem hűlni. Egy másik serpenyőben megolvasztom a vajat, és a búzadarát csomómentesre keverem benne, és jó 5 percig pirítom, míg szép aranyszínűvé nem válik a massza. Egy lábosban felforralom a vizet, és beleöntöm a cukrot, a hosszában kettévágott vaníliarudat és a szegfűszeget. Amikor újra forrni kezd, beleöntöm a búzadarát és a mandulát is. Azután takarék lángon folyamatosan kevergetve hozzáadom a fahéjat is, és addig főzöm, míg a massza el nem válik az edény falától. Azután kihalászom belőle a fűszereket, tálkákba öntöm, vagy egy nagyobb formába, és jó 12 órára a hűtőbe teszem. Amikor "összefagyott", már készen is van!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Katalán krém
Franciás elegancia - Csokihab
Zöld teás sütemény Japánból
Édesség - Thaiföld - Kókuszos sült banán