Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
16 éve | B Klári | 1 hozzászólás
HÚSKENYÉR
Hozzávalók: 25 dkg sertéshús, 15 dkg csirkemáj, hagyma, fokhagyma, 2 tojás, mustár, petrezselyemzöld, ecetes uborka, só, bors, mirelit leveles tészta.
A húst és a májat kislyukú darálón ledaráljuk. A vöröshagymát kevés zsíron megfonnyasztjuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet. Tűzről levéve hozzáadunk egy gerezd zúzott fokhagymát, mustárt, 2 egész tojást, sót, borsot. Hosszúkás cipót formálunk belőle és beledugdossuk az esetes uborkákat. Hűtőben 1 óráig állni hagyjuk. A leveles tésztát kinyújtjuk, közepére helyezzük a húscipót, felgöngyöljük, tetejét tojássárgájával megkenjük. Előmelegített forró sütőben szép pirosa sütjük.
HÚSSAL VAGY SONKÁVAL TÖLTÖTT VAJASPOGÁCSA
A jól lehűtött vajastésztát 3 mm vékonyra kinyújtjuk. Közepes nagyságú fánkszaggatóval kiszaggatjuk, közepére kevés darált sült húst vagy apróra vágott sonkahalmokat teszünk. A tészta szélét vigyázva tojással megkenjük és a másik lappal befedjük. Tetejét megkenjük tojással és egyenletes tűznél kisütjük.
MIMÓZA TORTA
Hozzávalók: 1 rozskenyér, vagy zsúrkenyér, melyet téglalap alakura vágunk majd vízszintesen 4 szeletre vágjuk.
1.sor töltelék: 1 tejszínes sajt, kevés piros arany,1 kemény tojás
2.sor töltelék: 1 tejszínes sajt, kevés spenót,1 kemény tojás
3.sor töltelék: 1 tejszínes sajt,1 májkrém,1 kemény tojás
Oldalára : 1 tejszínes sajt
Tetejére : saláta majonézböl,1 dl tejfölböl,mustárból,15 dkg főtt apró kockára vágott burgonyából,1 reszelt almából, csipetnyi sóból. A salátára 20 dkg vékonyra szelt sümegi sonkát felgöngyölünk és hústűvel felszúrjuk. Hűtőben összeérleljük.
SAJTKRÉMMEL TÖLTÖTT POGÁCSA
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 20 dkg margarin, 1 pohár tejföl, 1 tojás sárgája, pici só.
Az élesztőt a langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd a többi adalékkal összegyúrjuk. A kész tésztát kb. két órára a hűtőben pihentetjük. A hűtőből kivéve 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk, tojássárgájával megkenjük és reszelt sajtot szórunk rá. Kiszaggatjuk és előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Sütés után kettévágjuk és a töltelékkel megtöltjük.
Töltelék: 2 tojássárgáját 2 kávéskanál liszttel és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet (összesen 2 dl) hozzáadva besamellt főzünk, ezután belekeverünk 10 dkg reszelt sajtot. 15 dkg margarint habosra kavarunk és összevegyítjük a kihűlt krémmel, végül belekeverünk 3 dkg reszelt füstölt sajtot.
SAJTOS BEIGLI
Hozzávalók: 20 dkg trapista vagy edámi sajt, 20 dkg gépsonka, 25 dkg margarin, 3 db főtt tojás, pici só, 6 db medve sajt, 1 db paprika, 1 db lila hagyma.
A margarint a főtt tojások sárgájával és a medve sajttal habosra keverjük. Hozzáadjuk az időközben vékonyra összevágott paprikát, hagymát és a villával összetört tojásfehérjét. Kis lábasban vizet forralunk, ha már lobog beletesszük a sajtot, fedővel letakarjuk, a gázt alatta eloltjuk. Így hagyjuk 15 percig. Ezt követően gyorsan kinyújtjuk, ráfektetjük a gépsonkát, a masszát pedig rásímitjuk. Feltekerjük, fóliába tesszük és 2-3 órai hűtés után szeletelhetjük.
SAJTOS GOLYÓK
Hozzávalók: 16 dkg margarin, 16 dkg liszt, 2 dl tej, 16 dkg reszelt sajt.
A margarint megforrósítjuk és beletesszük a lisztet, felengedjük a tejjel és hozzákeverjük a reszelt sajtot. Apró kerek golyócskákat formálunk és kikent tepsiben egymáshoz nem túl közel elhelyezzük. Tetejét olajjal megkenjük és forró sütőben megsütjük.
SAJTOS KIFLI
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 dl tejben megkelesztett 2 dkg élesztő, 2 kávéskanál só, 2 evőkanál tejföl, 25 dkg margarin, 2 tojássárgája.
A lisztben elmorzsáljuk a margarint és a sóval, tejföllel, tojássárgájával és a megkelesztett élesztővel tésztát gyúrunk, amiből 5 cipót formálunk. 1 órát pihenni hagyjuk, majd nagy kerek alakra kinyújtjuk, 16 körcikkre vágjuk és kb. 10 dkg reszelt sajttal felcsavarjuk. Megkenjük tojással, megszórjuk sóval, köménymaggal és pirosra sütjük.
SAJTOS KORONG
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 kávéskanál sütőpor, 1 tojás sárgája, 2 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál só.
A hozzávalókat jól összegyúrjuk és a tésztát vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük tojásfehérjével, és reszelt sajttal megszórjuk. Pogácsákat szaggatunk, és a megsütjük.
Krém: 1 dl tejet, 1 púpos kávéskanál liszttel, 1 tojás sárgájával és sóval sűrűre főzzük. Ha kihűlt belekavarunk 10 dkg reszelt sajtot és 5 dkg margarint. A pogácsákat a krémmel összeragasztjuk.
SAJTOS MASNI
Hozzávalók: 1 csomag mélyhűtött leveles tészta, 15 dkg reszelt sajt ( parmezán és trapista, vagy füstölt és trappista), pirospaprika, só
A kiengedett leveles tésztás kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk, meghintjük a reszelt sajttal, pirospaprikával, ha szükséges kevés sóval. Ezt követően félbehajtjuk, majd újra 1 cm vékonyra kinyújtjuk. Keskeny csíkokra vágjuk, megtekerjük, kikent sütőlemezen, előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
SAJTOS PEREC
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 30 dkg sajt, 1 pohár tejfölben elkevert 1 doboz szalagáré, 2 kávéskanál só.
A margarint habosra keverjük és beletesszük a reszelt sajtot, hozzáadjuk a lisztet és a tejfölben elkevert szalagárét valamint a sót. Kinyújtjuk, kikent tepsibe tesszük, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben sütjük.
SAJTOS POGÁCSA
Hozzávalók: 25 dkg. margarin, 2 tojássárgája, 50 dkg liszt, 1 tömlős sajt (tejszínes vagy natúr), 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 2 evőkanál só.
A tejfölben villával kikavarjuk az élesztőt, hozzáadjuk a tömlős sajtot és a sót. A lisztet a margarinnal összegyúrjuk, hozzáadjuk az élesztős masszát, a tojássárgáját. Jól összegyúrjuk és pár órára a hűtőszekrényben pihentetjük. Kinyújtjuk, szaggatjuk, tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, megsütjük.
SAJTOS RUDACSKÁK
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 25 dkg margarin, 20 dkg reszelt sajt melyből 5 dkg-nyi a tetejére kell, 3 tojássárgája, 1 teáskanál só, 1 pohár tejföl.
A hozzávalók felhasználásával elkészítjük a tésztát és egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnap kinyújtjuk, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, megsütjük.
SAJTOS-SÓS TALLÉR
Hozzávalók: 50 dkg liszt,25 dkg margarin,1 tejföl,1 tojás,1 csomag szalagáré,1 evőkanál só.
A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát és 4 cipót készítünk. Vékony téglalap alakura nyújtjuk, és megkenjük az alábbi töltelékkel: 20 dkg vajat felolvasztunk és összekeverünk 20 dkg reszelt sajttal. A téglalapokat felsodorjuk és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük. A tekercseket sütés előtt vékonyra szeljük, egymástól távol téve világosra sütjük.
SONKÁS HASÉ
Hozzávalók: 1 csomag mélyhűtött leveles vajas tészta
A leveles tésztát egy milliméter vastagságúra nyújtjuk, és háromujjnyi széles csíkokra vágjuk. Az egyik hosszanti felületükre töltetéket halmozunk, és úgy hajtjuk rá a tésztát, hogy éppen csak körülölelje, a szélüket összenyomkodjuk. A tekercseket éles késsel 3-4 cm-es darabokra vágjuk, sütőlemezre fektetjük, és a tetejüket tojással megkenjük. Forró sütőben szép pirosra sütjük.
Töltelék: Főtt füstölt tarját megdarálunk, és csak annyi tejföllel kötjük meg, amennyi éppen összeragasztja. Ha gombás töltelékkel akarjuk tölteni akkor, 1 evőkanál összevagdalt vöröshagymát kevés zsiradékon megfonnyasztunk, és fél kiló apróra vágott gombát erős lángon kevergetve megpárolunk rajta. A végén kiskanálnyi liszttel megszórva fél percig a tűzön hagyjuk, kevés tejjel felöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, és egy nyers tojással összekeverjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A pogácsa eredete, elterjedése, fajtái
Jellegzetes ízek Mexikóból : a tortilla
Édesség - Olaszország - Torta Alla Caprese
Édesség Indiából - Bollywood-i répatorta