Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Világkonyha Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Világkonyha Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
TÚRÓTORTA SÜTÉS NÉLKÜL
Hozzávalók:50 dkg túró, 10 dkg margarin, 3 db tojássárgája, 15 dkg cukor, 2 csomag zselatin,3 dl tej, szörp egy kapcsos torta forma 0,5 kg idénygyümölcs (bár málnával a legfinomabb)
A tojássárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverem, majd hozzáadom a túrót. 3 dl tejben elkeverek 3 evőkanál zselatint, ezt felmelegítem, és miután kihűlt, a túrós masszához keverem. Ezt a masszát beleteszem a tortaformába és a hűtőbe rakom dermedni. Ha megdermedt, a tetejére szépen felteszem a gyümölcsöt (málnával vagy eperrel a legmutatósabb, de kiwivel is finom). A gyümölccsel harmonizáló szörpöt készítek (pl. málna esetén málnaszörpöt), ebbe is teszek 3 púpos evőkanál zselatint, felmelegítem, és ha kihűlt, a gyümölcs tetejére öntöm és visszateszem a hűtőbe. Dermedés után fogyasztható.
Nagyon finom és könnyű!
NAGYMAMA TÚRÓS LEPÉNYE
Hozzávalók: ½ dl tej, 3 dkg élesztő, 15 dkg margarin, 4 tojássárgája, 30 dkg liszt, csipet só.
A tejet kiskanálnyi cukorral meglangyosítunk és az élesztőt belemorzsoljuk. Addig állni hagyjuk, míg az élesztő fel nem jön a tetejére. A margarint a tojássárgájával habosra keverjük, majd a lisztet, csipet sóval és a tejes élesztővel rétes keménységűre gyúrjuk. Két cipót formálunk.
Tölteték: 75 dkg túrót áttörünk, hozzáadunk 25 dkg porcukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és 1 evőkanál búzadarát, 1 csomag megáztatott mazsolát. 4 tojás fehérjét kemény habbá verünk, és beleforgatjuk a túrókrémbe. 1 citrom héját is adhatunk hozzá. Az egyik cipót lappá nyújtjuk, és kikent, lisztezett tepsibe helyezzük. A tölteléket rásimítjuk, a másik lappal befedjük. Tetejét megszurkáljuk, és három órát pihentetjük, és forró sütőben megsütjük. Még melegen porcukorral megszórjuk, és kockára vágva tálaljuk
TÚRÓ - RUDI
Hozzávalók: 16 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 egész tojás, 2 dkg kakaó, 1 evőkanál porcukor, 1 evőkanál tejföl, késhegynyi szódapor.
A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk és kibélelünk vele 2 őzgerincformát.
Krém: 4 tojássárgáját 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk.
Hozzáadunk 10 dkg áztatott mazsolát, 1 citrom reszelt héját és levét, 4 evőkanál búzadarát valamint 1/2 kg áttört túrót. 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk és a krémhez adagoljuk. A krémet az őzgerincformákba töltjük és a tésztát ráhajtjuk. Sütés után csokoládémázzal is bevonhatjuk, de e nélkül is finom.
CSEH TÚRÓS
Hozzávalók: 25 dkg liszt,½ csomag sütőpor, 15 dkg margarin, 20 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 1 egész tojás.
A sütőporral elkevert lisztet, a margarinnal, cukorral, darált dióval és az egész tojással összedolgozzuk és egy mély tepsibe nyomkodjuk. Ezt követően 5-10 percig sütjük.
Töltelék: 75 dkg túró, 1 csomag mazsola, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 5 dkg liszt, 5 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor
A túrót a mazsolával, a margarinnal, cukorral, liszttel és a vaníliás cukorral összedolgozzuk és a félig sült tészta tetejére kenjük, majd visszatesszük a sütőbe.
Máz: 5 tojásfehérjéből 20 dkg porcukorral kemény habot verünk, s a már megsült tészta tetejére kenjük és megszárítjuk. Miután kihűlt szeleteljük.
HABOS TÚRÓS
Tészta 6 tojásos piskóta
Krém: 30 dkg vajat, 30 dkg porcukorral habosra keverünk. 1/2 kg túrót, 1 csomag mazsolával, 2 csomag vaníliás cukorral, 2 evőkanál citromlével jól kikeverünk. 6 tojássárgáját egyenként hozzáadunk, majd a kikevert vajjal összeelegyítjük.
Máz: 30 dkg porcukrot, 6 tojásfehérjével gőz felett keményre verünk. A piskótára rákenjük a krémet, bevonjuk a mázzal, mindezt reszelt csokoládéval is díszíthetjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Édesség - Olaszország - Torta Alla Caprese
Édesség Indiából - Bollywood-i répatorta
Sós süti receptek, hogy profi legyen az otthoni pogácsa is (meg annál sokkal több recept)
Mit tud és mit gyógyít a sütőtök - receptekkel