Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha Tex-Mex ízek, akkor tortilla. Ez a mexikói sós palacsinta jellegzetes népi fogás, ezerféle változatban készül, szinte naponta, a helyi konyhákban.
Az alaprecept, 8 tortillához:
40 dkg kukoricaliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
6,5 dl semleges ízű, hidegen sajtolt olaj
egy teáskanál sütőpor
egyteáskanál só
2-3 dl langos víz
A kétféle lisztet egy tálban összeöntjük a sóval és a sütőporral, majd hozzákeverjük az olajat is, és kézi dagasztóval elkezdjük megmunkálni a tésztát.
A vizet lassan, apránként kell hozzá adagolni, a teljes művelet jó húsz percig is eltart. Kitartó háziasszonyok előnyben!
Ha ruganyosra dagadt a tészta, formáljunk belőle 8 golyóbistt, majd lapogassuk ki őket egyenként, és nedves konyharuha alatt pihentessük bő félórát.
Ha kipihente magát a tészta, sodrófával nyújtsuk ki a lepénykéket kb 1 cm vastagra, és teflonbevonatú serpenyőben süssük mindkét oldalát aranyszínűre.
Köretként, tekercselve töltelékkel, krumplis-hagymás verzióban... várjuk a további ötleteket!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Főzőcske otthon: A cukkini 10 legkedveltebb felhasználási módja (5. rész)
Főzőcske otthon: A cukkini 10 legkedveltebb felhasználási módja (4. rész)
Főzőcske otthon: A cukkini 10 legkedveltebb felhasználási módja (3. rész)
Főzőcske otthon: A cukkini 10 legkedveltebb felhasználási módja (2. rész)